Türkmenistan Elektrik İhracat Potansiyelini Arttıracak

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.06.2020 - 14:13, Güncelleme: 03.06.2020 - 14:13 3655+ kez okundu.
 

Türkmenistan Elektrik İhracat Potansiyelini Arttıracak

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, elektrik enerji sektörünün geliştirilmesine yönelik çalışma toplantısı gerçekleştirdi. Berdimuhamedov, elektrik enerji sektörünün ulusal ekonominin kilit sektörlerinden biri olduğunu kaydetti.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, inşaat, sanayi ve elektrik enerjiden sorumlu Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Şamuhammet Durdılyev ve Enerji Bakanı Çarımurat Purçekov’un katılımıyla elektrik enerji sektörünün geliştirilmesine yönelik çalışma toplantısını gerçekleştirdi.   Ticaret Bakanlığı 'Blog'unda yer alan ve Atavatan Türkmenistan kaynaklı habere göre, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, elektrik enerji sektörünün ulusal ekonominin kilit sektörlerinden biri olduğunu kaydetti. Bu bağlamda, Elektrik Enerjisi Endüstrisinin Geliştirilmesi Konseptine uygun olarak, bu sektörün malzeme ve teknik tabanını güçlendirmek ve elektrik ihracatını sistematik olarak artırmak için kapsamlı çalışmaların yürütüldüğü kaydedildi.   Ulusal elektrik enerjisi endüstrisinin büyük potansiyeli sahip olduğunu kaydeden Türkmen Lider, elektrik üretiminin dünyanın en karlı sektörlerinin biri olduğunu vurguladı. Daha sonra Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı ve Enerji Bakanı bu sektördeki faaliyetler hakkında bilgi verdi.   Enerji Bakanı Purçekov, elektrik enerji sektörünün potansiyelinin arttırmak için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Son yıllarda Aşkabat başta olmak üzere Ahal, Balkan, Lebap ve Daşoğuz vilayetlerinde yeni doğalgaz türbinli elektrik santralleri inşa edildi. Bu alanda yeni projelerin inşası devam etmektedir.   Ayrıca, elektrik enerjinin yurtdışı ihracatını arttırmak amacıyla Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan doğalgaz boru hattına paralel olarak Türkmenistan-Afganistan-Pakistan yüksek voltajlı elektrik iletim hattı inşa edilmektedir.   Bu proje Türkmenistan’ın Afganistan’a ve Pakistan’a elektrik ihracatının arttırılmasına imkan sağlayacak. Türkmen Lider, Afganistan’a elektrik sevkiyatına yönelik bu projenin önemli olduğuna ve aynı zamanda bu ülkede yeni iş alanlarının oluşuma ve Afganistan’da istikrarlı kalkınmaya yardımcı olacağını belirtti.   Devlet Başkanı, uluslararası işbirliğinin genişletilmesinin önemine değinerek, bu alanda modern teknolojilerin kullanılmasının önemli olduğunu kaydetti.   Türkmen Lider, Elektrik Enerjisi Endüstrisinin Geliştirilmesi Konseptine uygun olarak bu alanda uzmanların yetiştirilmesinin her zaman kontrol altında tutulması istedi.
Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, elektrik enerji sektörünün geliştirilmesine yönelik çalışma toplantısı gerçekleştirdi. Berdimuhamedov, elektrik enerji sektörünün ulusal ekonominin kilit sektörlerinden biri olduğunu kaydetti.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, inşaat, sanayi ve elektrik enerjiden sorumlu Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Şamuhammet Durdılyev ve Enerji Bakanı Çarımurat Purçekov’un katılımıyla elektrik enerji sektörünün geliştirilmesine yönelik çalışma toplantısını gerçekleştirdi.

 

Ticaret Bakanlığı 'Blog'unda yer alan ve Atavatan Türkmenistan kaynaklı habere göre, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, elektrik enerji sektörünün ulusal ekonominin kilit sektörlerinden biri olduğunu kaydetti. Bu bağlamda, Elektrik Enerjisi Endüstrisinin Geliştirilmesi Konseptine uygun olarak, bu sektörün malzeme ve teknik tabanını güçlendirmek ve elektrik ihracatını sistematik olarak artırmak için kapsamlı çalışmaların yürütüldüğü kaydedildi.

 

Ulusal elektrik enerjisi endüstrisinin büyük potansiyeli sahip olduğunu kaydeden Türkmen Lider, elektrik üretiminin dünyanın en karlı sektörlerinin biri olduğunu vurguladı. Daha sonra Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı ve Enerji Bakanı bu sektördeki faaliyetler hakkında bilgi verdi.

 

Enerji Bakanı Purçekov, elektrik enerji sektörünün potansiyelinin arttırmak için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Son yıllarda Aşkabat başta olmak üzere Ahal, Balkan, Lebap ve Daşoğuz vilayetlerinde yeni doğalgaz türbinli elektrik santralleri inşa edildi. Bu alanda yeni projelerin inşası devam etmektedir.

 

Ayrıca, elektrik enerjinin yurtdışı ihracatını arttırmak amacıyla Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan doğalgaz boru hattına paralel olarak Türkmenistan-Afganistan-Pakistan yüksek voltajlı elektrik iletim hattı inşa edilmektedir.

 

Bu proje Türkmenistan’ın Afganistan’a ve Pakistan’a elektrik ihracatının arttırılmasına imkan sağlayacak. Türkmen Lider, Afganistan’a elektrik sevkiyatına yönelik bu projenin önemli olduğuna ve aynı zamanda bu ülkede yeni iş alanlarının oluşuma ve Afganistan’da istikrarlı kalkınmaya yardımcı olacağını belirtti.

 

Devlet Başkanı, uluslararası işbirliğinin genişletilmesinin önemine değinerek, bu alanda modern teknolojilerin kullanılmasının önemli olduğunu kaydetti.

 

Türkmen Lider, Elektrik Enerjisi Endüstrisinin Geliştirilmesi Konseptine uygun olarak bu alanda uzmanların yetiştirilmesinin her zaman kontrol altında tutulması istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler