Tüpraş'ın 2021 Yılı Sürdürülebilirlik Raporu Yayımlandı

ŞİRKET 09.06.2022 - 14:00, Güncelleme: 09.06.2022 - 14:02 2760+ kez okundu.
 

Tüpraş'ın 2021 Yılı Sürdürülebilirlik Raporu Yayımlandı

2050 Karbon Nötr hedefini ve Stratejik Dönüşüm Planını geçtiğimiz yıl sonunda açıklayan Tüpraş, "Enerjimiz Geleceğe" mottosuyla yürüttüğü faaliyetlerini paylaştığı "2021 Sürdürülebilirlik Raporu"nu yayımladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Tüpraş’ın 2021 yılı Sürdürülebilirlik Raporu, şirketin Stratejik Dönüşüm Yolculuğu ile düşük karbonlu ekonomiye geçişteki yatırımlarına ve sera gazı emisyonlarının azaltılmasındaki öncü faaliyetlerine yönelik bir yol haritası sunuyor. Rapor, ilk defa üretim süreçlerinden kaynaklı Kapsam 1 ve 2 emisyonlarını açıklamanın yanı sıra, İklimle Bağlantılı Finansal Beyanlar Görev Gücüne (TCFD) risk ve fırsat değerlendirmesi gibi birçok yeni veriyi de içeriyor. Küresel Raporlama Standartlarına uygun olarak hazırlanan raporda, paydaş öncelikleri, iç ve dış paydaşların görüşlerine başvurularak Stratejik Dönüşüm Planı ile entegre bir şekilde sürdürülebilirlik yol haritasına dahil edildi. Açıklamada görüşlerine yer verilen Tüpraş Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu, Stratejik Dönüşüm Planını Türkiye’nin 2053 net sıfır karbon emisyon hedefine ulaşmasında Tüpraş’ın öncü rolünün bilinciyle ortaya koyduklarını belirtti. Bu plan kapsamında ilk aşama olarak üretim süreçlerinden kaynaklı Kapsam 1 ve 2 emisyonlarını 2017’ye göre 2030 yılında yüzde 27, 2035 yılında ise yüzde 35 oranında azaltmayı taahhüt ettiklerini aktaran İbrahim Yelmenoğlu, şunları kaydetti: "2050 itibarıyla, daha çeşitli bir ürün portföyü sunmayı, Kapsam 1 ve 2 emisyonlarında karbon nötr olmayı ve Türkiye’nin lider sanayi şirketi konumumuzu sürdürmeyi hedefliyoruz. Sadece Tüpraş’ı değil, iştiraklerimizi ve tüm değer zincirimizi de karbonsuzlaştırma yaklaşımıyla hareket ediyoruz. İş süreçlerimizde iklim değişikliği risklerini yönetirken, ulusal ve uluslararası politika ve uygulamaları yakından takip ediyoruz. Kısa bir süre önce İklimle Bağlantılı Finansal Beyanlar Görev Gücüne (TCFD) destek veren küresel şirketler arasına katıldık." İbrahim Yelmenoğlu, 2021 yılında sürdürülebilirlik yatırımlarının toplam yatırımlar içerisindeki payının yüzde 55 olarak gerçekleştiğini, toplam 388 milyon lira çevre yatırımı ile 2020 yılına göre bu alanda 150 milyon lira daha fazla yatırım harcaması yaptıklarını ifade etti.
2050 Karbon Nötr hedefini ve Stratejik Dönüşüm Planını geçtiğimiz yıl sonunda açıklayan Tüpraş, "Enerjimiz Geleceğe" mottosuyla yürüttüğü faaliyetlerini paylaştığı "2021 Sürdürülebilirlik Raporu"nu yayımladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Tüpraş’ın 2021 yılı Sürdürülebilirlik Raporu, şirketin Stratejik Dönüşüm Yolculuğu ile düşük karbonlu ekonomiye geçişteki yatırımlarına ve sera gazı emisyonlarının azaltılmasındaki öncü faaliyetlerine yönelik bir yol haritası sunuyor.

Rapor, ilk defa üretim süreçlerinden kaynaklı Kapsam 1 ve 2 emisyonlarını açıklamanın yanı sıra, İklimle Bağlantılı Finansal Beyanlar Görev Gücüne (TCFD) risk ve fırsat değerlendirmesi gibi birçok yeni veriyi de içeriyor.

Küresel Raporlama Standartlarına uygun olarak hazırlanan raporda, paydaş öncelikleri, iç ve dış paydaşların görüşlerine başvurularak Stratejik Dönüşüm Planı ile entegre bir şekilde sürdürülebilirlik yol haritasına dahil edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tüpraş Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu, Stratejik Dönüşüm Planını Türkiye’nin 2053 net sıfır karbon emisyon hedefine ulaşmasında Tüpraş’ın öncü rolünün bilinciyle ortaya koyduklarını belirtti.

Bu plan kapsamında ilk aşama olarak üretim süreçlerinden kaynaklı Kapsam 1 ve 2 emisyonlarını 2017’ye göre 2030 yılında yüzde 27, 2035 yılında ise yüzde 35 oranında azaltmayı taahhüt ettiklerini aktaran İbrahim Yelmenoğlu, şunları kaydetti:

"2050 itibarıyla, daha çeşitli bir ürün portföyü sunmayı, Kapsam 1 ve 2 emisyonlarında karbon nötr olmayı ve Türkiye’nin lider sanayi şirketi konumumuzu sürdürmeyi hedefliyoruz. Sadece Tüpraş’ı değil, iştiraklerimizi ve tüm değer zincirimizi de karbonsuzlaştırma yaklaşımıyla hareket ediyoruz. İş süreçlerimizde iklim değişikliği risklerini yönetirken, ulusal ve uluslararası politika ve uygulamaları yakından takip ediyoruz. Kısa bir süre önce İklimle Bağlantılı Finansal Beyanlar Görev Gücüne (TCFD) destek veren küresel şirketler arasına katıldık."

İbrahim Yelmenoğlu, 2021 yılında sürdürülebilirlik yatırımlarının toplam yatırımlar içerisindeki payının yüzde 55 olarak gerçekleştiğini, toplam 388 milyon lira çevre yatırımı ile 2020 yılına göre bu alanda 150 milyon lira daha fazla yatırım harcaması yaptıklarını ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.