TKİ ile ÇASGEM Arasında Eğitim İşbirliği Protokolü

MADEN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.09.2020 - 11:44, Güncelleme: 25.09.2020 - 12:17 3449+ kez okundu.
 

TKİ ile ÇASGEM Arasında Eğitim İşbirliği Protokolü

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) arasında eğitim işbirliği protokolü İmzalandı.

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) arasında eğitim işbirliği protokolü İmzalandı.   Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi’nde (ÇASGEM) düzenlenen imza töreni, TKİ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Uygun ve ÇASGEM Başkanı Abdurrahim Şenocak ile iki kurumun yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirildi.   İmza törenine konuşan TKİ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Uygun, iki kurum arasındaki işbirliğinin hem ÇASGEM’in hem de TKİ’nin gelişimine olumlu katkılar sağladığını belirterek, “ 2019 yılından bu yana gerçekleştirilmekte olan eğitimlerden son derece olumlu geri dönüşler alıyoruz. Şimdiye kadar pilot uygulama olarak değerlendirdiğimiz sosyal içerikli eğitimlerin çalışanlarımızın motivasyonlarını da arttırdığını fark ediyoruz. Sahadan gelen talepler doğrultusunda konu başlıklarımızı çeşitlendirerek eğitimin etki alanını yaygınlaştırmak istiyoruz. Bu nedenle de bugün burada iki kurumun karşılıklı tecrübelerinden faydalanması amacı ile bu protokolü imzalıyoruz. Bu protokolün hayata geçmesiyle daha iyi işlere imza atacağımız inancını taşıyorum” dedi.   İmzalanan protokolün iki kurum için de çok önemli olduğunu belirten ÇASGEM Başkanı Abdurrahim Şenocak ise yapmış olduğu konuşmasında imzalanan protokolün iki kurum için de çok önemli olduğunu ifade ederek, “ Madencilik dünyanın en ağır çalışma şartlarına sahip sektörlerinin başında geliyor. Öte yandan sanayinin temel girdilerini oluşturan maden varlığına olan talep tüm dünyada nüfusun artması ve sanayinin gelişmesi ile gitgide artıyor. Bu bağlamda, ülkemizin yeraltı kaynakları da daha fazla önem kazanıyor. Ülkemiz için maden varlığının zenginliği ve bu zenginliğin çıkartılıp işlenmesi kadar, bu madenin çıkartılmasını mümkün kılan iş gücü de büyük önem taşıyor. Bu nedenle bu kaynakların yeryüzüne çıkarılmasını ve işlenecek hale getirilmesini sağlayan işçilerin çalışma şartlarının insan onuruna yakışır düzeyde olması gerekmektedir. TKİ bu noktada tüm sektöre örnek teşkil edebilecek uygulamalara imza atıyor. Çalışan eğitimlerine önem vermesi bu durumun en iyi göstergelerinden biridir.   2019 yılında başladığımız eğitim işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz eğitimlerimizde alanında uzman eğitmenlerimiz Dünya Sağlık Örgütü’nün sağlık tanımında da yer alan çalışanın psikolojik ve sosyal yönüne dokunan, aynı zamanda güvenlik kültürüne yönelik farkındalık oluşturan eğitimleriyle çalışanların işyerindeki psiko-sosyal risk faktörleriyle mücadele etmelerine destek olmayı hedefliyoruz. Her zaman verdiği kaliteli, ihtiyaca yönelik eğitimlerle işverenin ve işçinin yanında olan ÇASGEM, maden işçileriyle gerçekleştirdiği eğitimlerle farklı tecrübelerin de kapısını aralamakta ve uzmanlarımızın saha tecrübesini arttırmaktadır. Şimdi de imzalamış olduğumuz bu protokolle eğitim alanımızı genişleteceğimiz için büyük mutluluk yaşıyoruz” şeklinde konuştu.   İmza töreni karşılık hediye takdiminden sonra son buldu. 
Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) arasında eğitim işbirliği protokolü İmzalandı.

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) arasında eğitim işbirliği protokolü İmzalandı.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi’nde (ÇASGEM) düzenlenen imza töreni, TKİ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Uygun ve ÇASGEM Başkanı Abdurrahim Şenocak ile iki kurumun yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

İmza törenine konuşan TKİ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Uygun, iki kurum arasındaki işbirliğinin hem ÇASGEM’in hem de TKİ’nin gelişimine olumlu katkılar sağladığını belirterek, “ 2019 yılından bu yana gerçekleştirilmekte olan eğitimlerden son derece olumlu geri dönüşler alıyoruz. Şimdiye kadar pilot uygulama olarak değerlendirdiğimiz sosyal içerikli eğitimlerin çalışanlarımızın motivasyonlarını da arttırdığını fark ediyoruz. Sahadan gelen talepler doğrultusunda konu başlıklarımızı çeşitlendirerek eğitimin etki alanını yaygınlaştırmak istiyoruz. Bu nedenle de bugün burada iki kurumun karşılıklı tecrübelerinden faydalanması amacı ile bu protokolü imzalıyoruz. Bu protokolün hayata geçmesiyle daha iyi işlere imza atacağımız inancını taşıyorum” dedi.

 

İmzalanan protokolün iki kurum için de çok önemli olduğunu belirten ÇASGEM Başkanı Abdurrahim Şenocak ise yapmış olduğu konuşmasında imzalanan protokolün iki kurum için de çok önemli olduğunu ifade ederek, “ Madencilik dünyanın en ağır çalışma şartlarına sahip sektörlerinin başında geliyor. Öte yandan sanayinin temel girdilerini oluşturan maden varlığına olan talep tüm dünyada nüfusun artması ve sanayinin gelişmesi ile gitgide artıyor. Bu bağlamda, ülkemizin yeraltı kaynakları da daha fazla önem kazanıyor. Ülkemiz için maden varlığının zenginliği ve bu zenginliğin çıkartılıp işlenmesi kadar, bu madenin çıkartılmasını mümkün kılan iş gücü de büyük önem taşıyor. Bu nedenle bu kaynakların yeryüzüne çıkarılmasını ve işlenecek hale getirilmesini sağlayan işçilerin çalışma şartlarının insan onuruna yakışır düzeyde olması gerekmektedir. TKİ bu noktada tüm sektöre örnek teşkil edebilecek uygulamalara imza atıyor. Çalışan eğitimlerine önem vermesi bu durumun en iyi göstergelerinden biridir.

 

2019 yılında başladığımız eğitim işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz eğitimlerimizde alanında uzman eğitmenlerimiz Dünya Sağlık Örgütü’nün sağlık tanımında da yer alan çalışanın psikolojik ve sosyal yönüne dokunan, aynı zamanda güvenlik kültürüne yönelik farkındalık oluşturan eğitimleriyle çalışanların işyerindeki psiko-sosyal risk faktörleriyle mücadele etmelerine destek olmayı hedefliyoruz. Her zaman verdiği kaliteli, ihtiyaca yönelik eğitimlerle işverenin ve işçinin yanında olan ÇASGEM, maden işçileriyle gerçekleştirdiği eğitimlerle farklı tecrübelerin de kapısını aralamakta ve uzmanlarımızın saha tecrübesini arttırmaktadır. Şimdi de imzalamış olduğumuz bu protokolle eğitim alanımızı genişleteceğimiz için büyük mutluluk yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

 

İmza töreni karşılık hediye takdiminden sonra son buldu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.