OEDAŞ’ın Geleceğin Teknolojisi FlexiGrid Projesi’ne Özel Ödül

ŞİRKET 02.11.2023 - 10:31, Güncelleme: 02.11.2023 - 10:34 3339+ kez okundu.
 

OEDAŞ’ın Geleceğin Teknolojisi FlexiGrid Projesi’ne Özel Ödül

Elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ, Geleceğin Dağıtım Şebekeleri için Esnekliğin Sağlanması (FlexiGrid) Projesi ile EPDK ve Elder tarafından ikincisi gerçekleştirilen II. Ar-Ge Eğitimi ve Yaygınlaştırma Çalıştayı’nda ‘Vizyoner Proje Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü

Dört yıl süren ve geçtiğimiz aylarda tamamlanan AB ve EPDK destekli projede elektrikli araçtan şebekeye enerji transferi de dahil olmak üzere mikro şebeke çözümleri üzerine çalıştıklarını söyleyen OEDAŞ Ar-Ge Müdürü Ural Halaçoğlu, “Geleceğin teknolojilerini geliştirdiğimiz bu projede ülkemizi temsil ettiğimiz için gurur duyuyoruz. Bu çalışmalarımız Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına ve ülkemize armağan olsun.” dedi. Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (OEDAŞ), Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (Elder) tarafından düzenlenen II. Ar-Ge Eğitimi ve Yaygınlaştırma Çalıştayı’na katıldı. Çalıştayda, Geleceğin Dağıtım Şebekeleri için Esnekliğin Sağlanması (FlexiGrid) Projesi hakkında bir sunum gerçekleştiren OEDAŞ, yapılan oylama neticesinde “Vizyoner Proje Jüri Özel Ödülü”nün sahibi oldu. Ural Halaçoğlu: “Esnek şebeke ve elektrik piyasasına yönelik regülasyonların oluşturulmasına rehberlik ediyoruz” OEDAŞ Ar-Ge departmanının katıldığı etkinlikte ödülü, Ar-Ge Müdürü Ural Halaçoğlu aldı. Avrupa Birliği Horizon 2020 Çerçeve Programı kapsamında desteklenen proje hakkında bilgi veren Halaçoğlu, “Geleceğin dağıtım şebekelerine esneklik kazandırma hedefiyle oluşturulup, 2019 yılında başlatılan ve geçtiğimiz Ağustos ayında tamamlanan projede Bulgaristan, İsveç, İsviçre ve Türkiye olmak üzere dört pilot ülke yer aldı. Biz de bu projede OEDAŞ olarak ülkemizi başarıyla temsil ettik.  Eskişehir’deki Tepebaşı Yaşam Köyü’ne kurduğumuz sistem ile araçtan şebekeye enerji transferini odağına alan enerji depolama sistemleri ile bu sistemlere yenilenebilir enerjinin entegrasyonu üzerine çalıştık. Elektrikli araçlar dünyada olduğu gibi ülkemizde de giderek yaygınlaşıyor. Geliştirdiğimiz sistem ile araçların şebeke için sanal güç santrali gibi kullanılması ve depolanan elektriğin şebekeye aktarılması mümkün olabilecek. EPDK tarafından da desteklenen bu proje ile geleceğin akıllı sistemlerinin kurulmasına katkı sağlarken bu alandaki regülasyonların oluşturulmasına da rehberlik ettik. Türkiye’yi temsil etmekten gurur duyduğumuz projemiz, Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına ve ülkemize armağan olsun.” dedi. “4 tanesi AB destekli toplam 33 proje üzerinde çalışıyoruz” OEDAŞ Ar-Ge departmanının 21’i aktif, 33 proje üzerinde çalıştığını ve bu projelerden dördünün AB destekli projeler olduğunu söyleyen Halaçoğlu, yenilenebilir enerji kaynakları, elektrikli araçlar ve şarj istasyonları, mikro şebeke ve depolama sistemleri, IoT, bilgi ve haberleşme teknolojileri, yapay zekâ, büyük veri ve siber güvenlik üzerinde çalıştıklarını belirtti.      
Elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ, Geleceğin Dağıtım Şebekeleri için Esnekliğin Sağlanması (FlexiGrid) Projesi ile EPDK ve Elder tarafından ikincisi gerçekleştirilen II. Ar-Ge Eğitimi ve Yaygınlaştırma Çalıştayı’nda ‘Vizyoner Proje Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü

