Türk İnşaat Şirketi Moskova’da Atıktan Enerji Üretim Tesisi İnşa Edecek

ŞİRKET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.08.2019 - 11:03, Güncelleme: 07.08.2019 - 11:26 3171+ kez okundu.
 

Türk İnşaat Şirketi Moskova’da Atıktan Enerji Üretim Tesisi İnşa Edecek

Türk inşaat firması Yenigün, Moskova’nın atıklarını enerjiye dönüştürecek tesisin inşasını üstlendi.

Türkiye’nin uluslararası inşaat firması Yenigün, 5 milyon Moskovalı’nın atıklarını enerjiye dönüştürecek tesisin inşasını  üstlendi. Rusya’nın güçlü gruplarından AGC-1 ile sözleşme imzalayan Yenigün tarafından kurulacak tesiste, 700 bin ton atık işlenerek 1,5  milyon Moskovalı’nın elektrik ihtiyacı karşılanacak.   Türk inşaat firmalarının en önemli geleneksel pazarlarından Rusya  yeniden hareketlendi. ENR-Dünyanın En Büyük Uluslararası 250 Müteahhidi listesinde yer alan ve Türkiye’nin uluslararası pazarda  faaliyet gösteren en köklü firmalarından biri olan Yenigün, Rusya’nın  önde gelen şirketlerinden Alternative Generating Company-1 (AGC-1) ile Moskova için planlanan yeni atık yönetim sisteminde önemli bir adımı  hayata geçirecek.   Yenigün, AGC-1 ile “Atıktan Enerji Üretim Tesisi” inşa etmek üzere 2 Ağustos’ta sözleşme imzaladı. Rusya’nın atık yönetiminde çevreci bir  hassasiyetle çağdaş bir dönüşüm başlattığını kaydeden Yenigün İnşaat CEO’su Fikret Yenigün, “Dünyanın en büyük başkentleri arasında yer  alan Moskova’da bu önemli projeyi üstlenmekten büyük memnuniyet  duyuyoruz” dedi.   Yenigün, “Bu proje, atık yönetimi alanındaki yeni teknolojilerin  kullanılmaya başlanması bakımından önemli bir adım. Bu tesis, aynı  kapsamda Moskova bölgesinde önümüzdeki 4 yılda inşa edilecek 4  tesisten biri olacak. Buralardan elde edilecek enerji, Moskova ve  çevresindeki çok sayıda çöp depolama alanının kapatılmasını sağlayarak  kentin atık yönetiminin optimize edilmesine yardımcı olacak. Her  tesis, 5 milyon insanın yılda yarattığı yaklaşık 700 bin ton kalıntı  atığı işleyecek ve 75 MW elektrik üretecek. Bölgede yaşayan yaklaşık 1,5 milyon kişinin elektrik ihtiyacı bu tesislerden sağlanacak.”diye konuştu. Yenigün’ün önümüzdeki günlerde başlayacağı ve projenin ilk aşaması  olan katı yakıt deposu inşaatı 2022 yılında tamamlanacak.  
Türk inşaat firması Yenigün, Moskova’nın atıklarını enerjiye dönüştürecek tesisin inşasını üstlendi.

Türkiye’nin uluslararası inşaat firması Yenigün, 5 milyon Moskovalı’nın atıklarını enerjiye dönüştürecek tesisin inşasını  üstlendi. Rusya’nın güçlü gruplarından AGC-1 ile sözleşme imzalayan Yenigün tarafından kurulacak tesiste, 700 bin ton atık işlenerek 1,5  milyon Moskovalı’nın elektrik ihtiyacı karşılanacak.

 

Türk inşaat firmalarının en önemli geleneksel pazarlarından Rusya  yeniden hareketlendi. ENR-Dünyanın En Büyük Uluslararası 250 Müteahhidi listesinde yer alan ve Türkiye’nin uluslararası pazarda  faaliyet gösteren en köklü firmalarından biri olan Yenigün, Rusya’nın  önde gelen şirketlerinden Alternative Generating Company-1 (AGC-1) ile Moskova için planlanan yeni atık yönetim sisteminde önemli bir adımı  hayata geçirecek.

 

Yenigün, AGC-1 ile “Atıktan Enerji Üretim Tesisi” inşa etmek üzere 2 Ağustos’ta sözleşme imzaladı. Rusya’nın atık yönetiminde çevreci bir  hassasiyetle çağdaş bir dönüşüm başlattığını kaydeden Yenigün İnşaat CEO’su Fikret Yenigün, “Dünyanın en büyük başkentleri arasında yer  alan Moskova’da bu önemli projeyi üstlenmekten büyük memnuniyet  duyuyoruz” dedi.

 

Yenigün, “Bu proje, atık yönetimi alanındaki yeni teknolojilerin  kullanılmaya başlanması bakımından önemli bir adım. Bu tesis, aynı  kapsamda Moskova bölgesinde önümüzdeki 4 yılda inşa edilecek 4  tesisten biri olacak. Buralardan elde edilecek enerji, Moskova ve  çevresindeki çok sayıda çöp depolama alanının kapatılmasını sağlayarak  kentin atık yönetiminin optimize edilmesine yardımcı olacak. Her  tesis, 5 milyon insanın yılda yarattığı yaklaşık 700 bin ton kalıntı  atığı işleyecek ve 75 MW elektrik üretecek. Bölgede yaşayan yaklaşık 1,5 milyon kişinin elektrik ihtiyacı bu tesislerden sağlanacak.”diye konuştu.

Yenigün’ün önümüzdeki günlerde başlayacağı ve projenin ilk aşaması  olan katı yakıt deposu inşaatı 2022 yılında tamamlanacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.