Türkiye Petrolleri 2020’de Akaryakıt Sektörünün En Hızlı Büyüyen Markası Oldu

ŞİRKET 28.04.2021 - 10:00, Güncelleme: 30.04.2021 - 10:21 2607+ kez okundu.
 

Türkiye Petrolleri 2020’de Akaryakıt Sektörünün En Hızlı Büyüyen Markası Oldu

Türkiye Petrolleri, geçtiğmiz sene istasyon ağına kattığı 105 yeni bayi ve 110 yeni otogaz noktasıyla EPDK verilerine göre satışlarını akaryakıtta yüzde 9, otogazda da yüzde 10 artırdı.

Zülfikarlar Holding bünyesinde faaliyet gösteren akaryakıt sektörünün yüzde 100 yerli markası Türkiye Petrolleri, geçen sene istasyon ağına kattığı 105 yeni bayi ve 110 yeni otogaz noktasıyla EPDK verilerine göre satışlarını akaryakıtta yüzde 9, otogazda da yüzde 10 artırdı. Sergilediği performansla 2020’de akaryakıt sektöründe en hızlı büyüyen marka başarısı yakalayan Türkiye Petrolleri, bu yılın ilk çeyreğinde 25 yeni bayi ile anlaşarak yatırımlar ve satış konularında vites büyüttü. Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Fidan Bayındır Yıldız, belirledikleri uzun soluklu strateji planı doğrultusunda tüm kanallarda ve tüm müşteri gruplarında derinleşmeyi hedeflediklerini ifade etti. Gelişen kanalları ve yatırım yapılacak illeri belirlediklerini dile getiren Fidan Bayındır Yıldız sözlerine şöyle devam etti: “İlk hedefimiz mevcut istasyonlarımızı korumak, sonrasında da yenilerini ilave ederek bayi ağımızı daha da güçlü hale getirmekti. Zorlu geçen pandemi sürecinde mevcut bayilerimizin yanında yer alıp finansal zorluklardan etkilenmelerine izin vermedik. Yeni bayilerimizin de eklenmesiyle yakaladığımız erişilebilirlik ve yaygınlık sayesinde 2020’de pazar payımızı artırıp beyaz ürün satışlarında en hızlı büyüyen dağıtım şirketi olduk” dedi. Türkiye Petrolleri’nin elde ettiği başarının birçok kanalda gerçekleştirilen özverili bir çalışmanın sonucu olduğunu vurgulayan Fidan Bayındır Yıldız, “Satışlarımızın yüzde 70’i bayi kanalıyla yapılan satışlardan ileri geliyor. Türkiye sathına yayılmış bayi ağımızda ürün ve hizmet çeşitliliğimizi arttırdık. Bu yıl ise geçen yıl elde ettiğimiz başarımızı katlamayı hedefleyerek adeta vites büyüttük” diyerek sözlerine devam etti. Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Fidan Bayındır Yıldız; “Tüketicilerin akaryakıt istasyonlarında güven, kalite, güler yüz ve iyi hizmet aramasından yola çıkarak market alanlarımız için Bizim Toptan Market ile iş birliği yaptık. İstasyonlarımızda araçlara lastik ve madeni yağ değişimi, check – up yapılması ve hatta araba kiralama gibi hizmetler sunuyoruz. Odağımız akaryakıt sektöründe perakendecilik anlayışını bir adım öteye taşımak ve her istasyonu bir yaşam merkezine dönüştürmek” şeklinde konuştu. Türkiye Petrolleri’nin mobil aplikasyonu TP Mobil’i 2020 yılı başında devreye aldıklarını anımsatan Yıldız; tüketicilerin deneyimini kolaylaştıracak, onların ihtiyaçlarına göre çözümler sunacak bir mobil uygulamayı kullanımlarına sunduklarını belirtti. TP Mobil ile dünyada bir ilke imza atarak akaryakıt sektöründe “Şimdi Al, Sonra Öde” dönemini başlattıklarına dikkat çeken Yıldız, uygulama üzerinden müşterilere anında hazır limit tanımlayıp akaryakıt alımlarında diledikleri zaman ödeyebilecekleri kolaylıklar sunduklarının altını çizdi. TP Mobil’in IBAN numarasına gerek olmadan, telefon numarasıyla ya da QR kodla istenen saatte para gönderip alınabilen bir mobil cüzdan haline geldiğini de sözlerine ekledi.
Türkiye Petrolleri, geçtiğmiz sene istasyon ağına kattığı 105 yeni bayi ve 110 yeni otogaz noktasıyla EPDK verilerine göre satışlarını akaryakıtta yüzde 9, otogazda da yüzde 10 artırdı.

