Takasbank Vadeli Doğalgaz Piyasasında Nakit Takas ve Teminat Yönetimi Hizmeti Verecek

GÜNCEL 02.06.2021 - 09:50, Güncelleme: 02.06.2021 - 09:52 2488+ kez okundu.
 

Takasbank Vadeli Doğalgaz Piyasasında Nakit Takas ve Teminat Yönetimi Hizmeti Verecek

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Takasbank’ın vadeli doğalgaz piyasasında gerçekleşecek işlemler için nakit takas ve teminat yönetimi hizmeti sunmasına karar verdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), İstanbul Takas ve Saklama Bankası AŞ'nin (Takasbank) vadeli doğalgaz piyasasında gerçekleşecek işlemler için nakit takas ve teminat yönetimi hizmeti sunmasına karar verdi. TCMB'nin, Takasbank'ın ödeme ve menkul kıymet mutabakat sistemi işleticiliği faaliyetlerine ilave olarak yürütebileceği diğer faaliyetlere ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar ile Takasbank'ın vadeli doğalgaz piyasasında gerçekleşecek işlemler için nakit takas ve teminat yönetimi hizmeti vermesi, şirketin gerçekleştirebileceği diğer işlemler çerçevesinde onaylandı. Bu doğrultuda, menkul kıymet mutabakat sistemi işletmek üzere Takasbank'a verilen faaliyet izni kapsamı da genişletildi. Söz konusu karar, Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun ile Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemlerinin Faaliyetleri Hakkında Yönetmelik uyarınca alındı.  
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Takasbank’ın vadeli doğalgaz piyasasında gerçekleşecek işlemler için nakit takas ve teminat yönetimi hizmeti sunmasına karar verdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), İstanbul Takas ve Saklama Bankası AŞ'nin (Takasbank) vadeli doğalgaz piyasasında gerçekleşecek işlemler için nakit takas ve teminat yönetimi hizmeti sunmasına karar verdi.

TCMB'nin, Takasbank'ın ödeme ve menkul kıymet mutabakat sistemi işleticiliği faaliyetlerine ilave olarak yürütebileceği diğer faaliyetlere ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar ile Takasbank'ın vadeli doğalgaz piyasasında gerçekleşecek işlemler için nakit takas ve teminat yönetimi hizmeti vermesi, şirketin gerçekleştirebileceği diğer işlemler çerçevesinde onaylandı.

Bu doğrultuda, menkul kıymet mutabakat sistemi işletmek üzere Takasbank'a verilen faaliyet izni kapsamı da genişletildi. Söz konusu karar, Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun ile Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemlerinin Faaliyetleri Hakkında Yönetmelik uyarınca alındı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.