Rosatom’un Yüzer NGS’si 21 Milyon Kilowatt Saatlik Elektrik Enerjisi Sağladı

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.02.2020 - 13:38, Güncelleme: 27.02.2020 - 13:43 3523+ kez okundu.
 

Rosatom’un Yüzer NGS’si 21 Milyon Kilowatt Saatlik Elektrik Enerjisi Sağladı

Rosatom’un yüzer NGS’si Akademik Lomonosov deneme işletmesi süresince 21 milyon Kilowatt saatlik elektrik enerjisi sağladı.

Rosatom’un Yüzer NGS’si Akademik Lomonosov’un, Rusya’nın Çutotka Bölgesi’nin Pevek şehrinde deneme işletimi gerçekleşiyor. Yüzer NGS Çutotka Bölgesi’ndeki üç özerk enerji şebekesinden biri olan izole edilmiş Chaun-Bilibino ağına, 26 Şubat 2020 tarihine kadar 21 milyon kilowatt saatten (kWh) fazla miktarda elektrik enerjisi sağladı.     Akademik Lomonosov’un ilave testlerden geçmesi ve Rus enerji denetim kurumu Rostekhnadzor’dan izin belgesinin çıkarılmasının ardından 2020 yazında ticari işletime açılması öngörülüyor.   Yüzer NGS, Pevek şehrine termal enerji sağlayacak. Şehrin ilk semti, 2020 yazı başından itibaren ısı elde etmek için santrale bağlanacak. Şehrin geri kalan bölümü ise 2021’e kadar santrale bağlanmış olacak.
Rosatom’un yüzer NGS’si Akademik Lomonosov deneme işletmesi süresince 21 milyon Kilowatt saatlik elektrik enerjisi sağladı.

Rosatom’un Yüzer NGS’si Akademik Lomonosov’un, Rusya’nın Çutotka Bölgesi’nin Pevek şehrinde deneme işletimi gerçekleşiyor. Yüzer NGS Çutotka Bölgesi’ndeki üç özerk enerji şebekesinden biri olan izole edilmiş Chaun-Bilibino ağına, 26 Şubat 2020 tarihine kadar 21 milyon kilowatt saatten (kWh) fazla miktarda elektrik enerjisi sağladı.  

 

Akademik Lomonosov’un ilave testlerden geçmesi ve Rus enerji denetim kurumu Rostekhnadzor’dan izin belgesinin çıkarılmasının ardından 2020 yazında ticari işletime açılması öngörülüyor.

 

Yüzer NGS, Pevek şehrine termal enerji sağlayacak. Şehrin ilk semti, 2020 yazı başından itibaren ısı elde etmek için santrale bağlanacak. Şehrin geri kalan bölümü ise 2021’e kadar santrale bağlanmış olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.