Zorlu Enerji, Filistin'e GES Kuracak

ŞİRKET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.08.2019 - 15:01, Güncelleme: 29.08.2019 - 15:01 3160+ kez okundu.
 

Zorlu Enerji, Filistin'e GES Kuracak

Zorlu Enerji, Filistin’in Jericho bölgesinde 1,8 MW kurulu güce sahip bir güneş enerji santrali kurmak üzere ilk adımı attı.

Zorlu Enerji’nin yüzde 75, JDECO’nun yüzde 25 oranında  ortaklığıyla geçtiğimiz mayıs ayında kurulan ZJ Strong girişim şirketi Filistin’in Jericho bölgesinde 1,8 MW kurulu güce sahip bir güneş  enerji santrali kurmak üzere ilk adımı attı. Anlaşma kapsamında Zorlu Enerji, ZJ Strong şirketiyle JDECO’dan kiraladığı arsa üzerine güneş  enerjisi santrali kuracak ve santralden üreteceği elektriği 25 yıl  boyunca garantili fiyattan JDECO’ya satacak.   Türkiye’nin yerli ve yenilenebilir enerji alanındaki öncülerinden Zorlu Enerji ile Filistin’in elektriğinin yüzde 25’ini dağıtan  elektrik dağıtım şirketi JDECO (Jeruselam District Electricity Company), bölgeye elektrik sağlamak amacıyla yeni bir anlaşmaya imza  attı. Filistin’in Jericho bölgesinde 1,8 MW kurulu güce sahip olacak  bir güneş enerji santralinin kurulmasını öngören anlaşmanın imza  töreni 28 Ağustos Çarşamba günü Filistin Enerji Kurumu Başkanı Zafer Milhem, Zorlu Enerji CEO’su Sinan Ak, Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosluğundan Muavin Konsolos İhsan Eralp Semerci, JDECO Genel Müdürü Hisham Omari ve Bank of Palastine Genel Müdürü Hashim Shawa’nın  katılımıyla Batı Şeria’da bulunan Filistin Enerji ve Doğal Kaynaklar Kurumu'nda gerçekleşti.   Konuyla ilgili açıklamada bulunan Zorlu Enerji CEO’su Sinan Ak   ‘Zorlu Enerji olarak 25 yılı aşkın bilgi birikimi ve deneyimimizi  yenilenebilir enerji projeleriyle yurt dışına taşımaya devam ediyoruz. Bu vizyon doğrultusunda bölgenin enerji ihtiyacını güneş  santralleriyle karşılamak üzere JDECO ortaklığıyla kurduğumuz ZJ Strong (ZJ Strong Energy For Renewable Energy Ltd. Co) şirketimizle Filistin’in Jericho bölgesinde 1,8 MW kurulu güce sahip olacak bir  güneş enerji santrali kuracağız. Bölgeye elektrik sağlamak için ilk  etapta 30 MW olmak üzere toplamda 100 MW kurulu güce erişmeyi  hedefliyoruz. Güneş başta olmak üzere farklı yenilenebilir enerji  projelerine yapacağımız yurt dışı yatırımlarımızla uluslararası  gücümüzü daha da artırmak istiyoruz.’ dedi. Filistin Enerji Kurumu Başkanı Zafer Milhem ise anlaşmadan çok büyük memnuniyet duyduklarını  belirterek “Türkiye ile Filistin arasındaki dostluk bu anlaşmayla  farklı bir boyuta taşındı. İki ülke arasındaki dostluğu ticaret ve  yatırım süreçlerini geliştiren projelerde de görmek bizi çok mutlu  ediyor. Önümüzdeki dönemde 5 MW kurulu güce sahip bir güneş enerjisi  santrali daha kurulması konusunda Zorlu Enerji ve JDECO ile  görüşmelerimize başladık. Türkiye ile ortak çalışmalar yapmaya devam  edeceğiz.” dedi.   Zorlu Enerji aynı zamanda santral yatırımının finansmanında  kullanılmak üzere Bank of Palestine ile 5 milyon İsrail Şekeli (ILS)  tutarında bir kredi sözleşmesi de imzaladı. 
Zorlu Enerji, Filistin’in Jericho bölgesinde 1,8 MW kurulu güce sahip bir güneş enerji santrali kurmak üzere ilk adımı attı.

