Vestas’ın İlk Çeyrekte Karı Arttı

YENİLENEBİLİR ENERJİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.05.2020 - 15:38, Güncelleme: 05.05.2020 - 15:38 2377+ kez okundu.
 

Vestas’ın İlk Çeyrekte Karı Arttı

Danimarka merkezli rüzgâr enerjisi sistemleri üreticisi Vestas, 2020 ilk çeyrekte net karının yüzde 29 artarken, kar marjının azaldığını açıkladı.

Danimarka merkezli rüzgar enerjisi sistemleri üreticisi Vestas, 2020 yılının ilk çeyreğinde, bir önceki yıla göre yüzde 29 artışla 2.235 milyon Euro gelir elde etti.    Vestas, artan maliyetler ve düşük kar marjının etkisi ile ilk  çeyrekte 75 milyon euro zarar etti. Geçen yılın aynı dönemini 25 milyon  Euro karla tamamlamıştı.   Vestas CEO'su Henrik Andersen, “2020'nin ilk çeyreğinde, COVID-19 pandemisinin tüm kıtalardaki toplumlar ve operasyonlar üzerindeki devam eden etkisine rağmen, küresel rüzgar enerjisi talebi güçlü kaldı. Bu ortamda, Vestas yıllık artan gelir ve sipariş alımını sağladı, güçlü Hizmet performansını sürdürdü ve mevcut yüksek belirsizlik döneminde bize istikrar sağlayan 34 milyar Euro'dan fazla rekor yüksek sipariş birikimi sağladı.”dedi.
Danimarka merkezli rüzgâr enerjisi sistemleri üreticisi Vestas, 2020 ilk çeyrekte net karının yüzde 29 artarken, kar marjının azaldığını açıkladı.

Danimarka merkezli rüzgar enerjisi sistemleri üreticisi Vestas, 2020 yılının ilk çeyreğinde, bir önceki yıla göre yüzde 29 artışla 2.235 milyon Euro gelir elde etti. 

 

Vestas, artan maliyetler ve düşük kar marjının etkisi ile ilk  çeyrekte 75 milyon euro zarar etti. Geçen yılın aynı dönemini 25 milyon  Euro karla tamamlamıştı.

 

Vestas CEO'su Henrik Andersen, “2020'nin ilk çeyreğinde, COVID-19 pandemisinin tüm kıtalardaki toplumlar ve operasyonlar üzerindeki devam eden etkisine rağmen, küresel rüzgar enerjisi talebi güçlü kaldı. Bu ortamda, Vestas yıllık artan gelir ve sipariş alımını sağladı, güçlü Hizmet performansını sürdürdü ve mevcut yüksek belirsizlik döneminde bize istikrar sağlayan 34 milyar Euro'dan fazla rekor yüksek sipariş birikimi sağladı.”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler