Ülkeler Alternatif Enerji Kaynaklarına Yöneliyor

DÜNYADAN 09.05.2022 - 10:03, Güncelleme: 09.05.2022 - 10:03 2830+ kez okundu.
 

Ülkeler Alternatif Enerji Kaynaklarına Yöneliyor

Başta Avrupa Birliği olmak üzere çoğu ülkeler planlarını petrol ve kömür üzerine kurdu.

Rusya'nın Ukrayna'ya olan saldırısının ardından, başta Avrupa Birliği olmak üzeri birçok ülke Rusya'ya bağımlılıktan kurtulma planları aramaya başladı. Rusya - Ukrayna savaşıyla birlikte enerji adeta bir silaha dönüştü. Tüm dünyada fiyatlar arttı. Bu durumla beraber ekonomik krizin artışı sonrası enerjide dışa bağımlılık tartışmaları yeniden gündeme geldi. Ekonomik sorunlar ülkeleri ucuz maliyetli kömüre iterken ülkeler alternatif enerji kaynaklarına yöneldi.  
Başta Avrupa Birliği olmak üzere çoğu ülkeler planlarını petrol ve kömür üzerine kurdu.

Rusya'nın Ukrayna'ya olan saldırısının ardından, başta Avrupa Birliği olmak üzeri birçok ülke Rusya'ya bağımlılıktan kurtulma planları aramaya başladı.

Rusya - Ukrayna savaşıyla birlikte enerji adeta bir silaha dönüştü. Tüm dünyada fiyatlar arttı. Bu durumla beraber ekonomik krizin artışı sonrası enerjide dışa bağımlılık tartışmaları yeniden gündeme geldi.

Ekonomik sorunlar ülkeleri ucuz maliyetli kömüre iterken ülkeler alternatif enerji kaynaklarına yöneldi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.