“Kanat Onarımı Eğitimi” Düzenledi

YENİLENEBİLİR ENERJİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.10.2019 - 10:03, Güncelleme: 08.10.2019 - 10:03 2976+ kez okundu.
 

“Kanat Onarımı Eğitimi” Düzenledi

Enerji Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ENSİA) kurumsal üyesi Genba Şirketler Grubu bünyesinde kurulan Genba Akademi, rüzgar enerji santrallerinde çalışanlara yönelik “Kanat Onarımı Eğitimi” düzenledi.

Enerji Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ENSİA) kurumsal üyesi Genba Şirketler Grubu bünyesinde kurulan Genba Akademi, rüzgar enerji  santrallerinde çalışanlara yönelik “Kanat Onarımı Eğitimi” düzenledi. Eğitime katılanlar, farklı kanat tipleri için Danimarka merkezli Global Blade Service ve OEM firmaları tarafından belirlenmiş servis  standartlarına uygun olarak temel bakım ve onarım  gerçekleştirebilirken, aynı zamanda Türkçe ve İngilizce dillerinde Global Blade Service Lisanslarına sahip oluyor.   Genba Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Oğuzer, Türkiye’de bu  eğitimi veren ilk kuruluş olmanın gururunu yaşadıklarını belirtirken, 2020 yılı için planladıkları eğitimlere şimdiden rezervasyon almaya  başladıklarını kaydetti. Oğuzer, bu eğitimler sayesinde sektör  çalışanı teknisyen ve mühendislerin Kanat İnceleme, Kanat Onarımı, Yapısal Kanat Onarımı ve Yıldırım Koruma Sistemleri konularında tüm  dünyada geçerli sertifikaya yurtdışına gitmeden sahip olabildiklerini  sözlerine ekledi.   ENSİA Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Vatansever de, dernek üyesi  şirketlerin kurumsal gelişim çalışmalarına her türlü desteği  verdiklerini hatırlatarak, yenilenebilir enerji sektörünün tüm  bileşenlerinde bu ihtiyacın büyüyen bir sorun olduğuna dikkat çekti.   Vatansever, şu değerlendirmeyi yaptı: “Milli Eğitim ve Enerji Bakanlıklarımızın bu soruna süratle çözüm  mekanizmaları geliştirmeleri gerekiyor. Ülkemiz için böylesine kritik  bir konuda hem eğitim kurumu hem de eğitimci eksikliğimiz çok fazla. 81 vilayetimizde yaklaşık 12 bin lisemiz var. Ancak bunlardan Yenilenebilir Enerjiye odaklanan sadece ve sadece bir meslek lisemiz  bulunuyor. O da Ankara Etimesgut’ta. Buna karşılık her beş rüzgâr  santralinden birine sahip olan İzmir’de, yenilenebilir enerjiye  odaklanan bir eğitim kurumu yok. İzah edilemez bir noktadayız.”  
Enerji Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ENSİA) kurumsal üyesi Genba Şirketler Grubu bünyesinde kurulan Genba Akademi, rüzgar enerji santrallerinde çalışanlara yönelik “Kanat Onarımı Eğitimi” düzenledi.

Enerji Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ENSİA) kurumsal üyesi Genba Şirketler Grubu bünyesinde kurulan Genba Akademi, rüzgar enerji  santrallerinde çalışanlara yönelik “Kanat Onarımı Eğitimi” düzenledi. Eğitime katılanlar, farklı kanat tipleri için Danimarka merkezli Global Blade Service ve OEM firmaları tarafından belirlenmiş servis  standartlarına uygun olarak temel bakım ve onarım  gerçekleştirebilirken, aynı zamanda Türkçe ve İngilizce dillerinde Global Blade Service Lisanslarına sahip oluyor.

 

Genba Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Oğuzer, Türkiye’de bu  eğitimi veren ilk kuruluş olmanın gururunu yaşadıklarını belirtirken, 2020 yılı için planladıkları eğitimlere şimdiden rezervasyon almaya  başladıklarını kaydetti. Oğuzer, bu eğitimler sayesinde sektör  çalışanı teknisyen ve mühendislerin Kanat İnceleme, Kanat Onarımı, Yapısal Kanat Onarımı ve Yıldırım Koruma Sistemleri konularında tüm  dünyada geçerli sertifikaya yurtdışına gitmeden sahip olabildiklerini  sözlerine ekledi.

 

ENSİA Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Vatansever de, dernek üyesi  şirketlerin kurumsal gelişim çalışmalarına her türlü desteği  verdiklerini hatırlatarak, yenilenebilir enerji sektörünün tüm  bileşenlerinde bu ihtiyacın büyüyen bir sorun olduğuna dikkat çekti.

 

Vatansever, şu değerlendirmeyi yaptı: “Milli Eğitim ve Enerji Bakanlıklarımızın bu soruna süratle çözüm  mekanizmaları geliştirmeleri gerekiyor. Ülkemiz için böylesine kritik  bir konuda hem eğitim kurumu hem de eğitimci eksikliğimiz çok fazla. 81 vilayetimizde yaklaşık 12 bin lisemiz var. Ancak bunlardan Yenilenebilir Enerjiye odaklanan sadece ve sadece bir meslek lisemiz  bulunuyor. O da Ankara Etimesgut’ta. Buna karşılık her beş rüzgâr  santralinden birine sahip olan İzmir’de, yenilenebilir enerjiye  odaklanan bir eğitim kurumu yok. İzah edilemez bir noktadayız.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.