TürkAkım Üzerinden Aktarılan Doğalgaz 1 Milyar Metreküpe Ulaştı

DOĞALGAZ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.01.2020 - 14:10, Güncelleme: 04.02.2020 - 09:52 2304+ kez okundu.
 

TürkAkım Üzerinden Aktarılan Doğalgaz 1 Milyar Metreküpe Ulaştı

1 Ocak tarihinden bu yana TürkAkım doğalgaz boru hattı üzerinden tedarik edilen doğalgaz bir milyar metreküpe ulaştı.

TürkAkım projesinde doğalgaz aktarımının başladığı 1 Ocak tarihinden bu yana TürkAkım doğalgaz boru hattı üzerinden tedarik edilen doğalgaz bir milyar metreküpe ulaştı.Bu miktarın yaklaşık yüzde 54'ü Türkiye doğalgaz piyasasına, yüzde 46'sı ise Türkiye-Bulgaristan sınırına ulaştırıldı.      TürkAkım Hakkında TürkAkım, Karadeniz’in altından ilerleyerek Rusya’dan Türkiye’ye doğalgaz ihracatı sağlayan, yıllık 31,5 milyar metreküp aktarım kapasitesine sahip doğalgaz boru hattıdır.    Doğalgazın ticari arzına 1 Ocak 2020 tarihinde başlanmış, resmi açılış töreni 8 Ocak tarihinde İstanbul’da Rusya Devlet Başkanı ile Türkiye Cumhurbaşkanı'nın katılımlarıyla gerçekleşmiştir.  
1 Ocak tarihinden bu yana TürkAkım doğalgaz boru hattı üzerinden tedarik edilen doğalgaz bir milyar metreküpe ulaştı.

TürkAkım projesinde doğalgaz aktarımının başladığı 1 Ocak tarihinden bu yana TürkAkım doğalgaz boru hattı üzerinden tedarik edilen doğalgaz bir milyar metreküpe ulaştı.Bu miktarın yaklaşık yüzde 54'ü Türkiye doğalgaz piyasasına, yüzde 46'sı ise Türkiye-Bulgaristan sınırına ulaştırıldı. 

 

 

TürkAkım Hakkında

TürkAkım, Karadeniz’in altından ilerleyerek Rusya’dan Türkiye’ye doğalgaz ihracatı sağlayan, yıllık 31,5 milyar metreküp aktarım kapasitesine sahip doğalgaz boru hattıdır. 

 

Doğalgazın ticari arzına 1 Ocak 2020 tarihinde başlanmış, resmi açılış töreni 8 Ocak tarihinde İstanbul’da Rusya Devlet Başkanı ile Türkiye Cumhurbaşkanı'nın katılımlarıyla gerçekleşmiştir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.