Rusya ve Dominik Cumhuriyeti Nükleer Enerjinin Barışçıl Kullanımı İçin Anlaşma İmzaladı

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.09.2019 - 17:36, Güncelleme: 19.09.2019 - 17:36 3445+ kez okundu.
 

Rusya ve Dominik Cumhuriyeti Nükleer Enerjinin Barışçıl Kullanımı İçin Anlaşma İmzaladı

Rosatom ve Dominik Cumhuriyeti Enerji ve Maden Bakanlığı, nükleer enerjinin barışçıl kullanımı doğrultusunda iş birliği yapmak üzere bir protokol imzaladı.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın 17 Eylül’de Viyana’da  düzenlenen 63’üncü Genel Kongresi’ne katılan Rosatom ve Dominik Cumhuriyeti Enerji ve Maden Bakanlığı, nükleer enerjinin barışçıl  kullanımı doğrultusunda iş birliği yapmak üzere bir protokol imzaladı.   Rosatom Genel Başkan Yardımcısı Nikolay Spassky, protokolü Rusya Federasyonu adına imzaladı. Dominik Cumhuriyeti’ni temsilen Dominik Cumhuriyeti Avusturya Büyükelçisi ve Viyana’da düzenlenen uluslararası  organizasyonların daimi temsilcisi Lourdes Gisela Victoria-Kruse  protokolü imzaladı.   Protokol, iki ülkenin nükleer enerjinin barışçıl kullanımına  yönelik imzaladığı ilk belge olma özelliği taşıyor. Aynı zamanda iki  ülke arasında Dominik Cumhuriyeti’nin nükleer altyapısının gelişimi,  nükleer teknolojinin bilinilirliğini artırmak için yapılacak detaylı  çalışmalar, radyoizotopların ve radyasyon teknolojisinin sanayi, tarım  ve tıpta kullanımı gibi pek çok farklı konularda işbirliğinin temelini  atıyor. Ayrıca her iki taraf için de yararlı ortak projeler  tanımlayacak ortak çalışma grupları kurulacak.   Protokolün tarafları, bir sonraki adım olarak hükümetlerarası bir  anlaşma çerçevesi hazırlayacak.
Rosatom ve Dominik Cumhuriyeti Enerji ve Maden Bakanlığı, nükleer enerjinin barışçıl kullanımı doğrultusunda iş birliği yapmak üzere bir protokol imzaladı.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın 17 Eylül’de Viyana’da  düzenlenen 63’üncü Genel Kongresi’ne katılan Rosatom ve Dominik Cumhuriyeti Enerji ve Maden Bakanlığı, nükleer enerjinin barışçıl  kullanımı doğrultusunda iş birliği yapmak üzere bir protokol imzaladı.

 

Rosatom Genel Başkan Yardımcısı Nikolay Spassky, protokolü Rusya Federasyonu adına imzaladı. Dominik Cumhuriyeti’ni temsilen Dominik Cumhuriyeti Avusturya Büyükelçisi ve Viyana’da düzenlenen uluslararası  organizasyonların daimi temsilcisi Lourdes Gisela Victoria-Kruse  protokolü imzaladı.

 

Protokol, iki ülkenin nükleer enerjinin barışçıl kullanımına  yönelik imzaladığı ilk belge olma özelliği taşıyor. Aynı zamanda iki  ülke arasında Dominik Cumhuriyeti’nin nükleer altyapısının gelişimi,  nükleer teknolojinin bilinilirliğini artırmak için yapılacak detaylı  çalışmalar, radyoizotopların ve radyasyon teknolojisinin sanayi, tarım  ve tıpta kullanımı gibi pek çok farklı konularda işbirliğinin temelini  atıyor. Ayrıca her iki taraf için de yararlı ortak projeler  tanımlayacak ortak çalışma grupları kurulacak.

 

Protokolün tarafları, bir sonraki adım olarak hükümetlerarası bir  anlaşma çerçevesi hazırlayacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.