TEDAŞ ile PTT Bilgi Teknolojileri AŞ Arasında Anlaşma

DÜNYADAN 29.03.2021 - 15:42, Güncelleme: 29.03.2021 - 15:42 5057+ kez okundu.
 

TEDAŞ ile PTT Bilgi Teknolojileri AŞ Arasında Anlaşma

TEDAŞ ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına (ETKB) bağlı kurumların Bilgi Teknolojileri Danışmanlık ve Destek hizmetleri PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş. tarafından verilecek.

Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ) ile PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş. arasında imzalanan anlaşmaya göre ETKB’nın bağlı ve ilgili kuruluşlar ve merkez yapılanmasındaki Bilgi Teknolojileri Danışmanlık ve Destek Hizmetleri ihtiyacı PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş. tarafından sağlanacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ) ile PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş. arasında “Bilgi Teknolojileri Danışmanlık ve Destek Hizmet Alımı Sözleşmesi” Dünya Posta Birliği İdari Konsey Başkanı ve PTT Genel Müdürü Hakan Gülten’in de katıldığı bir tören ile imzalandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı merkez teşkilatı, bağlı ve ilgili kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu proje yönetimi, sistem işletme, network ve veri tabanı yönetimi, analiz, yazılım geliştirme, test ve siber güvenlik konularında bilgi teknolojileri danışmanlık ve destek hizmetlerini kapsayan sözleşme; TEDAŞ Genel Müdürü Ömer Sami Yapıcı, TEDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Zübeyir Çalışkan, PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Cumali Yüksek ve PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş Genel Müdürü Durmuş Ali Taşkın tarafından imzalandı.  Anlaşma ile ilgili konuşan PTT A.Ş. Genel Müdürü Hakan Gülten “PTT A.Ş. olarak %100 hissedarı olduğumuz bir kamu şirketi olan PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş.’nin TEDAŞ ile varmış olduğu iş birliği anlaşması bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Bizler kamu kuruluşu olmamızın yanında iştirak şirketlerimizle birlikte serbest piyasa koşullarında hizmet veren anonim şirketler olarak kamu ve özel sektör aktörlerine her zaman en iyi hizmeti sunma hedefi ile çalışarak kendimizi geliştirmeye devam edeceğiz.” dedi. İmza sonrası değerlendirmede bulunan TEDAŞ Genel Müdürü Ömer Sami Yapıcı “İki güzide kamu kurumumuz arasında imzaladığımız bu anlaşma ile bilgi teknolojileri alanında danışmanlık ve destek hizmetleriyle ilgili dış kaynak ihtiyacımızı doğrudan bir kamu kurumundan temin ederek hem kamu kurumları arasındaki iş birliğini artırıyoruz hem de finansal ve operasyonel açıdan verimli bir iş kurgusu oluşturuyoruz.” dedi.  PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş. Genel Müdürü Durmuş Ali Taşkın ise “PTT Teknoloji olarak hem kamu hem özel sektör kuruluşlarıyla güçlü iş birlikleri oluşturmaya devam ettiğimiz yolculuğumuzda önemli bir adım attık. TEDAŞ nezdinde ETKB ile vardığımız bu anlaşmanın her iki taraf için de çok faydalı olacağına ve uyumlu bir şekilde çalışacağımıza yürekten inanıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
TEDAŞ ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına (ETKB) bağlı kurumların Bilgi Teknolojileri Danışmanlık ve Destek hizmetleri PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş. tarafından verilecek.

Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ) ile PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş. arasında imzalanan anlaşmaya göre ETKB’nın bağlı ve ilgili kuruluşlar ve merkez yapılanmasındaki Bilgi Teknolojileri Danışmanlık ve Destek Hizmetleri ihtiyacı PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş. tarafından sağlanacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ) ile PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş. arasında “Bilgi Teknolojileri Danışmanlık ve Destek Hizmet Alımı Sözleşmesi” Dünya Posta Birliği İdari Konsey Başkanı ve PTT Genel Müdürü Hakan Gülten’in de katıldığı bir tören ile imzalandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı merkez teşkilatı, bağlı ve ilgili kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu proje yönetimi, sistem işletme, network ve veri tabanı yönetimi, analiz, yazılım geliştirme, test ve siber güvenlik konularında bilgi teknolojileri danışmanlık ve destek hizmetlerini kapsayan sözleşme; TEDAŞ Genel Müdürü Ömer Sami Yapıcı, TEDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Zübeyir Çalışkan, PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Cumali Yüksek ve PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş Genel Müdürü Durmuş Ali Taşkın tarafından imzalandı. 

Anlaşma ile ilgili konuşan PTT A.Ş. Genel Müdürü Hakan Gülten “PTT A.Ş. olarak %100 hissedarı olduğumuz bir kamu şirketi olan PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş.’nin TEDAŞ ile varmış olduğu iş birliği anlaşması bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Bizler kamu kuruluşu olmamızın yanında iştirak şirketlerimizle birlikte serbest piyasa koşullarında hizmet veren anonim şirketler olarak kamu ve özel sektör aktörlerine her zaman en iyi hizmeti sunma hedefi ile çalışarak kendimizi geliştirmeye devam edeceğiz.” dedi.

İmza sonrası değerlendirmede bulunan TEDAŞ Genel Müdürü Ömer Sami Yapıcı “İki güzide kamu kurumumuz arasında imzaladığımız bu anlaşma ile bilgi teknolojileri alanında danışmanlık ve destek hizmetleriyle ilgili dış kaynak ihtiyacımızı doğrudan bir kamu kurumundan temin ederek hem kamu kurumları arasındaki iş birliğini artırıyoruz hem de finansal ve operasyonel açıdan verimli bir iş kurgusu oluşturuyoruz.” dedi. 

PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş. Genel Müdürü Durmuş Ali Taşkın ise “PTT Teknoloji olarak hem kamu hem özel sektör kuruluşlarıyla güçlü iş birlikleri oluşturmaya devam ettiğimiz yolculuğumuzda önemli bir adım attık. TEDAŞ nezdinde ETKB ile vardığımız bu anlaşmanın her iki taraf için de çok faydalı olacağına ve uyumlu bir şekilde çalışacağımıza yürekten inanıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.