Shell ve Katar Petroleum, Denizlerde LNG Kullanımını Arttıracak Anlaşma İmzaladı

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.10.2019 - 16:39, Güncelleme: 01.10.2019 - 16:39 2973+ kez okundu.
 

Shell ve Katar Petroleum, Denizlerde LNG Kullanımını Arttıracak Anlaşma İmzaladı

Katar Petroleum Şirketi ve Shell denizcilikte kullanılmak üzere sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) yakıt ikmali tesisleri kurulması ve geliştirilmesi için ortak girişim oluşturmak üzere anlaştı.

Katar Petroleum Şirketi iştiraklerinden Wave LNG Solutions (QP) ve Shell Gas&Power Developments B.V. (Shell)şirketleri arasında, LNG  yakıtının dünya çapında altyapı gelişimini hızlandırmak için ortaklık  anlaşması imzaladı.   İki şirket arasında imzalanan iş birliği sayesinde, denizcilik  alanındaki müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak ve küresel denizcilik  sektöründen kaynaklanan emisyonları azaltmaya yardımcı olmak üzere   kilit noktalarda LNG deniz yakıt depolanmasına, yakıt ikmal gemilerine  ve diğer altyapılara yatırım yapılacak. Katar Petroleum ve Shell  tarafından kurulan ortak girişim, her iki şirketin mevcut tedarik  altyapısını güçlendirirken, Shell’in, Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika'daki mevcut LNG yakıt ikmal tesislerinin geliştirilmesi için  de yatırım yapacak.   Ortaklık ile ilgili Royal Dutch Shell CEO Ben van Beurden, “Deniz taşımacılığı sektörü, gemilerden kaynaklanan  emisyonları azaltmak için gerekli adımları atmaya başladı. LNG,  halihazırda kullanılan konvansiyonel deniz yakıtlarına göre en temiz  ve uygun fiyatlı bir alternatif olarak denizcilikte önemli bir rol  oynamaktadır. Bu nedenle LNG filomuza büyük ölçekli yatırımlara devam  ediyoruz. Dünyanın önde gelen iki LNG tedarikçisi olarak, güçlü ve  uzun vadeli bir ortaklık kurmayı, LNG deniz yakıt ağını genişletmeyi  ve güvenli bir tedarik zinciri yaratmayı hedefliyoruz."diye konuştu.   Shell, petrol ve gaz faaliyetleri ile ürün satışlarından  kaynaklanan karbon emisyonlarını azaltacak net karbon ayak izi  hedefini de açıkladı. Shell, enerji ürünlerinden kaynaklanan net  karbon ayak izini, megajoul cinsinden, gram karbondioksit’e eşdeğer  olmak üzere 2050'ye kadar yarı yarıya indirmeyi hedefliyor. Shell, Paris İklim Değişikliği Anlaşmasına uyumlu bir şekilde orta vadede net  karbon ayak izini 2035 yılına kadar yüzde 20 azaltmak üzere çalışmalar  yürütüyor.   Dünya çapında 150’den fazla noktada gerçekleştirilen LNG  ticaretinin gelişimiyle birlikte, denizcilik sektöründe bu yakıta olan  talebin 2035 yılına kadar yılda 35 milyon tona ulaşması bekleniyor. Shell halihazırda, Carnival Corporation plc denizcilik şirketinin  sahip olduğu kruvaziyer gemisine ve dünyanın ilk LNG destekli Aframax  petrol tankeri olan Sovcomflot gemisi Gagarin Prospect'e yakıt tedarik  ediyor. Shell, ayrıca yakın zamanda, tanker ile petrol taşıma  faaliyetlerinden kaynaklanan karbon ayak izini azaltma hedefine  yönelik çalışmalarının bir parçası olarak LNG yakıtlı tanker filosu  kiralama anlaşması yaptığını da açıklamıştı.  
Katar Petroleum Şirketi ve Shell denizcilikte kullanılmak üzere sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) yakıt ikmali tesisleri kurulması ve geliştirilmesi için ortak girişim oluşturmak üzere anlaştı.

Katar Petroleum Şirketi iştiraklerinden Wave LNG Solutions (QP) ve Shell Gas&Power Developments B.V. (Shell)şirketleri arasında, LNG  yakıtının dünya çapında altyapı gelişimini hızlandırmak için ortaklık  anlaşması imzaladı.

 

İki şirket arasında imzalanan iş birliği sayesinde, denizcilik  alanındaki müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak ve küresel denizcilik  sektöründen kaynaklanan emisyonları azaltmaya yardımcı olmak üzere   kilit noktalarda LNG deniz yakıt depolanmasına, yakıt ikmal gemilerine  ve diğer altyapılara yatırım yapılacak. Katar Petroleum ve Shell  tarafından kurulan ortak girişim, her iki şirketin mevcut tedarik  altyapısını güçlendirirken, Shell’in, Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika'daki mevcut LNG yakıt ikmal tesislerinin geliştirilmesi için  de yatırım yapacak.

 

Ortaklık ile ilgili Royal Dutch Shell CEO Ben van Beurden, “Deniz taşımacılığı sektörü, gemilerden kaynaklanan  emisyonları azaltmak için gerekli adımları atmaya başladı. LNG,  halihazırda kullanılan konvansiyonel deniz yakıtlarına göre en temiz  ve uygun fiyatlı bir alternatif olarak denizcilikte önemli bir rol  oynamaktadır. Bu nedenle LNG filomuza büyük ölçekli yatırımlara devam  ediyoruz. Dünyanın önde gelen iki LNG tedarikçisi olarak, güçlü ve  uzun vadeli bir ortaklık kurmayı, LNG deniz yakıt ağını genişletmeyi  ve güvenli bir tedarik zinciri yaratmayı hedefliyoruz."diye konuştu.

 

Shell, petrol ve gaz faaliyetleri ile ürün satışlarından  kaynaklanan karbon emisyonlarını azaltacak net karbon ayak izi  hedefini de açıkladı. Shell, enerji ürünlerinden kaynaklanan net  karbon ayak izini, megajoul cinsinden, gram karbondioksit’e eşdeğer  olmak üzere 2050'ye kadar yarı yarıya indirmeyi hedefliyor. Shell, Paris İklim Değişikliği Anlaşmasına uyumlu bir şekilde orta vadede net  karbon ayak izini 2035 yılına kadar yüzde 20 azaltmak üzere çalışmalar  yürütüyor.

 

Dünya çapında 150’den fazla noktada gerçekleştirilen LNG  ticaretinin gelişimiyle birlikte, denizcilik sektöründe bu yakıta olan  talebin 2035 yılına kadar yılda 35 milyon tona ulaşması bekleniyor. Shell halihazırda, Carnival Corporation plc denizcilik şirketinin  sahip olduğu kruvaziyer gemisine ve dünyanın ilk LNG destekli Aframax  petrol tankeri olan Sovcomflot gemisi Gagarin Prospect'e yakıt tedarik  ediyor. Shell, ayrıca yakın zamanda, tanker ile petrol taşıma  faaliyetlerinden kaynaklanan karbon ayak izini azaltma hedefine  yönelik çalışmalarının bir parçası olarak LNG yakıtlı tanker filosu  kiralama anlaşması yaptığını da açıklamıştı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.