Rusya “OPEC+ Petrol Üretimini Sonsuza Kadar Kısamaz”

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.03.2020 - 11:51, Güncelleme: 12.03.2020 - 11:51 3303+ kez okundu.
 

Rusya “OPEC+ Petrol Üretimini Sonsuza Kadar Kısamaz”

Rusya Enerji Bakan Yardımcısı Pavel Sorokin, OPEC+'nın üretimi sonsuza kadar kısamayacağını ve koronavirüs salgınının talep üzerindeki etkilerinin belirsiz olduğu ortamda üretimi daha da kısmanın mantıklı olmadığına inandıklarını söyledi.

Rusya Enerji Bakan Yardımcısı Pavel Sorokin, OPEC+'nın üretimi  sonsuza kadar kısamayacağını ve koronavirüs salgınının talep üzerindeki  etkilerinin belirsiz olduğu ortamda üretimi daha da kısmanın mantıklı  olmadığına inandıklarını söyledi.   OPEC'in geçtiğimiz hafta yapılan toplantıda Rusya'dan üretimi 300 bin varil/gün daha kısmasını, kısıntısı mevcut seviyesinin iki  katına çıkarmasını istediğini belirten Sorokin, "üretim kısıntısını  günlük 600 bin varile çıkarmamız teknik olarak zorlu bir konu. Herkes  talebin ne kadar keskin şekilde düşebileceğini anladıktan sonra üretimi kısmanın anlamı yok" diye konuştu.   Sorokin açıklamasında piyasa ve piyasa güçlerinin fiyatları hızlı  bir şekilde yeniden regüle edeceklerine inandıklarını belirterek, "Rusya, petrol fiyatının 45-55 dolar/varil bandında bir denge bulacağına  inanıyor" dedi.
Rusya Enerji Bakan Yardımcısı Pavel Sorokin, OPEC+'nın üretimi sonsuza kadar kısamayacağını ve koronavirüs salgınının talep üzerindeki etkilerinin belirsiz olduğu ortamda üretimi daha da kısmanın mantıklı olmadığına inandıklarını söyledi.

Rusya Enerji Bakan Yardımcısı Pavel Sorokin, OPEC+'nın üretimi  sonsuza kadar kısamayacağını ve koronavirüs salgınının talep üzerindeki  etkilerinin belirsiz olduğu ortamda üretimi daha da kısmanın mantıklı  olmadığına inandıklarını söyledi.

 

OPEC'in geçtiğimiz hafta yapılan toplantıda Rusya'dan üretimi 300 bin varil/gün daha kısmasını, kısıntısı mevcut seviyesinin iki  katına çıkarmasını istediğini belirten Sorokin, "üretim kısıntısını  günlük 600 bin varile çıkarmamız teknik olarak zorlu bir konu. Herkes  talebin ne kadar keskin şekilde düşebileceğini anladıktan sonra üretimi kısmanın anlamı yok" diye konuştu.

 

Sorokin açıklamasında piyasa ve piyasa güçlerinin fiyatları hızlı  bir şekilde yeniden regüle edeceklerine inandıklarını belirterek, "Rusya, petrol fiyatının 45-55 dolar/varil bandında bir denge bulacağına  inanıyor" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler