Türkiye ile Azerbaycan Arasındaki Doğalgaz Mutabakat Zaptı Onaylandı

GÜNCEL 11.01.2022 - 14:16, Güncelleme: 11.01.2022 - 14:16 3745+ kez okundu.
 

Türkiye ile Azerbaycan Arasındaki Doğalgaz Mutabakat Zaptı Onaylandı

Türkiye ile Azerbaycan arasında SOCAR Turkey Petrokimya AŞ’nin (STPAŞ) kullanacağı yıllık 1,7 milyar metreküp doğalgaz için imzalanan mutabakat zaptı onaylandı.

Türkiye ile Azerbaycan arasında Aralık ayında yapılan doğalgaz teslimatına ilişkin mutabakat zaptı onaylandı. 22 Aralık 2021 tarihinde Bakü’de imzalanan Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Azerbaycan Cumhuriyeti Enerji Bakanlığı Arasında Doğalgaz Teslimatına İlişkin Mutabakat Zaptı, Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylandı.  Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan anlaşma kapsamında, Türkiye'nin Azerbaycan'dan almayı taahhüt ettiği doğalgazın yılda 1,7 milyar metreküpe kadar olan kısmı 2024 sonuna kadar SOCAR Turkey Petrokimya AŞ tarafından satın alınacak. Alınacak gaz sadece şirketin kendi ihtiyaçları için kullanılacak. Bunun gerçekleştirilmesi için şirket ve BOTAŞ arasında her yıl kontrat yapılacak ve miktar belirlenirken BOTAŞ'ın al ya da öde yükümlülükleri göz önüne alınacak. İki ülke Azerbaycan'da üretilecek veya Azerbaycan üzerinden iletilecek gazın Bakü-Tiflis-Erzurum ve TANAP boru hatları üzerinden azami miktarda taşınması için gereken çabayı gösterecek. Ayrıca Türkiye doğalgaz hacimlerinin yurtiçi doğalgaz piyasasında ticareti için gereken tüm desteği de sağlayacak. 
Türkiye ile Azerbaycan arasında SOCAR Turkey Petrokimya AŞ’nin (STPAŞ) kullanacağı yıllık 1,7 milyar metreküp doğalgaz için imzalanan mutabakat zaptı onaylandı.

Türkiye ile Azerbaycan arasında Aralık ayında yapılan doğalgaz teslimatına ilişkin mutabakat zaptı onaylandı. 22 Aralık 2021 tarihinde Bakü’de imzalanan Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Azerbaycan Cumhuriyeti Enerji Bakanlığı Arasında Doğalgaz Teslimatına İlişkin Mutabakat Zaptı, Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylandı. 

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan anlaşma kapsamında, Türkiye'nin Azerbaycan'dan almayı taahhüt ettiği doğalgazın yılda 1,7 milyar metreküpe kadar olan kısmı 2024 sonuna kadar SOCAR Turkey Petrokimya AŞ tarafından satın alınacak. Alınacak gaz sadece şirketin kendi ihtiyaçları için kullanılacak. Bunun gerçekleştirilmesi için şirket ve BOTAŞ arasında her yıl kontrat yapılacak ve miktar belirlenirken BOTAŞ'ın al ya da öde yükümlülükleri göz önüne alınacak. İki ülke Azerbaycan'da üretilecek veya Azerbaycan üzerinden iletilecek gazın Bakü-Tiflis-Erzurum ve TANAP boru hatları üzerinden azami miktarda taşınması için gereken çabayı gösterecek. Ayrıca Türkiye doğalgaz hacimlerinin yurtiçi doğalgaz piyasasında ticareti için gereken tüm desteği de sağlayacak. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.