TOBB Petrol ve Petrol Ürünleri Sanayi Meclisi Toplandı

PETROL - LPG (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.02.2020 - 11:54, Güncelleme: 14.02.2020 - 11:54 2507+ kez okundu.
 

TOBB Petrol ve Petrol Ürünleri Sanayi Meclisi Toplandı

TOBB Türkiye Petrol ve Petrol Ürünleri Sanayi Meclisi, Ahmet Erdem başkanlığında sektörün sorunlarını ele almak üzere TOBB’da bir araya geldi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Petrol ve Petrol Ürünleri Sanayi Meclisi, Ahmet Erdem başkanlığında sektörün sorunlarını ele almak üzere TOBB’da bir araya geldi.   Geri Kazanım Katılım Payına (GEKAP) ilişkin yayımlanan mevzuatlar ve belirsizliklerin ele alındığı toplantıda Madeni yağların ithalinde beyanda bulunulması ve GEKAP ödemesinin yapılması gerektiği ifade edildi. Ancak bazı durumlarda mahsuplaşma olamayacağı ve mükerrer ödemelerin ortaya çıkacağı değerlendirmesinde bulunuldu.    Akaryakıt ürünlerindeki ÖTV farklılıklarının da görüşüldüğü toplantıda bu doğrultuda meclis bünyesinde ortak bir çalışma yapılmasında fayda olduğu ifade edildi. Akaryakıt ve Otogaz İkmal ve Dolum Elemanı (Seviye 3) Ulusal Meslek Standardının hazırlanmasına yönelik Mesleki Yeterlilik Kurumu’nda toplantı yapılacağı bilgisi verildi. Bu toplantıya sektörün katılımının önemli olduğunun altı çizildi.    Farklılaştırılmış ürünler hakkındaki gelişmelerin aktarıldığı Meclis toplantısında otomasyon ve e-irsaliye konularındaki güncel durum üzerinde duruldu. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) temsilcisi ilgili konularda sektörün sorularını yanıtladı.   Toplantıda Akaryakıt Sektör Çalıştayı Raporu hakkında bilgi verildi. Raporun işbirliği koordinasyon bölümünde EPDK ev sahipliğinde ve EPDK’daki karar vericilerle düzenli toplantı yapılmasını ve sektörü temsilen TOBB Türkiye Petrol ve Petrol Ürünleri Sanayi Meclisi’nin bu toplantılarda yer almasını önemi vurgulandı.
TOBB Türkiye Petrol ve Petrol Ürünleri Sanayi Meclisi, Ahmet Erdem başkanlığında sektörün sorunlarını ele almak üzere TOBB’da bir araya geldi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Petrol ve Petrol Ürünleri Sanayi Meclisi, Ahmet Erdem başkanlığında sektörün sorunlarını ele almak üzere TOBB’da bir araya geldi.

 

Geri Kazanım Katılım Payına (GEKAP) ilişkin yayımlanan mevzuatlar ve belirsizliklerin ele alındığı toplantıda Madeni yağların ithalinde beyanda bulunulması ve GEKAP ödemesinin yapılması gerektiği ifade edildi. Ancak bazı durumlarda mahsuplaşma olamayacağı ve mükerrer ödemelerin ortaya çıkacağı değerlendirmesinde bulunuldu. 

 

Akaryakıt ürünlerindeki ÖTV farklılıklarının da görüşüldüğü toplantıda bu doğrultuda meclis bünyesinde ortak bir çalışma yapılmasında fayda olduğu ifade edildi. Akaryakıt ve Otogaz İkmal ve Dolum Elemanı (Seviye 3) Ulusal Meslek Standardının hazırlanmasına yönelik Mesleki Yeterlilik Kurumu’nda toplantı yapılacağı bilgisi verildi. Bu toplantıya sektörün katılımının önemli olduğunun altı çizildi. 

 

Farklılaştırılmış ürünler hakkındaki gelişmelerin aktarıldığı Meclis toplantısında otomasyon ve e-irsaliye konularındaki güncel durum üzerinde duruldu. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) temsilcisi ilgili konularda sektörün sorularını yanıtladı.

 

Toplantıda Akaryakıt Sektör Çalıştayı Raporu hakkında bilgi verildi. Raporun işbirliği koordinasyon bölümünde EPDK ev sahipliğinde ve EPDK’daki karar vericilerle düzenli toplantı yapılmasını ve sektörü temsilen TOBB Türkiye Petrol ve Petrol Ürünleri Sanayi Meclisi’nin bu toplantılarda yer almasını önemi vurgulandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.