Tesis Yöneticileri İstanbul’da Buluşacak

GÜNCEL 30.01.2024 - 17:08, Güncelleme: 31.01.2024 - 13:53 4199+ kez okundu.
 

Tesis Yöneticileri İstanbul’da Buluşacak

UTTMD, TESYÖN ve Odaklı Grup iş birliği ile düzenlenecek olan Sürdürülebilir Tesis Yönetimi Zirvesi’nde tesis yönetimi sürdürülebilirlik odaklı olarak ele alınacak.

Uluslararası Tesis Teknik Müdürleri Derneği, Uluslararası Tesis Yöneticileri Derneği ve Odaklı Grup iş birliği ile düzenlenecek olan Sürdürülebilir Tesis Yönetimi Zirvesi 18 Mayıs 2024 tarihinde Harbiye Askeri Müzesi’nde gerçekleşecek. Konusunda uzman konuşmacıların katılımı ile gerçekleşecek Sürdürülebilir Tesis Yönetimi Zirvesi kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, akademisyenler, yönetim alanında uluslararası başarılara imza atmış sektör temsilcileri, sektöre mal ve hizmet sağlayan firma temsilcileri gibi sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirecek. Zirve hakkında açıklamalarda bulunan Uluslararası Tesis Teknik Müdürleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kemal EVCİOĞLU, “Uluslararası Tesis Yöneticileri derneğimiz TESYÖN, organizasyonların duayeni ODAKLI GRUP ile Tesis Teknik dünyasının gözbebeği derneğimiz UTTMD olarak birlikte organize ettiğimiz bu zirve, muhteşem konu başlıklarının ele alınacağı bir platform olacak. Sürdürülebilirliğin en önemli bileşenleri olan Mimari, Teknik Yönetim, Afet Yönetimi ve Tesislerde En iyi Sürdürülebilirlik Uygulamaları gibi sunumların yapılacağı bu etkinlikte Sürdürülebilirlik alanında emek veren ve üreten kahramanlar etkinliğe hayat verecek. Etkinliğimizin sektöre hayırlı olmasını temenni ederim” diye konuştu. Zirvenin sektör açısından önemli bir etkinlik olduğu belirten Uluslararası Tesis Yöneticileri Derneği Kurucu Genel Başkanı Dr. Aylin İlgen, “Binaların yapımı 2 yıl yönetimi ise en az 50 yıllık bir süreç. Dolayısı ile bizlerin de en başında dahil edileceği projelerde tüm paydaşların katılımı ile binalarımızın tasarımı, üretimi ve işletimi çok daha sağlıklı ve sürdürülebilir olabilir. Bu zirve ile önce temeli sağlam atalım istiyoruz. Yoksa biz yöneticiler hem idari hem teknik hem de mali konularda binaları yönetirken büyük zorluklarla karşılaşıyoruz. Yatırımcı düşük maliyet isterken son kullanıcı önce güvenlik sonra konfor istiyor. Tüm bu bileşenler ancak el ele verirsek bir araya gelebilir. Tüm sektör profesyonellerini bu zirveye mutlaka bekliyoruz. Bu sefer konuşacağız, tartışacağız doğruyu birlikte kararlaştırıp uygulayacağız. Bu zirveyi diğerlerinden ayıran en önemli fark uygulamaya yönelik olması. Keyifli ve verimli bir zirvede görüşmek dileğiyle” dedi. Zirvenin başlıca konuları; 1- Sürdürülebilir Planlama ve Sürdürülebilir Mimari Yaklaşımlar 2- Tesislerin İnsan Sağlığı Üzerindeki Etkisi Kapalı ortamların hava kalitesi Doğal havalandırmanın önemi İklimlendirme Sistemleri ve İnsan Sağlığı 3- Tesislerde Sürdürülebilir Afet Yönetimi Yüksek Katlı Binalarda Yangın Deprem Koordinasyonu Afet Yönetiminde BIM Uygulamalarının Önemi 4- Sürdürülebilirlik Kavramının Tüm Tesislerde Standartlaşması Turizm Sektörü Sağlık Sektörü Alışveriş Merkezleri ve Ticari Binalar Konutlar 5- Sürdürülebilir Tesis Yönetimi Kapsamında İyi Uygulama Örnekleri Sürdürülebilir Peyzaj Uygulamaları Tesislerde Su Temalı Tasarımların Sürdürülebilirliği Örnek Uygulamalar
UTTMD, TESYÖN ve Odaklı Grup iş birliği ile düzenlenecek olan Sürdürülebilir Tesis Yönetimi Zirvesi’nde tesis yönetimi sürdürülebilirlik odaklı olarak ele alınacak.

