Rosatom, Rüzgâr Enerjisine Yönelik Yatırımlarına Devam Ediyor

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.08.2020 - 11:44, Güncelleme: 06.08.2020 - 11:44 3600+ kez okundu.
 

Rosatom, Rüzgâr Enerjisine Yönelik Yatırımlarına Devam Ediyor

Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali Akkuyu NGS'yi inşa eden Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom, nükleerin yanı sıra rüzgâr enerjisine yönelik yatırımlarını da sürdürüyor.

Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali Akkuyu NGS'yi inşa eden Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom’a bağlı NovaWind A.Ş, Rusya’nın en büyük rüzgar enerjisi  santrali Adygea’nın ardından, ülkede iki santral daha inşa etmek için  çalışmalarına hız verdi. NovaWind, Stavropol Krai bölgesindeki Karmalinovskaya Rüzgar Enerji Santrali (RES) ile, Rostov bölgesindeki Marchenkovskaya RES’nin inşaatına başladı.   Yılda 147 GWh Enerji Üretecek Karmalinovskaya Rüzgar Enerjisi Santrali, yılda 147 Gigawatt saat (GWh) enerji üretecek. Santral, 60 Megawatt (MW) üretim kapasitesine  sahip olacak. NovaWind, her biri 2,5 MW kapasiteli 24 rüzgar  türbininden oluşacak olan Karmalinovskaya Rüzgar Enerjisi Santrali’nin  inşası için 8 milyar Ruble'den fazla yatırım yapmayı planlıyor.   150 işçi ve mühendis ile, 50’den fazla inşaat aracının dâhil  olduğu inşaat sürecinde, saha çalışanları Karmalinovskaya RES’nin  rüzgar türbinlerinin temellerini güçlendirme çalışmalarına devam  ediyor. Vinç sahaları inşa eden çalışanlar, nesnelere ve  birleştirilmiş indirici trafo merkezlerine araç erişimi sağlıyor. İnşaat süreci, saatte 160 metreküp beton tedarik eden iki tesisin  beton üretimi ile devam ediyor.   NovaWind A.Ş CEO'su Alexander Korchagin de, Karmalinovskaya Rüzgâr Enerjisi Santrali’nin inşaatının başlamasıyla ilgili şunları söyledi:  “Karmalinovskaya Rüzgar Enerjisi Santrali’nin konumu Novoaleksandrovskiy bölge yönetimi sayesinde hızlı bir şekilde  seçildi. Proje, arazi kullanıcılarının tarım işlerine devam etmesini  ve santralin altyapı tesisinin istihdamını mümkün kılıyor. Bir enerji  üretim şirketi olarak, santralin maksimum kurulu kapasite  kullanımından faydalanabileceğiz."   Yatırım Hacmi 16 Milyar Ruble’nin Üzerinde Olacak İnşasına başlanan bir diğer rüzgar enerjisi santrali Marchenkovskaya’nın üretim kapasitesi ise 120 MW olacak. Santral yılda 402 GWh enerji üretecek. Marchenkovskaya RES sahasında, her biri 2,5 MW kapasiteli 48  rüzgar türbini yer alacak. Santralin toplam yatırım hacminin 16 milyar Ruble'nin üzerinde olması bekleniyor.   Hali hazırda Marchenkovskaya RES sahasında 40'tan fazla inşaat  aracı ve 100'den fazla işçi ve mühendis çalışıyor. Santral binası  temelinin inşaat işleri için malzeme teslimi de başladı. Sahaya saatte  toplam 170 metreküp beton karışımı yapabilen iki beton karıştırma  tesisi kuruldu. Temel çukurlarının kazılması ve rüzgar santralinin  daha sonra atılacak olan temellerinin güçlendirilmesi için çalışmalar  da devam ediyor.   NovaWind A.Ş yönetimi altında faaliyet gösteren işletmeler, 2023  yılına kadar toplamda 1 GW kapasiteli rüzgâr santralleri inşa edecek. 
Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali Akkuyu NGS'yi inşa eden Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom, nükleerin yanı sıra rüzgâr enerjisine yönelik yatırımlarını da sürdürüyor.

Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali Akkuyu NGS'yi inşa eden Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom’a bağlı NovaWind A.Ş, Rusya’nın en büyük rüzgar enerjisi  santrali Adygea’nın ardından, ülkede iki santral daha inşa etmek için  çalışmalarına hız verdi. NovaWind, Stavropol Krai bölgesindeki
Karmalinovskaya Rüzgar Enerji Santrali (RES) ile, Rostov bölgesindeki Marchenkovskaya RES’nin inşaatına başladı.

 

Yılda 147 GWh Enerji Üretecek

Karmalinovskaya Rüzgar Enerjisi Santrali, yılda 147 Gigawatt saat (GWh) enerji üretecek. Santral, 60 Megawatt (MW) üretim kapasitesine  sahip olacak. NovaWind, her biri 2,5 MW kapasiteli 24 rüzgar  türbininden oluşacak olan Karmalinovskaya Rüzgar Enerjisi Santrali’nin  inşası için 8 milyar Ruble'den fazla yatırım yapmayı planlıyor.

 

150 işçi ve mühendis ile, 50’den fazla inşaat aracının dâhil  olduğu inşaat sürecinde, saha çalışanları Karmalinovskaya RES’nin  rüzgar türbinlerinin temellerini güçlendirme çalışmalarına devam  ediyor. Vinç sahaları inşa eden çalışanlar, nesnelere ve  birleştirilmiş indirici trafo merkezlerine araç erişimi sağlıyor. İnşaat süreci, saatte 160 metreküp beton tedarik eden iki tesisin  beton üretimi ile devam ediyor.

 

NovaWind A.Ş CEO'su Alexander Korchagin de, Karmalinovskaya Rüzgâr Enerjisi Santrali’nin inşaatının başlamasıyla ilgili şunları söyledi:  “Karmalinovskaya Rüzgar Enerjisi Santrali’nin konumu Novoaleksandrovskiy bölge yönetimi sayesinde hızlı bir şekilde  seçildi. Proje, arazi kullanıcılarının tarım işlerine devam etmesini  ve santralin altyapı tesisinin istihdamını mümkün kılıyor. Bir enerji  üretim şirketi olarak, santralin maksimum kurulu kapasite  kullanımından faydalanabileceğiz."

 

Yatırım Hacmi 16 Milyar Ruble’nin Üzerinde Olacak

İnşasına başlanan bir diğer rüzgar enerjisi santrali Marchenkovskaya’nın üretim kapasitesi ise 120 MW olacak. Santral yılda 402 GWh enerji üretecek. Marchenkovskaya RES sahasında, her biri 2,5 MW kapasiteli 48  rüzgar türbini yer alacak. Santralin toplam yatırım hacminin 16 milyar
Ruble'nin üzerinde olması bekleniyor.

 

Hali hazırda Marchenkovskaya RES sahasında 40'tan fazla inşaat  aracı ve 100'den fazla işçi ve mühendis çalışıyor. Santral binası  temelinin inşaat işleri için malzeme teslimi de başladı. Sahaya saatte  toplam 170 metreküp beton karışımı yapabilen iki beton karıştırma  tesisi kuruldu. Temel çukurlarının kazılması ve rüzgar santralinin  daha sonra atılacak olan temellerinin güçlendirilmesi için çalışmalar  da devam ediyor.

 

NovaWind A.Ş yönetimi altında faaliyet gösteren işletmeler, 2023  yılına kadar toplamda 1 GW kapasiteli rüzgâr santralleri inşa edecek. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler