LNG İle Çalışan Dünyanın En Büyük Konteyner Gemisi Suya İndirildi

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.09.2019 - 10:07, Güncelleme: 26.09.2019 - 10:07 3031+ kez okundu.
 

LNG İle Çalışan Dünyanın En Büyük Konteyner Gemisi Suya İndirildi

Fransız konteyner taşımacılığı ve nakliye şirketi CMA CGM’nin sıvılaştırılmış doğalgazla (LNG) çalışan konteyner gemisi dün Şangay’da suya indi.

Fransız konteyner taşımacılığı ve nakliye şirketi CMA CGM’nin sıvılaştırılmış doğalgazla (LNG) çalışan konteyner gemisi  dün Çin’in en büyük şehri olan Şangay’da suya indi.   Çin tarafından  geliştirilen ve ana yakıt olarak sıvılaştırılmış doğalgaz kullanan  ilk dev konteyner gemisi, 400 metre uzunluğa ve 61,3 metre genişliğe  sahip. Fransız şirketin kurucusu Jacques Saade'nin ismini taşıyan gemi yaklaşık 220 bin ton yük kapasitesine sahip ve standart  büyüklükteki 23 bin konteynerin yüklenebileceği ifade edildi. Geminin bir seyahat esnasındaki karbon salınımının benzer türdeki  gemilere kıyasla yüzde 20 az olduğu bildirildi.   Dev konteyner gemisinin 2020 yılının nisan ayında resmen hizmet  vermeye başlaması planlanıyor.
Fransız konteyner taşımacılığı ve nakliye şirketi CMA CGM’nin sıvılaştırılmış doğalgazla (LNG) çalışan konteyner gemisi dün Şangay’da suya indi.

Fransız konteyner taşımacılığı ve nakliye şirketi CMA CGM’nin sıvılaştırılmış doğalgazla (LNG) çalışan konteyner gemisi  dün Çin’in en büyük şehri olan Şangay’da suya indi.

 

Çin tarafından  geliştirilen ve ana yakıt olarak sıvılaştırılmış doğalgaz kullanan  ilk dev konteyner gemisi, 400 metre uzunluğa ve 61,3 metre genişliğe  sahip. Fransız şirketin kurucusu Jacques Saade'nin ismini taşıyan gemi yaklaşık 220 bin ton yük kapasitesine sahip ve standart  büyüklükteki 23 bin konteynerin yüklenebileceği ifade edildi. Geminin bir seyahat esnasındaki karbon salınımının benzer türdeki  gemilere kıyasla yüzde 20 az olduğu bildirildi.

 

Dev konteyner gemisinin 2020 yılının nisan ayında resmen hizmet  vermeye başlaması planlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.