Zorlu Enerji’nin yüzde 75, JDECO’nun yüzde 25 oranında  ortaklığıyla geçtiğimiz mayıs ayında kurulan ZJ Strong girişim şirketi Filistin’in Jericho bölgesinde 1,8 MW kurulu güce sahip bir güneş  enerji santrali kurmak üzere ilk adımı attı. Anlaşma kapsamında Zorlu Enerji, ZJ Strong şirketiyle JDECO’dan kiraladığı arsa üzerine güneş  enerjisi santrali kuracak ve santralden üreteceği elektriği 25 yıl  boyunca garantili fiyattan JDECO’ya satacak.

 

Türkiye’nin yerli ve yenilenebilir enerji alanındaki öncülerinden Zorlu Enerji ile Filistin’in elektriğinin yüzde 25’ini dağıtan  elektrik dağıtım şirketi JDECO (Jeruselam District Electricity Company), bölgeye elektrik sağlamak amacıyla yeni bir anlaşmaya imza  attı. Filistin’in Jericho bölgesinde 1,8 MW kurulu güce sahip olacak  bir güneş enerji santralinin kurulmasını öngören anlaşmanın imza  töreni 28 Ağustos Çarşamba günü Filistin Enerji Kurumu Başkanı Zafer Milhem, Zorlu Enerji CEO’su Sinan Ak, Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosluğundan Muavin Konsolos İhsan Eralp Semerci, JDECO Genel Müdürü Hisham Omari ve Bank of Palastine Genel Müdürü Hashim Shawa’nın  katılımıyla Batı Şeria’da bulunan Filistin Enerji ve Doğal Kaynaklar Kurumu'nda gerçekleşti.

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Zorlu Enerji CEO’su Sinan Ak   ‘Zorlu Enerji olarak 25 yılı aşkın bilgi birikimi ve deneyimimizi  yenilenebilir enerji projeleriyle yurt dışına taşımaya devam ediyoruz. Bu vizyon doğrultusunda bölgenin enerji ihtiyacını güneş  santralleriyle karşılamak üzere JDECO ortaklığıyla kurduğumuz ZJ Strong (ZJ Strong Energy For Renewable Energy Ltd. Co) şirketimizle Filistin’in Jericho bölgesinde 1,8 MW kurulu güce sahip olacak bir  güneş enerji santrali kuracağız. Bölgeye elektrik sağlamak için ilk  etapta 30 MW olmak üzere toplamda 100 MW kurulu güce erişmeyi  hedefliyoruz. Güneş başta olmak üzere farklı yenilenebilir enerji  projelerine yapacağımız yurt dışı yatırımlarımızla uluslararası  gücümüzü daha da artırmak istiyoruz.’ dedi. Filistin Enerji Kurumu Başkanı Zafer Milhem ise anlaşmadan çok büyük memnuniyet duyduklarını  belirterek “Türkiye ile Filistin arasındaki dostluk bu anlaşmayla  farklı bir boyuta taşındı. İki ülke arasındaki dostluğu ticaret ve  yatırım süreçlerini geliştiren projelerde de görmek bizi çok mutlu  ediyor. Önümüzdeki dönemde 5 MW kurulu güce sahip bir güneş enerjisi  santrali daha kurulması konusunda Zorlu Enerji ve JDECO ile  görüşmelerimize başladık. Türkiye ile ortak çalışmalar yapmaya devam  edeceğiz.” dedi.

 

Zorlu Enerji aynı zamanda santral yatırımının finansmanında  kullanılmak üzere Bank of Palestine ile 5 milyon İsrail Şekeli (ILS)  tutarında bir kredi sözleşmesi de imzaladı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.