TürkAkım'da İlk Hat Çalışmaları Tamamlandı

DOĞALGAZ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 19:54, Güncelleme: 25.05.2019 - 19:54 3009+ kez okundu.
 

TürkAkım'da İlk Hat Çalışmaları Tamamlandı

Rus enerji şirketi Gazprom'dan yapılan açıklamada, TürkAkım projesini oluşturacak iki boru hattından birincisinin Türkiye'nin Karadeniz kıyısına ulaştığı belirtildi.

Gazprom Başkanı Aleksey Miller, TürkAkım doğal gaz boru hattı projesinin deniz kısmındaki ilk hattının inşaatının tamamlandığını belirterek, “TürkAkım başarıyla hayata geçiriliyor. Birinci hattın tamamlanmasıyla önemli bir eşik aşılmış bulunuyor.” ifadesini kullandı. Karadaki çalışmaların sonuçlandırılmasıyla beraber ilk hattın tümüyle tamamlanmış olacağı ve Trakya kıyısında Kıyıköy yakınındaki alım terminalinin yapımına devam edildiğine işaret edildi. Gazprom Başkanı Miller, “TürkAkım başarıyla hayata geçiriliyor. Birinci hattın tamamlanmasıyla önemli bir eşik aşıldı. Boru döşeme çalışmalarımızın başladığı 7 Mayıs 2017 tarihinden bu yana bin 161 kilometre boru döşendi. Bu da doğal gaz boru hattımızın toplam uzunluğunun yüzde 62’sine karşılık geliyor. TürkAkım, Türkiye ve Avrupa’nın enerji güvenliğine tartışılmaz bir katkı yapacak.” değerlendirmesinde bulundu. Rus gazını Türkiye’ye, Türkiye üzerinden de Avrupa’ya taşıyacak TürkAkım doğal gaz boru hattı her biri yıllık 15,75 milyar metreküp kapasiteye sahip iki hattan oluşacak. Projede ikinci hattın, Yunanistan veya Bulgaristan üzerinden İtalya’ya ilerlemesi, değerlendirilen güzergahlar arasında bulunuyor.  
Rus enerji şirketi Gazprom'dan yapılan açıklamada, TürkAkım projesini oluşturacak iki boru hattından birincisinin Türkiye'nin Karadeniz kıyısına ulaştığı belirtildi.

Gazprom Başkanı Aleksey Miller, TürkAkım doğal gaz boru hattı projesinin deniz kısmındaki ilk hattının inşaatının tamamlandığını belirterek, “TürkAkım başarıyla hayata geçiriliyor. Birinci hattın tamamlanmasıyla önemli bir eşik aşılmış bulunuyor.” ifadesini kullandı.

Karadaki çalışmaların sonuçlandırılmasıyla beraber ilk hattın tümüyle tamamlanmış olacağı ve Trakya kıyısında Kıyıköy yakınındaki alım terminalinin yapımına devam edildiğine işaret edildi.

Gazprom Başkanı Miller, “TürkAkım başarıyla hayata geçiriliyor. Birinci hattın tamamlanmasıyla önemli bir eşik aşıldı. Boru döşeme çalışmalarımızın başladığı 7 Mayıs 2017 tarihinden bu yana bin 161 kilometre boru döşendi. Bu da doğal gaz boru hattımızın toplam uzunluğunun yüzde 62’sine karşılık geliyor. TürkAkım, Türkiye ve Avrupa’nın enerji güvenliğine tartışılmaz bir katkı yapacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Rus gazını Türkiye’ye, Türkiye üzerinden de Avrupa’ya taşıyacak TürkAkım doğal gaz boru hattı her biri yıllık 15,75 milyar metreküp kapasiteye sahip iki hattan oluşacak. Projede ikinci hattın, Yunanistan veya Bulgaristan üzerinden İtalya’ya ilerlemesi, değerlendirilen güzergahlar arasında bulunuyor.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.