STAR Rafineri'ye En İyi Finansal Proje Yönetimi Ödülü Verildi

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:12, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:12 3407+ kez okundu.
 

STAR Rafineri'ye En İyi Finansal Proje Yönetimi Ödülü Verildi

Proje finansmanını 5 yıl boyunca sözleşme kurallarına uygun, etkili ve başarılı bir şekilde yöneten STAR Rafineri, "En iyi Finansal Proje Yönetimi" ödülü kazandı.

STAR Rafineri Genel Müdürü Mesut İlter, projenin finansal yönetimi  anlamında önemli başarılara imza attıklarını söyledi. SOCAR Türkiye’nin iştiraki STAR Rafineri, İngiltere’de International Finance Publications Ltd. tarafından yayınlanan seçkin  finans ve iş analizi dergisi International Finance Dergisi’nin verdiği International Finance Awards ödüllerinde ‘Finans’ kategorisinde “Best  Financial Project Management- En İyi Finansal Proje Yönetimi” ödülüne  layık görüldü. Her yıl Avrupa, Asya, Orta Doğu ve Afrika’da 10  kategoride verilen prestijli ödül Dubai’de düzenlenen  törenle sahiplerine verildi. Ödülü, STAR Rafineri adına Finans Direktörü Betül Sarıkaya aldı. STAR Rafineri Genel Müdürü Mesut İlter, Türkiye’de tek noktaya  yapılan en büyük reel sektör yatırımıyla bu prestijli ödüle layık  olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. İlter, toplam yatırım bedeli  6,3 milyar dolar olan proje için Aralık 2012’de Türkiye’nin ilk Stratejik Yatırım Teşvik Belgesi’ni aldıklarını ifade ederek, “SOCAR  tarafından hayata geçirilen bu dev yatırımın 3.3 milyar dolarlık kısmı  29 Mayıs 2014 tarihinde imzalanan anlaşma kapsamında proje finansmanı  kredisiyle, kalan kısmı ise öz kaynaklardan karşılandı. Kredi miktarı,  süresi ve kaynakları anlamında ilklere imza attığımız finansman  paketimiz, bugüne kadar bize pek çok ödül kazandırdı. International Finance Awards kapsamında layık görüldüğümüz bu ödül ise proje  finansmanımızı 5 yıl boyunca sözleşme kurallarına uygun, etkili ve  başarılı bir şekilde yürütmemiz nedeniyle verildi. Gerek inşaat  aşamasında yarattığı istihdam hacmiyle gerekse de çok kaynaklı ve en  iyi yönetilen proje finansmanıyla hayata geçen  Türkiye ve Azerbaycan’a prestij ve değer katan rafinerimiz artık ürettiği katma  değerli ürünlerle de ekonomiye fayda sağlayacak” dedi.  STAR Rafineri’nin finansman paketine 7 ülkeden uluslararası ticari  bankalar, Türkiye’de bir banka ve ihracat kredi kuruluşları olarak  toplam 23 finansal kuruluş iştirak ediyor. Yıllık 10 milyon ton ham  petrol işleme kapasitesiyle, Türkiye’nin yıllık yaklaşık 38 milyon ton  petrol ürünü ihtiyacının yüzde 25’ini tek başına karşılayacak olan STAR Rafineri, dizel, jet yakıtı ve nafta gibi stratejik ürünlerin  ithalatını azaltarak cari açığın yılda yaklaşık 1,5 milyar dolar  azaltılmasına katkı sağlayacak. 
Proje finansmanını 5 yıl boyunca sözleşme kurallarına uygun, etkili ve başarılı bir şekilde yöneten STAR Rafineri, "En iyi Finansal Proje Yönetimi" ödülü kazandı.

STAR Rafineri Genel Müdürü Mesut İlter, projenin finansal yönetimi  anlamında önemli başarılara imza attıklarını söyledi. SOCAR Türkiye’nin iştiraki STAR Rafineri, İngiltere’de International Finance Publications Ltd. tarafından yayınlanan seçkin  finans ve iş analizi dergisi International Finance Dergisi’nin verdiği International Finance Awards ödüllerinde ‘Finans’ kategorisinde “Best 

Financial Project Management- En İyi Finansal Proje Yönetimi” ödülüne  layık görüldü. Her yıl Avrupa, Asya, Orta Doğu ve Afrika’da 10  kategoride verilen prestijli ödül Dubai’de düzenlenen  törenle sahiplerine verildi. Ödülü, STAR Rafineri adına Finans Direktörü Betül Sarıkaya aldı.

STAR Rafineri Genel Müdürü Mesut İlter, Türkiye’de tek noktaya  yapılan en büyük reel sektör yatırımıyla bu prestijli ödüle layık  olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. İlter, toplam yatırım bedeli 
6,3 milyar dolar olan proje için Aralık 2012’de Türkiye’nin ilk Stratejik Yatırım Teşvik Belgesi’ni aldıklarını ifade ederek, “SOCAR  tarafından hayata geçirilen bu dev yatırımın 3.3 milyar dolarlık kısmı 
29 Mayıs 2014 tarihinde imzalanan anlaşma kapsamında proje finansmanı  kredisiyle, kalan kısmı ise öz kaynaklardan karşılandı. Kredi miktarı,  süresi ve kaynakları anlamında ilklere imza attığımız finansman  paketimiz, bugüne kadar bize pek çok ödül kazandırdı. International Finance Awards kapsamında layık görüldüğümüz bu ödül ise proje  finansmanımızı 5 yıl boyunca sözleşme kurallarına uygun, etkili ve  başarılı bir şekilde yürütmemiz nedeniyle verildi. Gerek inşaat  aşamasında yarattığı istihdam hacmiyle gerekse de çok kaynaklı ve en  iyi yönetilen proje finansmanıyla hayata geçen  Türkiye ve Azerbaycan’a prestij ve değer katan rafinerimiz artık ürettiği katma  değerli ürünlerle de ekonomiye fayda sağlayacak” dedi.

 STAR Rafineri’nin finansman paketine 7 ülkeden uluslararası ticari  bankalar, Türkiye’de bir banka ve ihracat kredi kuruluşları olarak  toplam 23 finansal kuruluş iştirak ediyor. Yıllık 10 milyon ton ham  petrol işleme kapasitesiyle, Türkiye’nin yıllık yaklaşık 38 milyon ton  petrol ürünü ihtiyacının yüzde 25’ini tek başına karşılayacak olan STAR Rafineri, dizel, jet yakıtı ve nafta gibi stratejik ürünlerin  ithalatını azaltarak cari açığın yılda yaklaşık 1,5 milyar dolar  azaltılmasına katkı sağlayacak. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.