google0efc77f1f50706d2.html

Türkiye, Güneşle Enerji Bağımsızlığını İlan Edebilir

ŞİRKET 19.09.2024 - 12:29, Güncelleme: 19.09.2024 - 12:32 9227 kez okundu.
 

Türkiye, Güneşle Enerji Bağımsızlığını İlan Edebilir

Üçay Mühendislik Verimli Enerji Çözümleri Direktörü Okan Özbay, güneş enerjisi kullanımının çevresel ve ekonomik açıda

Günlük yaşamımızın vazgeçilmez bir enerji kaynağı olan elektrik, çevresel etkileri nedeniyle dünyamızı tehdit ediyor. Çünkü elektrik enerjisi üretmek amacıyla kullanılan fosil yakıtlar nedeniyle iklim krizinin çevresel etkileri her geçen gün artıyor. Bu sorun, çevresel açıdan güvenli olan yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını teşvik ediyor. “Yenilenebilir enerji kaynaklarının başında gelen güneş, çevre dostu bir dünya inşa etmek için önemli bir fırsat sunuyor” diyen Üçay Mühendislik Verimli Enerji Çözümleri Direktörü Okan Özbay, güneş enerjisi kullanımının çevresel ve ekonomik açıdan sunduğu avantajlara dikkat çekti: Sınırsız ve yenilenebilir enerji kaynağı “Güneş enerjisi, dünya üzerindeki enerji ihtiyacının çok daha fazlasını üretebilecek potansiyele sahip. Güneş enerjisi santralleri (GES) ile bu sınırsız enerji kaynağını çevreye zarar vermeden elektrik enerjisine dönüştürmek mümkün. Karbon ayak izini küçültüyor Kömürle çalışan elektrik santralleri, güneş enerjisine kıyasla 16 kat, doğalgaz santralleri ise 7 kat daha fazla CO2 üretiyor. Güneş enerjisi santralleri (GES) ise enerji üretiminde karbon salınımını sıfıra indiriyor. Bu nedenle güneş enerjisi, iklim değişikliğiyle mücadele etmenin en iyi yollarından biri olarak kabul ediliyor. Böylece endüstriyel tesisler ve işletmeler her yıl yüzlerce ton CO2 salınımını önleyerek, çevresel ayak izlerini küçültüyor. Doğal kaynakları koruyor Ayrıca geleneksel enerji üretim yöntemleri; su, kömür ve doğalgaz gibi doğal kaynakları tüketirken, GES’ler doğrudan güneş ışığını kullanarak enerji üretiyor. Virginia Su Kaynakları Araştırma Merkezi’nin bir araştırmasına göre; kömürle çalışan bir elektrik santrali, 1000 kWh elektrik üretmek için ortalama 530 litre su tüketiyor. Aynı miktarda doğalgaz çıkarmak için de 38 litre suya ihtiyaç duyuluyor. Buna karşılık güneş panelleri aracılığıyla güç üretmek için suya ihtiyaç duyulmuyor. Bu nedenle GES’ler, mevcut su rezervlerini koruyor. Enerji bağımsızlığı ve ekonomik fayda sağlıyor Yatırımcılara, çevresel ve ekonomik açıdan önemli katkılar sağlayan güneş enerjisi yatırımları, ülkelerin enerji bağımsızlığını destekliyor. Aynı zamanda ülkelerin enerji ithalatından kaynaklı mali yüklerini de hafifletiyor. Biz de Üçay Mühendislik olarak, bu bilinçle tüm Türkiye’de faaliyet gösteren yatırımcılarımıza, güneş enerjisinin ulusal ve uluslararası önemini anlatarak, arazi ya da çatı ges kurulumlarında profesyonel çözümler sunuyoruz. Çeyrek asırlık bir firma olarak, böyle bir misyonla faaliyet göstermekten de gurur duyuyoruz” dedi.
Üçay Mühendislik Verimli Enerji Çözümleri Direktörü Okan Özbay, güneş enerjisi kullanımının çevresel ve ekonomik açıda

Günlük yaşamımızın vazgeçilmez bir enerji kaynağı olan elektrik, çevresel etkileri nedeniyle dünyamızı tehdit ediyor. Çünkü elektrik enerjisi üretmek amacıyla kullanılan fosil yakıtlar nedeniyle iklim krizinin çevresel etkileri her geçen gün artıyor. Bu sorun, çevresel açıdan güvenli olan yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını teşvik ediyor.

Yenilenebilir enerji kaynaklarının başında gelen güneş, çevre dostu bir dünya inşa etmek için önemli bir fırsat sunuyor” diyen Üçay Mühendislik Verimli Enerji Çözümleri Direktörü Okan Özbay, güneş enerjisi kullanımının çevresel ve ekonomik açıdan sunduğu avantajlara dikkat çekti:

Sınırsız ve yenilenebilir enerji kaynağı

“Güneş enerjisi, dünya üzerindeki enerji ihtiyacının çok daha fazlasını üretebilecek potansiyele sahip. Güneş enerjisi santralleri (GES) ile bu sınırsız enerji kaynağını çevreye zarar vermeden elektrik enerjisine dönüştürmek mümkün.

Karbon ayak izini küçültüyor

Kömürle çalışan elektrik santralleri, güneş enerjisine kıyasla 16 kat, doğalgaz santralleri ise 7 kat daha fazla CO2 üretiyor. Güneş enerjisi santralleri (GES) ise enerji üretiminde karbon salınımını sıfıra indiriyor. Bu nedenle güneş enerjisi, iklim değişikliğiyle mücadele etmenin en iyi yollarından biri olarak kabul ediliyor. Böylece endüstriyel tesisler ve işletmeler her yıl yüzlerce ton CO2 salınımını önleyerek, çevresel ayak izlerini küçültüyor.

Doğal kaynakları koruyor

Ayrıca geleneksel enerji üretim yöntemleri; su, kömür ve doğalgaz gibi doğal kaynakları tüketirken, GES’ler doğrudan güneş ışığını kullanarak enerji üretiyor. Virginia Su Kaynakları Araştırma Merkezi’nin bir araştırmasına göre; kömürle çalışan bir elektrik santrali, 1000 kWh elektrik üretmek için ortalama 530 litre su tüketiyor. Aynı miktarda doğalgaz çıkarmak için de 38 litre suya ihtiyaç duyuluyor. Buna karşılık güneş panelleri aracılığıyla güç üretmek için suya ihtiyaç duyulmuyor. Bu nedenle GES’ler, mevcut su rezervlerini koruyor.

Enerji bağımsızlığı ve ekonomik fayda sağlıyor

Yatırımcılara, çevresel ve ekonomik açıdan önemli katkılar sağlayan güneş enerjisi yatırımları, ülkelerin enerji bağımsızlığını destekliyor. Aynı zamanda ülkelerin enerji ithalatından kaynaklı mali yüklerini de hafifletiyor. Biz de Üçay Mühendislik olarak, bu bilinçle tüm Türkiye’de faaliyet gösteren yatırımcılarımıza, güneş enerjisinin ulusal ve uluslararası önemini anlatarak, arazi ya da çatı ges kurulumlarında profesyonel çözümler sunuyoruz. Çeyrek asırlık bir firma olarak, böyle bir misyonla faaliyet göstermekten de gurur duyuyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.