Şanlıurfa Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali Tekrardan Üretime Başlayacak

DOĞALGAZ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.04.2020 - 16:26, Güncelleme: 06.04.2020 - 16:26 2557+ kez okundu.
 

Şanlıurfa Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali Tekrardan Üretime Başlayacak

Aksa Enerji’nin Şanlıurfa Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali, 6 Nisan haftasında yeniden üretime başlayacak.

Aksa Enerji’nin Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) yaptığı açıklamada, üretimi geçici olarak durdurulan Şanlıurfa Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’nin yeniden üretime başlaması için Türkiye Elektrik İletim AŞ’ye (TEİAŞ) başvur yapıldığı ifade edildi.   Söz konusu açıklamada, “Esnek üretim kapasitesine ilişkin ortaya çıkan ihtiyaçlara yönelik olarak santralin yeniden üretime geçmesi için TEİAŞ'a başvuru yapılmıştır.   Şanlıurfa Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali'nin üretiminin durduğu bu iki aylık dönemde ise daha önceki duyurularımızda da belirttiğimiz üzere sabit iletim bedeli giderlerinde yaklaşık 90% oranında maliyet tasarrufu sağlanmış olmakla birlikte, üretime geçilmesiyle beraber bu iletim bedellerinin geriye dönük olarak TEİAŞ'a ödeneceği öngörülmektedir.    Santral sahasında gerekli hazırlık çalışmaları başlamış olup başvuru süreçlerinin hızla tamamlanmasıyla birlikte Santral'in 6 Nisan haftası içinde elektrik üretimine tekrar başlaması planlanmaktadır.“denildi.  
Aksa Enerji’nin Şanlıurfa Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali, 6 Nisan haftasında yeniden üretime başlayacak.

Aksa Enerji’nin Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) yaptığı açıklamada, üretimi geçici olarak durdurulan Şanlıurfa Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’nin yeniden üretime başlaması için Türkiye Elektrik İletim AŞ’ye (TEİAŞ) başvur yapıldığı ifade edildi.

 

Söz konusu açıklamada, “Esnek üretim kapasitesine ilişkin ortaya çıkan ihtiyaçlara yönelik olarak santralin yeniden üretime geçmesi için TEİAŞ'a başvuru yapılmıştır.

 

Şanlıurfa Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali'nin üretiminin durduğu bu iki aylık dönemde ise daha önceki duyurularımızda da belirttiğimiz üzere sabit iletim bedeli giderlerinde yaklaşık 90% oranında maliyet tasarrufu sağlanmış olmakla birlikte, üretime geçilmesiyle beraber bu iletim bedellerinin geriye dönük olarak TEİAŞ'a ödeneceği öngörülmektedir. 

 

Santral sahasında gerekli hazırlık çalışmaları başlamış olup başvuru süreçlerinin hızla tamamlanmasıyla birlikte Santral'in 6 Nisan haftası içinde elektrik üretimine tekrar başlaması planlanmaktadır.“denildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.