Rosneft’in Geliri Yılın İlk Yarısında 54 Milyar Dolara Yükseldi

DÜNYADAN 13.08.2021 - 15:19, Güncelleme: 13.08.2021 - 15:19 7456+ kez okundu.
 

Rosneft’in Geliri Yılın İlk Yarısında 54 Milyar Dolara Yükseldi

Rosneft’in bu yılın ilk yarısındaki geliri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 39,6 artarak 3,9 trilyon rubleye (yaklaşık 54 milyar dolar) çıktı.

Rusya’nın en büyük petrol şirketi Rosneft’ten yapılan açıklamada, ocak- haziran döneminde şirketin net karının 382 milyar rubleye (yaklaşık 5,1 milyar dolar) ulaştığı bildirildi. Açıklamada, bu dönemde şirketin gelirinin ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 39,6 artarak 3,9 trilyon ruble olduğu belirtildi. Petrol fiyatlarındaki yükselişin, şirketin karındaki artışın ana nedeni olarak gösterildiği açıklamada, sermaye giderlerinin ise söz konusu dönemde geçen yıla göre yüzde 25 artarak 462 milyar rubleye çıktığı kaydedildi.
Rosneft’in bu yılın ilk yarısındaki geliri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 39,6 artarak 3,9 trilyon rubleye (yaklaşık 54 milyar dolar) çıktı.

Rusya’nın en büyük petrol şirketi Rosneft’ten yapılan açıklamada, ocak- haziran döneminde şirketin net karının 382 milyar rubleye (yaklaşık 5,1 milyar dolar) ulaştığı bildirildi.

Açıklamada, bu dönemde şirketin gelirinin ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 39,6 artarak 3,9 trilyon ruble olduğu belirtildi.

Petrol fiyatlarındaki yükselişin, şirketin karındaki artışın ana nedeni olarak gösterildiği açıklamada, sermaye giderlerinin ise söz konusu dönemde geçen yıla göre yüzde 25 artarak 462 milyar rubleye çıktığı kaydedildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.