Çin, 8,7 GW'lik Kömür Santralini Kapatıyor

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.09.2019 - 13:13, Güncelleme: 30.09.2019 - 13:13 2316+ kez okundu.
 

Çin, 8,7 GW'lik Kömür Santralini Kapatıyor

Çin, bu yılın sonuna kadar toplam 8,66 gigawattlık (GW) eski kömür enerji kapasitesini kapatmayı hedefliyor.

Çin, bu yılın sonuna kadar toplam 8,66 gigawattlık (GW) eski kömür  enerji kapasitesini kapatmayı hedeflediklerini belirterek, bunun enerji  düzenleme kurulunun kirlilik ve sera gazı emisyonlarını azaltma  çabalarının bir parçası olduğunu açıkladı.   Ulusal Enerji İdaresi, hedefin ne kadar olduğunu söylemedi ama  toplam kapasitenin yüzde 1'inin altında olacağını belirtti. İdarenin internet sitesinde yer alan bilgiye göre tüm eyalet ve  bölgelere, 50 bin kilovattan (kW) daha az kapasiteye sahip kömür yakıtlı  elektrik ünitelerini kapatma emri verildi. Büyük ölçekli elektrik şebekelerinin kapsadığı bölgelerde 100 bin  kW'a varan daha büyük üniteler de tasarlanan servis sürelerinin sonuna  ulaşanlar ile birlikte elimine edilecektir.
Çin, bu yılın sonuna kadar toplam 8,66 gigawattlık (GW) eski kömür enerji kapasitesini kapatmayı hedefliyor.

Çin, bu yılın sonuna kadar toplam 8,66 gigawattlık (GW) eski kömür  enerji kapasitesini kapatmayı hedeflediklerini belirterek, bunun enerji  düzenleme kurulunun kirlilik ve sera gazı emisyonlarını azaltma  çabalarının bir parçası olduğunu açıkladı.

 

Ulusal Enerji İdaresi, hedefin ne kadar olduğunu söylemedi ama  toplam kapasitenin yüzde 1'inin altında olacağını belirtti. İdarenin internet sitesinde yer alan bilgiye göre tüm eyalet ve  bölgelere, 50 bin kilovattan (kW) daha az kapasiteye sahip kömür yakıtlı  elektrik ünitelerini kapatma emri verildi. Büyük ölçekli elektrik şebekelerinin kapsadığı bölgelerde 100 bin  kW'a varan daha büyük üniteler de tasarlanan servis sürelerinin sonuna  ulaşanlar ile birlikte elimine edilecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.