SENELEC ve Senegal Elektrik Düzenleme Komisyonundan Bir Heyet, Türkiye'ye Geldi

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.07.2019 - 15:20, Güncelleme: 25.07.2019 - 15:20 3045+ kez okundu.
 

SENELEC ve Senegal Elektrik Düzenleme Komisyonundan Bir Heyet, Türkiye'ye Geldi

Senegal Elektrik Şirketi SENELEC ve Senegal Elektrik Düzenleme Komisyonundan yetkililerin oluşturduğu heyet, Türkiye'ye geldi.

Senegal Enerji ve Petrol Bakanlığından Genel Müdür Abdoulaye Dia’nın başkanlık ettiği, Senegal Elektrik Şirketi SENELEC ve Senegal Elektrik Düzenleme Komisyonundan yetkililerin oluşturduğu heyet,  özellikle doğal gazın elektrik üretiminde kullanımı ve tarife yapısını  incelemek amacıyla Türkiye’ye geldi. Heyet, temasları kapsamında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunu da ziyaret etti.   EPDK’da gerçekleştirilen toplantıda konuşan Senegal heyet başkanı Abdoulaye Dia, Senegal’in yakın zamanda önemli hidrokarbon kaynakları  keşfettiğini ve ülkenin doğal gaz altyapısını geliştirmeyi ve  düzenleyici kurumlarının doğal gaz piyasasını da düzenleyebilmesi için  yasal çalışmaların devam ettiğini vurguladı.   Dia  bu kapsamda doğal gazın elektrik üretiminde kullanılması  başta olmak üzere EPDK’nın piyasa reformları ve tarife mekanizmalarına  ilişkin deneyimlerinden yararlanmanın kendileri için önemli olduğunu  belirtti. MEDREG Başkanı ve EPDK Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Gülefşan Demirbaş tarafından ağırlanan konuk heyete, Türkiye elektrik  ve doğal gaz piyasalarının yapılandırılması ile EPDK tarafından  düzenlenen tarifeler hakkında EPDK uzmanlarınca sunum yapıldı. 
Senegal Elektrik Şirketi SENELEC ve Senegal Elektrik Düzenleme Komisyonundan yetkililerin oluşturduğu heyet, Türkiye'ye geldi.

Senegal Enerji ve Petrol Bakanlığından Genel Müdür Abdoulaye Dia’nın başkanlık ettiği, Senegal Elektrik Şirketi SENELEC ve Senegal Elektrik Düzenleme Komisyonundan yetkililerin oluşturduğu heyet,  özellikle doğal gazın elektrik üretiminde kullanımı ve tarife yapısını  incelemek amacıyla Türkiye’ye geldi. Heyet, temasları kapsamında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunu da ziyaret etti.

 

EPDK’da gerçekleştirilen toplantıda konuşan Senegal heyet başkanı Abdoulaye Dia, Senegal’in yakın zamanda önemli hidrokarbon kaynakları  keşfettiğini ve ülkenin doğal gaz altyapısını geliştirmeyi ve  düzenleyici kurumlarının doğal gaz piyasasını da düzenleyebilmesi için  yasal çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

 

Dia  bu kapsamda doğal gazın elektrik üretiminde kullanılması  başta olmak üzere EPDK’nın piyasa reformları ve tarife mekanizmalarına  ilişkin deneyimlerinden yararlanmanın kendileri için önemli olduğunu  belirtti. MEDREG Başkanı ve EPDK Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Gülefşan Demirbaş tarafından ağırlanan konuk heyete, Türkiye elektrik  ve doğal gaz piyasalarının yapılandırılması ile EPDK tarafından  düzenlenen tarifeler hakkında EPDK uzmanlarınca sunum yapıldı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.