Vap Desteği ile Verimlilik Sağlayacaklar

ŞİRKET 28.04.2022 - 10:49, Güncelleme: 28.04.2022 - 10:49 1976+ kez okundu.
 

Vap Desteği ile Verimlilik Sağlayacaklar

2022 mart ayında 43 endüstriyel işletme için 58 VAP başvurusu yapan Vat Enerji, hayata geçireceği projelerle yılda toplam 45 milyon TL maliyet tasarrufu sağlayacak.

Endüstriyel tesislerde verimsiz ekipman ve sistemleri daha verimlisi ile değiştirirken veya sistemi verimli hale getirirken yapılacak yatırımı bedelinin yüzde 30’u VAP desteği ile hibe olarak alınabiliyor. Verimlilik Artırıcı Proje (VAP) endüstriyel tesisler ve ticari binalarda enerji etüdleri neticesinde yapılan ölçümlerle fırsat olarak ortaya çıkmaktadır. Enerji etüdleri neticesi ortaya çıkan Verimlilik Artırıcı Projelerin yatırım geri dönüş süreleri yükselen enerji maliyetleri ile azalırken, VAP desteği ile alınan hibe sonucu bu süreler daha da kısalmakta ve Türkiye’de ortalama 2,8 yılda projeleri yatırımı geri dönmektedir. Verimlilik Artırıcı Proje (VAP) olarak bilinen desteklerle tesisler hem yatırım maliyetlerini azaltmakta hem de karbon salınımını düşürmektedirler. Vap Projeleri Firmalara Avantaj Sağlıyor VAT Enerji, 2022 yılı mart ayında 43 endüstriyel işletme için toplam 58 adet VAP başvurusu yaparak sektörde liderliğini sürdürdü. Hayata geçirilecek projeler ile 22.183,87 ton CO2e/yıl salım engellenecek ve yılda toplam 45 milyon TL maliyet tasarrufu sağlanacak. Toplam enerji tasarrufu ise 4.138,42 TEP/yıldır. 58 VAP için toplam proje maliyeti 130 milyon TL. Hazırlanan Verimlilik Artırıcı Projeler ile birlikte 39 milyon TL hibe desteği için başvurular yapıldı.
2022 mart ayında 43 endüstriyel işletme için 58 VAP başvurusu yapan Vat Enerji, hayata geçireceği projelerle yılda toplam 45 milyon TL maliyet tasarrufu sağlayacak.

Endüstriyel tesislerde verimsiz ekipman ve sistemleri daha verimlisi ile değiştirirken veya sistemi verimli hale getirirken yapılacak yatırımı bedelinin yüzde 30’u VAP desteği ile hibe olarak alınabiliyor.

Verimlilik Artırıcı Proje (VAP) endüstriyel tesisler ve ticari binalarda enerji etüdleri neticesinde yapılan ölçümlerle fırsat olarak ortaya çıkmaktadır. Enerji etüdleri neticesi ortaya çıkan Verimlilik Artırıcı Projelerin yatırım geri dönüş süreleri yükselen enerji maliyetleri ile azalırken, VAP desteği ile alınan hibe sonucu bu süreler daha da kısalmakta ve Türkiye’de ortalama 2,8 yılda projeleri yatırımı geri dönmektedir.

Verimlilik Artırıcı Proje (VAP) olarak bilinen desteklerle tesisler hem yatırım maliyetlerini azaltmakta hem de karbon salınımını düşürmektedirler.

Vap Projeleri Firmalara Avantaj Sağlıyor

VAT Enerji, 2022 yılı mart ayında 43 endüstriyel işletme için toplam 58 adet VAP başvurusu yaparak sektörde liderliğini sürdürdü. Hayata geçirilecek projeler ile 22.183,87 ton CO2e/yıl salım engellenecek ve yılda toplam 45 milyon TL maliyet tasarrufu sağlanacak. Toplam enerji tasarrufu ise 4.138,42 TEP/yıldır.

58 VAP için toplam proje maliyeti 130 milyon TL. Hazırlanan Verimlilik Artırıcı Projeler ile birlikte 39 milyon TL hibe desteği için başvurular yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.