TOTAL, Yeni İklim Hedefini 2050 Yılına Kadar Net Sıfır Emisyon Olarak Belirledi

ŞİRKET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.06.2020 - 16:13, Güncelleme: 22.06.2020 - 16:13 2246+ kez okundu.
 

TOTAL, Yeni İklim Hedefini 2050 Yılına Kadar Net Sıfır Emisyon Olarak Belirledi

TOTAL'in, küresel üretim faaliyetleri ve enerji ürünleri genelinde 2050'ye kadar net sıfır emisyona ulaşmayı hedeflediği bildirildi.

Avrupa Birliği’nin (AB) karbon nötr hale gelme hedefini  destekleyen TOTAL, küresel üretim faaliyetleri ve müşterileri  tarafından kullanılan enerji ürünleri genelinde toplumla birlikte 2050  yılına kadar net sıfır emisyona ulaşmayı taahhüt ediyor.   TOTAL, yaptığı duyuruda küresel üretim faaliyetleri ve müşterileri  tarafından kullanılan enerji ürünleri genelinde toplumla birlikte 2050  yılına kadar net sıfır emisyona ulaşma hedefini açıkladı.   Şirketten yapılan açıklamada, söz konusu hedefin, petrol ve doğalgaz, düşük karbonlu elektrik ve karbon nötr çözümleri sayesinde Total'i geniş kapsamlı bir enerji şirketi haline getirme stratejisiyle desteklendiği kaydedildi.   Şirketin gelecek dönemdeki emisyon hedeflerine yer verilen açıklamada, " TOTAL tüm dünyadaki faaliyetleri genelinde 2050'ye kadar veya daha erken bir tarihte net sıfır emisyon, Avrupa'daki üretim faaliyetleri ve müşterileri tarafından kullanılan tüm enerji ürünleri genelinde 2050'ye kadar veya daha erken bir tarihte net sıfır emisyon, tüm dünyadaki müşterilerinin kullandığı enerji ürünlerinin ortalama karbon yoğunluğunda 2050'ye kadar yüzde 60 veya daha fazla azalma olmak üzere üç adım atacak." ifadeleri kullanıldı.   Açıklamada görüşlerine yer verilen TOTAL Yönetim Kurulu Başkanı Patrick Pouyanne, enerji geçişi sürecinde ilerleme kaydederken hissedar değerini artırma konusunda da kararlı olduklarını belirterek, "Yönetim kurulu, TOTAL'in global yol haritasının, stratejisinin ve eylemlerinin Paris anlaşmasının hedefleriyle tutarlı olduğuna inanıyor. İklim Eylemi 100+'da olduğu gibi yatırımcılarla etkileşimin ve şeffaf diyalogun olumlu bir rol oynadığını kabul ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.   TOTAL'in cazip ve güvenilir yatırım şirketi olarak kalması için hissedarların ve toplumun güveninin şart olduğunu vurgulayan Pouyanne, emisyon azaltma, ürünleri iyileştirme ve yeni düşük karbonlu faaliyetler geliştirme fırsatlarını tespit etmek için harekete geçtiklerini aktardı.   Pouyanne, Avrupa'da 2050'ye kadar net sıfır emisyon hedefine ulaşmak için çalıştıklarına işaret ederek, "2025'de 25 gigavatlık brüt yenilenebilir enerji kapasitesi hedefini teyit ediyor ve yenilenebilir enerjiler alanında lider bir uluslararası aktör olmak için faaliyetlerimizi genişletmeye devam ediyoruz. Halihazırda sermaye yatırımlarımızın yüzde 10'undan fazlasını düşük karbonlu elektriğe tahsis etmekteyiz ve bu büyük aktörler arasındaki en yüksek orandır. Enerji geçişine aktif olarak katkıda bulunmak için düşük karbonlu elektriğe ayırdığımız sermaye yatırımlarını 2030'a kadar veya daha önce yüzde 20'ye çıkaracağız." ifadelerini kullandı.
TOTAL'in, küresel üretim faaliyetleri ve enerji ürünleri genelinde 2050'ye kadar net sıfır emisyona ulaşmayı hedeflediği bildirildi.

Avrupa Birliği’nin (AB) karbon nötr hale gelme hedefini  destekleyen TOTAL, küresel üretim faaliyetleri ve müşterileri  tarafından kullanılan enerji ürünleri genelinde toplumla birlikte 2050  yılına kadar net sıfır emisyona ulaşmayı taahhüt ediyor.

 

TOTAL, yaptığı duyuruda küresel üretim faaliyetleri ve müşterileri  tarafından kullanılan enerji ürünleri genelinde toplumla birlikte 2050  yılına kadar net sıfır emisyona ulaşma hedefini açıkladı.

 

Şirketten yapılan açıklamada, söz konusu hedefin, petrol ve doğalgaz, düşük karbonlu elektrik ve karbon nötr çözümleri sayesinde Total'i geniş kapsamlı bir enerji şirketi haline getirme stratejisiyle desteklendiği kaydedildi.

 

Şirketin gelecek dönemdeki emisyon hedeflerine yer verilen açıklamada, " TOTAL tüm dünyadaki faaliyetleri genelinde 2050'ye kadar veya daha erken bir tarihte net sıfır emisyon, Avrupa'daki üretim faaliyetleri ve müşterileri tarafından kullanılan tüm enerji ürünleri genelinde 2050'ye kadar veya daha erken bir tarihte net sıfır emisyon, tüm dünyadaki müşterilerinin kullandığı enerji ürünlerinin ortalama karbon yoğunluğunda 2050'ye kadar yüzde 60 veya daha fazla azalma olmak üzere üç adım atacak." ifadeleri kullanıldı.

 

Açıklamada görüşlerine yer verilen TOTAL Yönetim Kurulu Başkanı Patrick Pouyanne, enerji geçişi sürecinde ilerleme kaydederken hissedar değerini artırma konusunda da kararlı olduklarını belirterek, "Yönetim kurulu, TOTAL'in global yol haritasının, stratejisinin ve eylemlerinin Paris anlaşmasının hedefleriyle tutarlı olduğuna inanıyor. İklim Eylemi 100+'da olduğu gibi yatırımcılarla etkileşimin ve şeffaf diyalogun olumlu bir rol oynadığını kabul ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

 

TOTAL'in cazip ve güvenilir yatırım şirketi olarak kalması için hissedarların ve toplumun güveninin şart olduğunu vurgulayan Pouyanne, emisyon azaltma, ürünleri iyileştirme ve yeni düşük karbonlu faaliyetler geliştirme fırsatlarını tespit etmek için harekete geçtiklerini aktardı.

 

Pouyanne, Avrupa'da 2050'ye kadar net sıfır emisyon hedefine ulaşmak için çalıştıklarına işaret ederek, "2025'de 25 gigavatlık brüt yenilenebilir enerji kapasitesi hedefini teyit ediyor ve yenilenebilir enerjiler alanında lider bir uluslararası aktör olmak için faaliyetlerimizi genişletmeye devam ediyoruz. Halihazırda sermaye yatırımlarımızın yüzde 10'undan fazlasını düşük karbonlu elektriğe tahsis etmekteyiz ve bu büyük aktörler arasındaki en yüksek orandır. Enerji geçişine aktif olarak katkıda bulunmak için düşük karbonlu elektriğe ayırdığımız sermaye yatırımlarını 2030'a kadar veya daha önce yüzde 20'ye çıkaracağız." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.