Yunanistan, Doğal Gaz Aramalarını Hızlandıracak

DÜNYADAN 13.04.2022 - 12:53, Güncelleme: 13.04.2022 - 12:53 4517+ kez okundu.
 

Yunanistan, Doğal Gaz Aramalarını Hızlandıracak

Yunanistan’ın doğal gaz arama çalışmalarını hızlandıracağı bildirildi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Helenik Hidrokarbon Kaynakları İşletmesi (EDEY) ile gerçekleştirdiği çalışma toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Yunanistan’ın yakın gelecekte ağırlık vereceği hidrokarbon arama çalışmaları hakkında bilgi verdi. Doğal gazda Rusya’ya olan bağımlılığı azaltmak isteyen Avrupa’nın bir enerji merkezi haline gelmek istediklerini ifade eden Miçotakis, “Emin değiliz ancak yapılan araştırmalara göre, ülkemiz muhtemelen hem ana karada hem de deniz alanında önemli miktarda kaynağa sahip.” dedi. Araştırmalar İyon Denizi ve Girit’in güneybatısında yoğunlaşacak Miçotakis, araştırmalar için altı bölgeye yoğunlaşıldığını belirterek bu altı noktadan birinin Epiros bölgesinde, ikisinin İyon Denizi'nde, birinin Kiparissia Körfezi'nde, diğer ikisinin ise Girit'in güneybatısında olduğunu kaydetti. Araştırma takvimine ilişkin bilgi de veren Miçotakis, Yunanistan'ın doğal gazın kullanımında yol almak için 2023 sonuna kadar kullanılabilir ölçüde doğal gaz kaynağına sahip olup olmadığını bilmesi gerektiğini ifade etti. “Savaş, Doğal gaz piyasasındaki verileri değiştirdi” Miçotakis, Ukrayna’daki savaşın oluşturduğu mevcut durumun Avrupa'nın "yapısal enerji zayıflıkları" olduğunu kanıtladığını savunarak bunun, tüm doğal gaz piyasasındaki ve üretim ayağındaki verileri değiştirdiğini ileri sürdü. Miçotakis, doğal gaz kaynaklarının araştırılmasına hız verilmesinin Yunanistan'ın yeşil enerji alanındaki planlarını ise değiştirmeyeceğini ifade etti.
Yunanistan’ın doğal gaz arama çalışmalarını hızlandıracağı bildirildi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Helenik Hidrokarbon Kaynakları İşletmesi (EDEY) ile gerçekleştirdiği çalışma toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Yunanistan’ın yakın gelecekte ağırlık vereceği hidrokarbon arama çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Doğal gazda Rusya’ya olan bağımlılığı azaltmak isteyen Avrupa’nın bir enerji merkezi haline gelmek istediklerini ifade eden Miçotakis, “Emin değiliz ancak yapılan araştırmalara göre, ülkemiz muhtemelen hem ana karada hem de deniz alanında önemli miktarda kaynağa sahip.” dedi.

Araştırmalar İyon Denizi ve Girit’in güneybatısında yoğunlaşacak

Miçotakis, araştırmalar için altı bölgeye yoğunlaşıldığını belirterek bu altı noktadan birinin Epiros bölgesinde, ikisinin İyon Denizi'nde, birinin Kiparissia Körfezi'nde, diğer ikisinin ise Girit'in güneybatısında olduğunu kaydetti.

Araştırma takvimine ilişkin bilgi de veren Miçotakis, Yunanistan'ın doğal gazın kullanımında yol almak için 2023 sonuna kadar kullanılabilir ölçüde doğal gaz kaynağına sahip olup olmadığını bilmesi gerektiğini ifade etti.

“Savaş, Doğal gaz piyasasındaki verileri değiştirdi”

Miçotakis, Ukrayna’daki savaşın oluşturduğu mevcut durumun Avrupa'nın "yapısal enerji zayıflıkları" olduğunu kanıtladığını savunarak bunun, tüm doğal gaz piyasasındaki ve üretim ayağındaki verileri değiştirdiğini ileri sürdü.

Miçotakis, doğal gaz kaynaklarının araştırılmasına hız verilmesinin Yunanistan'ın yeşil enerji alanındaki planlarını ise değiştirmeyeceğini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler