İran Petrol Bakanı: "Petrol Üretimimiz Günlük 3 Milyon 400 Bin Varile Yükseldi"

PETROL - LPG 01.11.2023 - 11:48, Güncelleme: 01.11.2023 - 11:50 17249+ kez okundu.
 

İran Petrol Bakanı: "Petrol Üretimimiz Günlük 3 Milyon 400 Bin Varile Yükseldi"

İran Petrol Bakanı Cevad Ovci, ülkesinin günlük petrol üretiminin 3 milyon 400 bin varile ulaştığını söyledi.

İran Yargı Erki'ne bağlı Mizan Haber Ajansına göre, Cevad Ovci, kabine toplantısı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İranlı Bakan, "Hükümete geldiğimiz dönemde petrol üretimimiz günde 2 milyon 200 bin varildi. Bakanlığımızın 24 ay içindeki çalışmalarıyla bu rakam 3 milyon 400 bin varile yükseldi." dedi. Ülkesindeki petrol üretim tesislerinin yıprandığına değinen Ovci, "Tesislerin bir kısmı 50 yaşın üzerinde. Özellikle iletim hatları olmak üzere onarım ve yenileme programı sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı. ABD, 2018'de Başkan Donald Trump'ın nükleer anlaşmadan çekilmesinin ardından İran'a yönelik ekonomik yaptırımları artırmış, petrol satışını da sınırlandırmıştı. İran Petrol Bakanlığının istatistiklerine göre, ABD nükleer anlaşmadan ayrılmadan önce Nisan 2018'de günlük 3,8 milyon varil ham petrol ve kondensat üretimi yapan Tahran, bu miktarın 2,8 milyon varilini ihraç ediyordu. İran Bütçe ve Planlama Kurumu Başkanı Davud Menzur, 13 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, ülkesinin günlük petrol ihracatının 1 milyon 400 bin varili aştığını kaydetmişti.
İran Petrol Bakanı Cevad Ovci, ülkesinin günlük petrol üretiminin 3 milyon 400 bin varile ulaştığını söyledi.

İran Yargı Erki'ne bağlı Mizan Haber Ajansına göre, Cevad Ovci, kabine toplantısı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İranlı Bakan, "Hükümete geldiğimiz dönemde petrol üretimimiz günde 2 milyon 200 bin varildi. Bakanlığımızın 24 ay içindeki çalışmalarıyla bu rakam 3 milyon 400 bin varile yükseldi." dedi.

Ülkesindeki petrol üretim tesislerinin yıprandığına değinen Ovci, "Tesislerin bir kısmı 50 yaşın üzerinde. Özellikle iletim hatları olmak üzere onarım ve yenileme programı sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

ABD, 2018'de Başkan Donald Trump'ın nükleer anlaşmadan çekilmesinin ardından İran'a yönelik ekonomik yaptırımları artırmış, petrol satışını da sınırlandırmıştı.

İran Petrol Bakanlığının istatistiklerine göre, ABD nükleer anlaşmadan ayrılmadan önce Nisan 2018'de günlük 3,8 milyon varil ham petrol ve kondensat üretimi yapan Tahran, bu miktarın 2,8 milyon varilini ihraç ediyordu.

İran Bütçe ve Planlama Kurumu Başkanı Davud Menzur, 13 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, ülkesinin günlük petrol ihracatının 1 milyon 400 bin varili aştığını kaydetmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.