Portekiz’de Nisan Ayında Kömürden Elektrik Üretilmedi

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.05.2020 - 15:14, Güncelleme: 08.05.2020 - 15:14 2845+ kez okundu.
 

Portekiz’de Nisan Ayında Kömürden Elektrik Üretilmedi

Portekiz’de 35 yıl sonra bir ilk gerçekleşti ve nisan ayının tamamında kömürden elektrik üretimi gerçekleştirilmedi.

Portekiz’de 35 yıl sonra bir ilk gerçekleşti ve nisan ayının tamamında kömürden elektrik üretimi gerçekleştirilmedi.   Portekiz elektrik idaresi Redes Energéticas Nacionais tarafından yayınlanan açıklamaya göre, nisan ayının tamamında kömürden elektrik üretimi gerçekleştirilmedi. Bu durum ülkede kömürden elektrik üretiminin başladığı 1985’ten beri ilk defa gerçekleşti.   Açıklamadaki bilgilere göre nisan ayındaki elektrik tüketimi yüzde 12 oranında düşerken, bu tüketim yüzde 69,1 oranında yenilenebilir enerji kaynaklarından, yüzde 16,4 oranında doğal gaz santralleri ve yüzde 14,4 oranında İspanya’dan gerçekleşen ithalat ile karşılandı.   Yeşil Ekonomi’de yer alan habere göre; yılın ilk dört aylık döneminde ise tüketim yüzde 69,4 oranında yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlandı.   Hidroelektrik santrallerinde gerçekleşen üretimin tüketimdeki payı yüzde 35, rüzgar enerjisi santrallerinin yüzde 26 oldu. Biyokütle ve güneş enerjisi de sırası ile yüzde 6 ve yüzde 2 oranlarında pay sahibi oldular.   Tamamına yakını doğalgaz santralleri olmak üzere fosil yakıtların payı yüzde 28,3 olurken, ithalatın payı ise yüzde 2,3 olarak gerçekleşti.
Portekiz’de 35 yıl sonra bir ilk gerçekleşti ve nisan ayının tamamında kömürden elektrik üretimi gerçekleştirilmedi.

Portekiz’de 35 yıl sonra bir ilk gerçekleşti ve nisan ayının tamamında kömürden elektrik üretimi gerçekleştirilmedi.

 

Portekiz elektrik idaresi Redes Energéticas Nacionais tarafından yayınlanan açıklamaya göre, nisan ayının tamamında kömürden elektrik üretimi gerçekleştirilmedi. Bu durum ülkede kömürden elektrik üretiminin başladığı 1985’ten beri ilk defa gerçekleşti.

 

Açıklamadaki bilgilere göre nisan ayındaki elektrik tüketimi yüzde 12 oranında düşerken, bu tüketim yüzde 69,1 oranında yenilenebilir enerji kaynaklarından, yüzde 16,4 oranında doğal gaz santralleri ve yüzde 14,4 oranında İspanya’dan gerçekleşen ithalat ile karşılandı.

 

Yeşil Ekonomi’de yer alan habere göre; yılın ilk dört aylık döneminde ise tüketim yüzde 69,4 oranında yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlandı.

 

Hidroelektrik santrallerinde gerçekleşen üretimin tüketimdeki payı yüzde 35, rüzgar enerjisi santrallerinin yüzde 26 oldu. Biyokütle ve güneş enerjisi de sırası ile yüzde 6 ve yüzde 2 oranlarında pay sahibi oldular.

 

Tamamına yakını doğalgaz santralleri olmak üzere fosil yakıtların payı yüzde 28,3 olurken, ithalatın payı ise yüzde 2,3 olarak gerçekleşti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.