Qatar Petroleum ve Shell, LNG Bunkering Anlaşması İmzaladı

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:02, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:02 2753+ kez okundu.
 

Qatar Petroleum ve Shell, LNG Bunkering Anlaşması İmzaladı

Dünyanın en büyük petrokimya şirketlerinden biri olan qatar Petroleum ve Shell, sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) yakıt ikmal tesislerinin geliştirilmesi konusunda bir anlaşma imzaladılar.

Kaabi, "LNG arıtımı LNG'nin temiz enerji kaynağı olarak daha da büyümesi için umut vaat eden bir fırsat olarak görüyoruz" diyen Kaabi, şirketlerin Avrupa, Asya ve Orta Doğu'daki tesisler için uygun yerleri değerlendireceğini de sözlerine ekledi. Kaabi, "LNG'nin önümüzdeki yıllarda önemli miktarda artması bekleniyor ve bu talebin 2030'da yılda 50 milyon tona ulaşması için gerçek bir potansiyel olduğuna inanıyoruz" dedi. Shell, Katar'ın petrol ve gaz sektöründeki en büyük enerji yatırımcıları arasında yer almakta ve toplam yatırımları yaklaşık 20 milyar dolara ulaşmaktadır. Katar, başta Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere 27 ülkeye doğalgaz ihraç ediyor. Katar, dünyanın doğal gaz arzının yüzde 30'unu kaplıyor ve Rusya ve İran'ın arkasında dünyanın üçüncü büyük doğalgaz rezervine sahip. 5 Haziran'dan itibaren Bahreyn, Komorlar, Mısır, Maldivler, Moritanya, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen'in uluslararası destekli hükümeti ve Libya'nın üç hükümetinden biri Körfez ulusunun militan gruplara para yardımı yaptığı suçlamaları üzerine Katar ile diplomatik ilişkileri kesiyor Doha, temelden yoksun diye sesleniyor. Birçok diğer Müslüman ülke de Katar ile diplomatik ilişkilerini düşürdü.
Dünyanın en büyük petrokimya şirketlerinden biri olan qatar Petroleum ve Shell, sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) yakıt ikmal tesislerinin geliştirilmesi konusunda bir anlaşma imzaladılar.

Kaabi, "LNG arıtımı LNG'nin temiz enerji kaynağı olarak daha da büyümesi için umut vaat eden bir fırsat olarak görüyoruz" diyen Kaabi, şirketlerin Avrupa, Asya ve Orta Doğu'daki tesisler için uygun yerleri değerlendireceğini de sözlerine ekledi.

Kaabi, "LNG'nin önümüzdeki yıllarda önemli miktarda artması bekleniyor ve bu talebin 2030'da yılda 50 milyon tona ulaşması için gerçek bir potansiyel olduğuna inanıyoruz" dedi.

Shell, Katar'ın petrol ve gaz sektöründeki en büyük enerji yatırımcıları arasında yer almakta ve toplam yatırımları yaklaşık 20 milyar dolara ulaşmaktadır.

Katar, başta Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere 27 ülkeye doğalgaz ihraç ediyor. Katar, dünyanın doğal gaz arzının yüzde 30'unu kaplıyor ve Rusya ve İran'ın arkasında dünyanın üçüncü büyük doğalgaz rezervine sahip.

5 Haziran'dan itibaren Bahreyn, Komorlar, Mısır, Maldivler, Moritanya, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen'in uluslararası destekli hükümeti ve Libya'nın üç hükümetinden biri Körfez ulusunun militan gruplara para yardımı yaptığı suçlamaları üzerine Katar ile diplomatik ilişkileri kesiyor Doha, temelden yoksun diye sesleniyor. Birçok diğer Müslüman ülke de Katar ile diplomatik ilişkilerini düşürdü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler