TOBB Türkiye Madencilik Meclisi Sektörün Güncel Konularını Masaya Yatırdı

MADEN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.11.2020 - 20:32, Güncelleme: 12.11.2020 - 20:38 1723+ kez okundu.
 

TOBB Türkiye Madencilik Meclisi Sektörün Güncel Konularını Masaya Yatırdı

TOBB Türkiye Madencilik Meclisinin genişletilmiş toplantısı, Meclis Başkanı Halil İbrahim Kırşan’ın başkanlığında kamu, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcilerinin üst düzey katılımıyla, sektördeki son gelişmeleri görüşmek üzere elektronik ortamda gerçekleştirildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Madencilik Meclisinin genişletilmiş toplantısı, Meclis Başkanı Halil İbrahim Kırşan’ın başkanlığında kamu, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcilerinin üst düzey katılımıyla, sektördeki son gelişmeleri görüşmek üzere elektronik ortamda gerçekleştirildi. ​     Türkiye Madencilik Meclis Başkanı Halil İbrahim Kırşan gerçekleştirdiği açılış konuşmasında toplantıya davet edilen yeni dönem UMREK üyelerine tebriklerini ileterek, bir önceki dönem Ulusal Maden Kaynak ve Rezerv Raporlama Komisyonu (UMREK) üyelerine de katkılarından dolayı teşekkürlerini etti. TOBB’u temsilen kendisinin de aralarında bulunduğu UMREK’te yeni dönemde de başarılı çalışmalara imza atmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.   Toplantıya davet edilen UMREK üyelerinden Prof. Dr. Atiye Tuğrul, Akan Gülmez, Recep Bildik, Veli Doğan, Kadem Ekşi ve Cem Yüceer meclis üyelerine kendilerini tanıtarak UMREK hakkında değerlendirmelerde bulundular.   UMREK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Atiye Tuğrul ise "UMREK ile İlgili Gelişmeler" konulu sunumu ile UMREK işleyişi ve çalışmalarına dair meclis üyelerine detaylı bilgi aktardı. Tuğrul sunumunda UMREK’in kurulduğu 2012-2020 yılları arasında gerçekleştirdiği çalışmalara, kuruluş amacına, UMREK Kodunun Kapsamına ve İlkelerine, UMREK ve  Yerbilimleri, Maden ve Metalurji Profesyonelleri Birliği (YERMAM) yapısına, Uluslararası Maden Rezervleri Raporlama Standartları Komitesi CRIRSCO (Committee For Mineral Reserves International Reporting Standards) ile ilişkilere değindi. YERMAM Başkanı Halit Semih Demircan gerçekleştirdiği detaylı sunumla YERMAM ve işleyişi hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. Demircan sunumda YERMAM’ın kuruluş ve amacı, yapısı, işleyişi ve Planlar çalışmalar hakkında detaylara yer verdi.   TOBB Türkiye Madencilik Meclisi Danışmanı Nevzat Kavaklı bir önceki toplantıda gündeme getirilen “Orman İzin Süreçleri ve İzin Bedellerine İlişkin Sorunlar ve Yurtdışı Uygulamaları” konusunda detaylı bir çalışma yaparak hazırladığı sunumu meclis üyeleri ile paylaştı.   Sunumların ardından meclis üyelerine ve diğer katılımcılara söz verilerek, konulara ilişkin değerlendirmeleri alındı.
TOBB Türkiye Madencilik Meclisinin genişletilmiş toplantısı, Meclis Başkanı Halil İbrahim Kırşan’ın başkanlığında kamu, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcilerinin üst düzey katılımıyla, sektördeki son gelişmeleri görüşmek üzere elektronik ortamda gerçekleştirildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Madencilik Meclisinin genişletilmiş toplantısı, Meclis Başkanı Halil İbrahim Kırşan’ın başkanlığında kamu, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcilerinin üst düzey katılımıyla, sektördeki son gelişmeleri görüşmek üzere elektronik ortamda gerçekleştirildi. ​

 

 

Türkiye Madencilik Meclis Başkanı Halil İbrahim Kırşan gerçekleştirdiği açılış konuşmasında toplantıya davet edilen yeni dönem UMREK üyelerine tebriklerini ileterek, bir önceki dönem Ulusal Maden Kaynak ve Rezerv Raporlama Komisyonu (UMREK) üyelerine de katkılarından dolayı teşekkürlerini etti. TOBB’u temsilen kendisinin de aralarında bulunduğu UMREK’te yeni dönemde de başarılı çalışmalara imza atmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

 

Toplantıya davet edilen UMREK üyelerinden Prof. Dr. Atiye Tuğrul, Akan Gülmez, Recep Bildik, Veli Doğan, Kadem Ekşi ve Cem Yüceer meclis üyelerine kendilerini tanıtarak UMREK hakkında değerlendirmelerde bulundular.

 

UMREK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Atiye Tuğrul ise "UMREK ile İlgili Gelişmeler" konulu sunumu ile UMREK işleyişi ve çalışmalarına dair meclis üyelerine detaylı bilgi aktardı. Tuğrul sunumunda UMREK’in kurulduğu 2012-2020 yılları arasında gerçekleştirdiği çalışmalara, kuruluş amacına, UMREK Kodunun Kapsamına ve İlkelerine, UMREK ve  Yerbilimleri, Maden ve Metalurji Profesyonelleri Birliği (YERMAM) yapısına, Uluslararası Maden Rezervleri Raporlama Standartları Komitesi CRIRSCO (Committee For Mineral Reserves International Reporting Standards) ile ilişkilere değindi.

YERMAM Başkanı Halit Semih Demircan gerçekleştirdiği detaylı sunumla YERMAM ve işleyişi hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. Demircan sunumda YERMAM’ın kuruluş ve amacı, yapısı, işleyişi ve Planlar çalışmalar hakkında detaylara yer verdi.

 

TOBB Türkiye Madencilik Meclisi Danışmanı Nevzat Kavaklı bir önceki toplantıda gündeme getirilen “Orman İzin Süreçleri ve İzin Bedellerine İlişkin Sorunlar ve Yurtdışı Uygulamaları” konusunda detaylı bir çalışma yaparak hazırladığı sunumu meclis üyeleri ile paylaştı.

 

Sunumların ardından meclis üyelerine ve diğer katılımcılara söz verilerek, konulara ilişkin değerlendirmeleri alındı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler