Margün Enerji, Huawei ve Partner EGS'den Enerji Depolama Sistemi İş Birliği

ŞİRKET 22.11.2023 - 12:29, Güncelleme: 22.11.2023 - 12:33 2791+ kez okundu.
 

Margün Enerji, Huawei ve Partner EGS'den Enerji Depolama Sistemi İş Birliği

Margün Enerji, Huawei ve Partner EGS iş birliğiyle Muğla'da bulunan 20,17 megavat peak kurulu güce sahip güneş enerjisi santraline (GES) 2 megavatsaat kapasiteli bataryalı enerji depolama sistemi eklemeye hazırlanıyor.

Margün Enerji'den yapılan açıklamaya göre, küresel iklim değişikliği ile mücadelede karbon emisyonunun sıfırlanması, enerji sektörünün dönüşümü için kritik rol oynayan ve yenilenebilir enerji kullanımını destekleyen enerji depolama sistemleri, yenilikçi çözümler olarak önem kazanıyor. Enerji depolama sistemleri elektrik üretiminde esnekliği sağlayan bir çözüm sunarken yenilenebilir enerji tedarikinin sürekliliğine destek vererek şebeke güvenirliğini ve yenilenebilir enerji güç kalitesini artırıyor. Naturel Holding bağlı ortaklığı Margün Enerji, yurt içinde toplam 308 megavatlık yenilenebilir enerji santrali kapasitesine ek olarak bataryalı enerji depolama sistemlerini geliştirecek yenilikçi çözümler için iş birliği yapıyor. Bu kapsamda, Margün Enerji, Huawei ve Partner EGS ile iş birliği yaparak yenilenebilir enerji üretimi ve enerji depolama teknolojilerinde bir yeniliğe imza attı. Depolamalı yenilenebilir enerji santralleri, bölgesel ve küresel enerji dönüşümünü destekleyecek ÖZMEN-1 depolamalı GES ile de sürdürülebilirlik hedeflerine katkı sağlanacak.
Margün Enerji, Huawei ve Partner EGS iş birliğiyle Muğla'da bulunan 20,17 megavat peak kurulu güce sahip güneş enerjisi santraline (GES) 2 megavatsaat kapasiteli bataryalı enerji depolama sistemi eklemeye hazırlanıyor.

Margün Enerji'den yapılan açıklamaya göre, küresel iklim değişikliği ile mücadelede karbon emisyonunun sıfırlanması, enerji sektörünün dönüşümü için kritik rol oynayan ve yenilenebilir enerji kullanımını destekleyen enerji depolama sistemleri, yenilikçi çözümler olarak önem kazanıyor.

Enerji depolama sistemleri elektrik üretiminde esnekliği sağlayan bir çözüm sunarken yenilenebilir enerji tedarikinin sürekliliğine destek vererek şebeke güvenirliğini ve yenilenebilir enerji güç kalitesini artırıyor.

Naturel Holding bağlı ortaklığı Margün Enerji, yurt içinde toplam 308 megavatlık yenilenebilir enerji santrali kapasitesine ek olarak bataryalı enerji depolama sistemlerini geliştirecek yenilikçi çözümler için iş birliği yapıyor.

Bu kapsamda, Margün Enerji, Huawei ve Partner EGS ile iş birliği yaparak yenilenebilir enerji üretimi ve enerji depolama teknolojilerinde bir yeniliğe imza attı. Depolamalı yenilenebilir enerji santralleri, bölgesel ve küresel enerji dönüşümünü destekleyecek ÖZMEN-1 depolamalı GES ile de sürdürülebilirlik hedeflerine katkı sağlanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.