Zülfikarlar Holding bünyesinde faaliyet gösteren akaryakıt sektörünün yüzde 100 yerli markası Türkiye Petrolleri, geçen sene istasyon ağına kattığı 105 yeni bayi ve 110 yeni otogaz noktasıyla EPDK verilerine göre satışlarını akaryakıtta yüzde 9, otogazda da yüzde 10 artırdı. Sergilediği performansla 2020’de akaryakıt sektöründe en hızlı büyüyen marka başarısı yakalayan Türkiye Petrolleri, bu yılın ilk çeyreğinde 25 yeni bayi ile anlaşarak yatırımlar ve satış konularında vites büyüttü.

Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Fidan Bayındır Yıldız, belirledikleri uzun soluklu strateji planı doğrultusunda tüm kanallarda ve tüm müşteri gruplarında derinleşmeyi hedeflediklerini ifade etti. Gelişen kanalları ve yatırım yapılacak illeri belirlediklerini dile getiren Fidan Bayındır Yıldız sözlerine şöyle devam etti: “İlk hedefimiz mevcut istasyonlarımızı korumak, sonrasında da yenilerini ilave ederek bayi ağımızı daha da güçlü hale getirmekti. Zorlu geçen pandemi sürecinde mevcut bayilerimizin yanında yer alıp finansal zorluklardan etkilenmelerine izin vermedik. Yeni bayilerimizin de eklenmesiyle yakaladığımız erişilebilirlik ve yaygınlık sayesinde 2020’de pazar payımızı artırıp beyaz ürün satışlarında en hızlı büyüyen dağıtım şirketi olduk” dedi.

Türkiye Petrolleri’nin elde ettiği başarının birçok kanalda gerçekleştirilen özverili bir çalışmanın sonucu olduğunu vurgulayan Fidan Bayındır Yıldız, “Satışlarımızın yüzde 70’i bayi kanalıyla yapılan satışlardan ileri geliyor. Türkiye sathına yayılmış bayi ağımızda ürün ve hizmet çeşitliliğimizi arttırdık. Bu yıl ise geçen yıl elde ettiğimiz başarımızı katlamayı hedefleyerek adeta vites büyüttük” diyerek sözlerine devam etti.

Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Fidan Bayındır Yıldız; “Tüketicilerin akaryakıt istasyonlarında güven, kalite, güler yüz ve iyi hizmet aramasından yola çıkarak market alanlarımız için Bizim Toptan Market ile iş birliği yaptık. İstasyonlarımızda araçlara lastik ve madeni yağ değişimi, check – up yapılması ve hatta araba kiralama gibi hizmetler sunuyoruz. Odağımız akaryakıt sektöründe perakendecilik anlayışını bir adım öteye taşımak ve her istasyonu bir yaşam merkezine dönüştürmek” şeklinde konuştu.

Türkiye Petrolleri’nin mobil aplikasyonu TP Mobil’i 2020 yılı başında devreye aldıklarını anımsatan Yıldız; tüketicilerin deneyimini kolaylaştıracak, onların ihtiyaçlarına göre çözümler sunacak bir mobil uygulamayı kullanımlarına sunduklarını belirtti. TP Mobil ile dünyada bir ilke imza atarak akaryakıt sektöründe “Şimdi Al, Sonra Öde” dönemini başlattıklarına dikkat çeken Yıldız, uygulama üzerinden müşterilere anında hazır limit tanımlayıp akaryakıt alımlarında diledikleri zaman ödeyebilecekleri kolaylıklar sunduklarının altını çizdi. TP Mobil’in IBAN numarasına gerek olmadan, telefon numarasıyla ya da QR kodla istenen saatte para gönderip alınabilen bir mobil cüzdan haline geldiğini de sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.