Petrol ve LPG Piyasalarında Gerçekleştirilen Promosyonlara İlişkin Usul ve Esasların Belirlendi

PETROL - LPG (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.10.2019 - 09:54, Güncelleme: 01.10.2019 - 10:04 1920+ kez okundu.
 

Petrol ve LPG Piyasalarında Gerçekleştirilen Promosyonlara İlişkin Usul ve Esasların Belirlendi

Petrol ve sıvılaştırılmış petrol gazları (LPG) piyasalarında gerçekleştirilen promosyonlara ilişkin usul ve esasların belirlendi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun(EPDK) Petrol ve sıvılaştırılmış petrol gazları (LPG) piyasalarında  gerçekleştirilen promosyonlar hakkında kurul kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.   Karar, petrol ve sıvılaştırılmış petrol gazları (LPG)  piyasalarında tüketiciye yönelik gerçekleştirilebilecek promosyon  türlerine, promosyonların kapsamı ile lisans sahiplerinin birbirlerine  ve Kuruma karşı yükümlüklerine ilişkin usul ve esasları kapsıyor.   Buna göre, lisans sahipleri, akaryakıt, ve/veya otogaz LPG  satışına bağlı olarak herhangi bir adla ayni promosyon düzenleyemeyecek. Belli bir miktar akaryakıt ve/veya otogaz LPG alımı şartı olmaksızın  reklam amaçlı olarak dağıtılan ve araçlarda bulunmasına ihtiyaç  duyulabilecek kâğıt mendil, ıslak mendil, cam silme bezi, araç kokusu  gibi ürünlerin tüketiciye hediye edilmesi serbest olacak.   Akaryakıt ve/veya otogaz istasyonlarında verilen hizmetlerin,  akaryakıt ve/veya otogaz LPG alıınma bağlı olsun veya olmasın hizmet  promosyonu kapsamında indirimli veya ücretsiz olarak sunulması  serbest olacak. Akaryakıt ve otogaz LPG alıntına bağlı olmaksızın  karşılığı nakit olmayan piyangoların ve çekilişlerin, ilgili diğer  mevzuata uyulması koşuluyla, düzenlenmesi serbest olacak.   Lisans sahipleri üçüncü tarafların katılımı da dahil olmak üzere  fınansal promosyon düzenleyebilir. Ancak fınansal promosyon kapsamında  sadece ücretsiz veya indirimli akaryakıt ve/veya otogaz LPG  sunulabilecek. Dağıtıcı lisansı sahipleri düzenleyecekleri fınansal  promosyonlara ilişkin herhangi bir maliyeti bayilerine yansıtamayacak.  
Petrol ve sıvılaştırılmış petrol gazları (LPG) piyasalarında gerçekleştirilen promosyonlara ilişkin usul ve esasların belirlendi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun(EPDK) Petrol ve sıvılaştırılmış petrol gazları (LPG) piyasalarında  gerçekleştirilen promosyonlar hakkında kurul kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

 

Karar, petrol ve sıvılaştırılmış petrol gazları (LPG)  piyasalarında tüketiciye yönelik gerçekleştirilebilecek promosyon  türlerine, promosyonların kapsamı ile lisans sahiplerinin birbirlerine  ve Kuruma karşı yükümlüklerine ilişkin usul ve esasları kapsıyor.

 

Buna göre, lisans sahipleri, akaryakıt, ve/veya otogaz LPG  satışına bağlı olarak herhangi bir adla ayni promosyon düzenleyemeyecek. Belli bir miktar akaryakıt ve/veya otogaz LPG alımı şartı olmaksızın  reklam amaçlı olarak dağıtılan ve araçlarda bulunmasına ihtiyaç  duyulabilecek kâğıt mendil, ıslak mendil, cam silme bezi, araç kokusu  gibi ürünlerin tüketiciye hediye edilmesi serbest olacak.

 

Akaryakıt ve/veya otogaz istasyonlarında verilen hizmetlerin,  akaryakıt ve/veya otogaz LPG alıınma bağlı olsun veya olmasın hizmet  promosyonu kapsamında indirimli veya ücretsiz olarak sunulması  serbest olacak. Akaryakıt ve otogaz LPG alıntına bağlı olmaksızın  karşılığı nakit olmayan piyangoların ve çekilişlerin, ilgili diğer  mevzuata uyulması koşuluyla, düzenlenmesi serbest olacak.

 

Lisans sahipleri üçüncü tarafların katılımı da dahil olmak üzere  fınansal promosyon düzenleyebilir. Ancak fınansal promosyon kapsamında  sadece ücretsiz veya indirimli akaryakıt ve/veya otogaz LPG  sunulabilecek. Dağıtıcı lisansı sahipleri düzenleyecekleri fınansal  promosyonlara ilişkin herhangi bir maliyeti bayilerine yansıtamayacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.