TÜREB ve Bankalar, EPDK'da Rüzgar Yatırımlarını Değerlendirdi

YENİLENEBİLİR ENERJİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.09.2019 - 14:58, Güncelleme: 24.09.2019 - 15:18 3247+ kez okundu.
 

TÜREB ve Bankalar, EPDK'da Rüzgar Yatırımlarını Değerlendirdi

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) üyeleriyle 7 bankanın temsilcileri, rüzgar sektöründeki son gelişmeleri değerlendirmek üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunda (EPDK) düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Elektrik Piyasası Daire Başkanı Dr. Refik Tiryaki  başkanlığında 7 ayrı bankanın temsilcileri ve EPDK yetkilileri  arasında yapılan toplantıya Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği de (TÜREB) katıldı.   18 Eylül 2019’da yapılan ve rüzgar, rüzgarın finansmanı ve  yönetmeliklerle ilgili bankaların sorularının ele alındığı toplantıda Akbank, Garanti BBVA, İş Bankası, Kuveyt Türk, QNB Finansbank, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası TSKB ve Yapı Kredi Bankası’ndan Üst Düzey Yöneticiler ve Proje Finans Müdürleri yer aldı.   Toplantıda başta Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması (YEKDEM) olmak üzere EPDK mevzuatı ve rüzgar  sektöründeki finansman konusu ele alındı. EPDK Elektrik Dairesi Başkanı Dr. Refik Tiryaki başkanlığındaki toplantıya  EPDK RES Grup Başkanı Mustafa Çelebi ve HES Grup Başkanı Deniz Daştan’ın yanı sıra Termik Grup Başkanı Ertuğrul Yıldız, TÜREB Başkanı Hakan Yıldırım, TÜREB Yönetim Kurulu üyeleri Güray Erol ve Olcayto Yiğit, TÜREB Genel Koordinatörü Zeynep Aslıhan Yurtsever ve Regülasyon ve Politikalar Müdürü Aytunç Zafer Akça da katıldı. Rüzgar enerjisi sektöründe finans  sektörünü etkileyen konu başlıkları, yatırımcıya yansıyan farklı  sorunlar, finansman yapıları ve projelerin finanse edilebilirliğini  artırmak için öneriler de toplantıda detaylarıyla masaya yatırıldı. Oldukça verimli geçtiği belirtilen bu toplantıların önümüzdeki  süreçte periyodik olarak devam etmesi bekleniyor.   
Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) üyeleriyle 7 bankanın temsilcileri, rüzgar sektöründeki son gelişmeleri değerlendirmek üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunda (EPDK) düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Elektrik Piyasası Daire Başkanı Dr. Refik Tiryaki  başkanlığında 7 ayrı bankanın temsilcileri ve EPDK yetkilileri  arasında yapılan toplantıya Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği de (TÜREB) katıldı.

 

18 Eylül 2019’da yapılan ve rüzgar, rüzgarın finansmanı ve  yönetmeliklerle ilgili bankaların sorularının ele alındığı toplantıda Akbank, Garanti BBVA, İş Bankası, Kuveyt Türk, QNB Finansbank, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası TSKB ve Yapı Kredi Bankası’ndan Üst Düzey Yöneticiler ve Proje Finans Müdürleri yer aldı.

 

Toplantıda başta Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması (YEKDEM) olmak üzere EPDK mevzuatı ve rüzgar  sektöründeki finansman konusu ele alındı. EPDK Elektrik Dairesi Başkanı Dr. Refik Tiryaki başkanlığındaki toplantıya  EPDK RES Grup Başkanı Mustafa Çelebi ve HES Grup Başkanı Deniz Daştan’ın yanı sıra Termik Grup Başkanı Ertuğrul Yıldız, TÜREB Başkanı Hakan Yıldırım, TÜREB Yönetim Kurulu üyeleri Güray Erol ve Olcayto Yiğit, TÜREB Genel Koordinatörü Zeynep Aslıhan Yurtsever ve Regülasyon ve Politikalar Müdürü Aytunç Zafer Akça da katıldı. Rüzgar enerjisi sektöründe finans  sektörünü etkileyen konu başlıkları, yatırımcıya yansıyan farklı  sorunlar, finansman yapıları ve projelerin finanse edilebilirliğini  artırmak için öneriler de toplantıda detaylarıyla masaya yatırıldı. Oldukça verimli geçtiği belirtilen bu toplantıların önümüzdeki  süreçte periyodik olarak devam etmesi bekleniyor. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.