Japonya ve Avustralya Enerji Kaynaklarının Tedarikinde İstikrarı Hedefliyor

DÜNYADAN 09.10.2023 - 09:05, Güncelleme: 09.10.2023 - 09:07 15199+ kez okundu.
 

Japonya ve Avustralya Enerji Kaynaklarının Tedarikinde İstikrarı Hedefliyor

Japonya ile Avustralya sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) gibi enerji kaynaklarının istikrarlı tedarikinin sağlanmasında anlaşmaya vardı

Avustralya'nın Melbourne kentinde, 5. Japonya-Avustralya Bakanlar Arası Ekonomik Diyalog Toplantısı düzenlendi. Toplantıya Japonya Ekonomi Ticaret ve Sanayi Bakanı Nişimura Yasutoşi ile Avustralya Ticaret ve Turizm Bakanı Don Farrel katıldı Nişimura, toplantı sonrası basına yaptığı açıklamada, Avustralya ile LNG gibi enerji kaynaklarının istikrarlı tedariki ile bu alana güvenilir yatırım ortamının sağlanmasında anlaşmaya vardıklarını söyledi. Bakan Nişimura, sektördeki işbirliğini hidrojen ve amonyak gibi kaynakları kapsayacak şekilde daha da genişletme konusunda fikri birliği sağlandığını belirtti. Japon Bakan, ülkesi ile Avustralya'nın nikel gibi kritik metallerin tedarik zincirinin oluşturulmasında da işbirliği yapacağını kaydetti.
Japonya ile Avustralya sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) gibi enerji kaynaklarının istikrarlı tedarikinin sağlanmasında anlaşmaya vardı

Avustralya'nın Melbourne kentinde, 5. Japonya-Avustralya Bakanlar Arası Ekonomik Diyalog Toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Japonya Ekonomi Ticaret ve Sanayi Bakanı Nişimura Yasutoşi ile Avustralya Ticaret ve Turizm Bakanı Don Farrel katıldı

Nişimura, toplantı sonrası basına yaptığı açıklamada, Avustralya ile LNG gibi enerji kaynaklarının istikrarlı tedariki ile bu alana güvenilir yatırım ortamının sağlanmasında anlaşmaya vardıklarını söyledi.

Bakan Nişimura, sektördeki işbirliğini hidrojen ve amonyak gibi kaynakları kapsayacak şekilde daha da genişletme konusunda fikri birliği sağlandığını belirtti. Japon Bakan, ülkesi ile Avustralya'nın nikel gibi kritik metallerin tedarik zincirinin oluşturulmasında da işbirliği yapacağını kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.