Uluslararası Tesis Teknik Müdürleri Derneği, Uluslararası Tesis Yöneticileri Derneği ve Odaklı Grup iş birliği ile düzenlenecek olan Sürdürülebilir Tesis Yönetimi Zirvesi 18 Mayıs 2024 tarihinde Harbiye Askeri Müzesi’nde gerçekleşecek.

Konusunda uzman konuşmacıların katılımı ile gerçekleşecek Sürdürülebilir Tesis Yönetimi Zirvesi kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, akademisyenler, yönetim alanında uluslararası başarılara imza atmış sektör temsilcileri, sektöre mal ve hizmet sağlayan firma temsilcileri gibi sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirecek.

Zirve hakkında açıklamalarda bulunan Uluslararası Tesis Teknik Müdürleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kemal EVCİOĞLU, “Uluslararası Tesis Yöneticileri derneğimiz TESYÖN, organizasyonların duayeni ODAKLI GRUP ile Tesis Teknik dünyasının gözbebeği derneğimiz UTTMD olarak birlikte organize ettiğimiz bu zirve, muhteşem konu başlıklarının ele alınacağı bir platform olacak. Sürdürülebilirliğin en önemli bileşenleri olan Mimari, Teknik Yönetim, Afet Yönetimi ve Tesislerde En iyi Sürdürülebilirlik Uygulamaları gibi sunumların yapılacağı bu etkinlikte Sürdürülebilirlik alanında emek veren ve üreten kahramanlar etkinliğe hayat verecek. Etkinliğimizin sektöre hayırlı olmasını temenni ederim” diye konuştu.

Zirvenin sektör açısından önemli bir etkinlik olduğu belirten Uluslararası Tesis Yöneticileri Derneği Kurucu Genel Başkanı Dr. Aylin İlgen, “Binaların yapımı 2 yıl yönetimi ise en az 50 yıllık bir süreç. Dolayısı ile bizlerin de en başında dahil edileceği projelerde tüm paydaşların katılımı ile binalarımızın tasarımı, üretimi ve işletimi çok daha sağlıklı ve sürdürülebilir olabilir. Bu zirve ile önce temeli sağlam atalım istiyoruz. Yoksa biz yöneticiler hem idari hem teknik hem de mali konularda binaları yönetirken büyük zorluklarla karşılaşıyoruz. Yatırımcı düşük maliyet isterken son kullanıcı önce güvenlik sonra konfor istiyor. Tüm bu bileşenler ancak el ele verirsek bir araya gelebilir. Tüm sektör profesyonellerini bu zirveye mutlaka bekliyoruz. Bu sefer konuşacağız, tartışacağız doğruyu birlikte kararlaştırıp uygulayacağız. Bu zirveyi diğerlerinden ayıran en önemli fark uygulamaya yönelik olması. Keyifli ve verimli bir zirvede görüşmek dileğiyle” dedi.

Zirvenin başlıca konuları;

1- Sürdürülebilir Planlama ve Sürdürülebilir Mimari Yaklaşımlar

2- Tesislerin İnsan Sağlığı Üzerindeki Etkisi

  • Kapalı ortamların hava kalitesi
  • Doğal havalandırmanın önemi
  • İklimlendirme Sistemleri ve İnsan Sağlığı

3- Tesislerde Sürdürülebilir Afet Yönetimi

  • Yüksek Katlı Binalarda Yangın
  • Deprem Koordinasyonu
  • Afet Yönetiminde BIM Uygulamalarının Önemi

4- Sürdürülebilirlik Kavramının Tüm Tesislerde Standartlaşması

  • Turizm Sektörü
  • Sağlık Sektörü
  • Alışveriş Merkezleri ve Ticari Binalar
  • Konutlar

5- Sürdürülebilir Tesis Yönetimi Kapsamında İyi Uygulama Örnekleri

  • Sürdürülebilir Peyzaj Uygulamaları
  • Tesislerde Su Temalı Tasarımların Sürdürülebilirliği
  • Örnek Uygulamalar
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.