Toyota, Hidrojenle Elektrik Üretecek Jeneratör Geliştirdi

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.11.2019 - 17:11, Güncelleme: 22.11.2019 - 17:11 2201+ kez okundu.
 

Toyota, Hidrojenle Elektrik Üretecek Jeneratör Geliştirdi

Toyota, Mirai'de kullanılan yakıt hücresi sistemini adapte ettiği bir sabit elektrik jeneratörü geliştirdi.

Toyota, hidrojeni, ulaşım araçlarından sonra sanayi tipi elektrik  üretiminde de kullanmak için yaptığı çalışmaları hızlandırdı. İlk  olarak hidrojen yakıt hücreli otomobil olan Mirai'yi sunan Toyota,  şimdi de Mirai'de kullanılan yakıt hücresi sistemini adapte ettiği bir sabit elektrik jeneratörü geliştirdi.   İlk olarak Toyota City'deki Honsha fabrikasında kurulan ve testleri yakın zamanda gerçekleştirilen  hidrojen yakıt hücreli jeneratörün amacı, ofislerde, fabrikalarda ve  diğer ticari alanlarda ulaşılabilir bir fiyata çevreci enerji sunmak. Toyota bu amaçla hidrojen yakıt hücresi sistemi ile maliyeti düşük,  performansı yüksek kompakt jeneratörler üretmeyi hedefliyor.   Toyota tarafından testleri gerçekleştirilmeye devam eden jeneratör  günde 24 saat boyunca çalışacak ve 100 kilowatt güç üretecek. Enerji  verimliliği, sunduğu güç, dayanıklılık ve jeneratörün kullanım  kolaylığı bu testlerde birlikte görülecek. Testlerin sonuçlarına göre Toyota, yakıt hücreli jeneratörleri birçok fabrikada kullanmayı  amaçlıyor. Aynı zamanda jeneratörler yakıt hücresi sistemlerinin  üretimi sırasında ortaya çıkan hidrojenle doldurulacak. Böylece Toyota, hidrojen kullanımını daha verimli hale getirecek.   Toyota, 2015  yılında açıkladığı 2050 Çevre Hedefi Doğrultusunda Sıfır Emisyonlu Fabrikalar kurup, üretim yapmayı amaçladığını da duyurmuştu. Bu hedef  kapsamında Toyota üretim sırasında çıkan CO2 miktarını da sürekli  olarak azaltmaya devam ediyor.
Toyota, Mirai'de kullanılan yakıt hücresi sistemini adapte ettiği bir sabit elektrik jeneratörü geliştirdi.

Toyota, hidrojeni, ulaşım araçlarından sonra sanayi tipi elektrik  üretiminde de kullanmak için yaptığı çalışmaları hızlandırdı. İlk  olarak hidrojen yakıt hücreli otomobil olan Mirai'yi sunan Toyota,  şimdi de Mirai'de kullanılan yakıt hücresi sistemini adapte ettiği bir sabit elektrik jeneratörü geliştirdi.

 

İlk olarak Toyota City'deki Honsha fabrikasında kurulan ve testleri yakın zamanda gerçekleştirilen  hidrojen yakıt hücreli jeneratörün amacı, ofislerde, fabrikalarda ve  diğer ticari alanlarda ulaşılabilir bir fiyata çevreci enerji sunmak. Toyota bu amaçla hidrojen yakıt hücresi sistemi ile maliyeti düşük,  performansı yüksek kompakt jeneratörler üretmeyi hedefliyor.

 

Toyota tarafından testleri gerçekleştirilmeye devam eden jeneratör  günde 24 saat boyunca çalışacak ve 100 kilowatt güç üretecek. Enerji  verimliliği, sunduğu güç, dayanıklılık ve jeneratörün kullanım  kolaylığı bu testlerde birlikte görülecek. Testlerin sonuçlarına göre Toyota, yakıt hücreli jeneratörleri birçok fabrikada kullanmayı  amaçlıyor. Aynı zamanda jeneratörler yakıt hücresi sistemlerinin  üretimi sırasında ortaya çıkan hidrojenle doldurulacak. Böylece Toyota, hidrojen kullanımını daha verimli hale getirecek.

 

Toyota, 2015  yılında açıkladığı 2050 Çevre Hedefi Doğrultusunda Sıfır Emisyonlu Fabrikalar kurup, üretim yapmayı amaçladığını da duyurmuştu. Bu hedef  kapsamında Toyota üretim sırasında çıkan CO2 miktarını da sürekli  olarak azaltmaya devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.