Dört yıl süren ve geçtiğimiz aylarda tamamlanan AB ve EPDK destekli projede elektrikli araçtan şebekeye enerji transferi de dahil olmak üzere mikro şebeke çözümleri üzerine çalıştıklarını söyleyen OEDAŞ Ar-Ge Müdürü Ural Halaçoğlu, “Geleceğin teknolojilerini geliştirdiğimiz bu projede ülkemizi temsil ettiğimiz için gurur duyuyoruz. Bu çalışmalarımız Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına ve ülkemize armağan olsun.” dedi.

Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (OEDAŞ), Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (Elder) tarafından düzenlenen II. Ar-Ge Eğitimi ve Yaygınlaştırma Çalıştayı’na katıldı. Çalıştayda, Geleceğin Dağıtım Şebekeleri için Esnekliğin Sağlanması (FlexiGrid) Projesi hakkında bir sunum gerçekleştiren OEDAŞ, yapılan oylama neticesinde “Vizyoner Proje Jüri Özel Ödülü”nün sahibi oldu.

Ural Halaçoğlu: “Esnek şebeke ve elektrik piyasasına yönelik regülasyonların oluşturulmasına rehberlik ediyoruz”

OEDAŞ Ar-Ge departmanının katıldığı etkinlikte ödülü, Ar-Ge Müdürü Ural Halaçoğlu aldı. Avrupa Birliği Horizon 2020 Çerçeve Programı kapsamında desteklenen proje hakkında bilgi veren Halaçoğlu, “Geleceğin dağıtım şebekelerine esneklik kazandırma hedefiyle oluşturulup, 2019 yılında başlatılan ve geçtiğimiz Ağustos ayında tamamlanan projede Bulgaristan, İsveç, İsviçre ve Türkiye olmak üzere dört pilot ülke yer aldı. Biz de bu projede OEDAŞ olarak ülkemizi başarıyla temsil ettik.  Eskişehir’deki Tepebaşı Yaşam Köyü’ne kurduğumuz sistem ile araçtan şebekeye enerji transferini odağına alan enerji depolama sistemleri ile bu sistemlere yenilenebilir enerjinin entegrasyonu üzerine çalıştık. Elektrikli araçlar dünyada olduğu gibi ülkemizde de giderek yaygınlaşıyor. Geliştirdiğimiz sistem ile araçların şebeke için sanal güç santrali gibi kullanılması ve depolanan elektriğin şebekeye aktarılması mümkün olabilecek. EPDK tarafından da desteklenen bu proje ile geleceğin akıllı sistemlerinin kurulmasına katkı sağlarken bu alandaki regülasyonların oluşturulmasına da rehberlik ettik. Türkiye’yi temsil etmekten gurur duyduğumuz projemiz, Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına ve ülkemize armağan olsun.” dedi.

“4 tanesi AB destekli toplam 33 proje üzerinde çalışıyoruz”

OEDAŞ Ar-Ge departmanının 21’i aktif, 33 proje üzerinde çalıştığını ve bu projelerden dördünün AB destekli projeler olduğunu söyleyen Halaçoğlu, yenilenebilir enerji kaynakları, elektrikli araçlar ve şarj istasyonları, mikro şebeke ve depolama sistemleri, IoT, bilgi ve haberleşme teknolojileri, yapay zekâ, büyük veri ve siber güvenlik üzerinde çalıştıklarını belirtti.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.