Doğalgaz Dağıtım Sektörünün İlk ISO 45001 Belgesini Kayserigaz Aldı

DOĞALGAZ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.10.2019 - 14:13, Güncelleme: 24.10.2019 - 14:13 2556+ kez okundu.
 

Doğalgaz Dağıtım Sektörünün İlk ISO 45001 Belgesini Kayserigaz Aldı

Kayserigaz, doğalgaz dağıtım sektöründe TÜRKAK akreditasyonlu İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ISO 45001 belgesini almaya hak kazanan ilk şirket oldu.

SOCAR Türkiye’nin iştiraki Kayserigaz, doğalgaz dağıtım sektöründe  iş sağlığı ve güvenliği standartlarında çıtayı yükseğe taşıdı. 2004  yılından beri OHSAS 18001 İSG Yönetim Sistemini büyük bir ehemmiyet ve  başarı ile uygulayan Kayserigaz, Türkiye Akreditasyon Kurumu’nun (TÜRKAK) İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ISO 45001 belgesini  alarak doğalgaz dağıtım sektöründe bir ilke imza attı. Böylece,  dünyada OHSAS 18001 ISG Yönetim Sistemi’nin yerini alacak olan ISO 45001 ISG Yönetim Sistemi’ne geçiş yapan Kayserigaz, yeni standardın  gerekliliklerini başarı ile yerine getirdi.   ISO 45001 ile iş kazalarının ve meslek hastalıklarının  önlenmesinin, güvenli ve sağlıklı çalışma ortamlarının en üst seviyede  sağlanmasının hedeflendiğini kaydeden Kayserigaz Genel Müdürü Dinçer Akbaba, “Doğalgaz dağıtım sektöründe bugüne kadar pek çok ilke imza  atan şirketimiz iş sağlığı ve güvenliği alanında da uluslararası  standartlara sahip olduğunu bu yeni belge ile bir kez daha kanıtlamış  oldu. ISO 45001 standardı hem diğer yönetim sistemlerine entegrasyon  kolaylığı sağlıyor, hem de iş güvenliği ve sağlık durumlarına karşı  proaktif yaklaşım geliştirmeye olanak verecek şekilde bir rehberlik  sunuyor. Sektöre ve paydaşlarına ilham veren marka olmayı kendine  vizyon edinen yaklaşık 550 bin aboneye kesintisiz ve kaliteli doğalgaz  dağıtım hizmeti veren şirketimiz her alanda sektöre öncülük ediyor”  dedi.   Haziran 2019 itibarıyla SOCAR Türkiye çatısı altında faaliyet  göstermeye başlayan Kayserigaz, bu tarihten sonra SOCAR İş Sağlığı, Güvenliği ve Çevre (ISG-Ç) Politikasını da uygulamaya başladı. SOCAR Türkiye İSG-Ç ilkelerini en yüksek seviyede hassasiyetle önemsiyor ve  tüm çalışanlar bu ilkelerle ilgili sorumlu kabul ediliyor.  SOCAR Türkiye çatısı altında uygulanan ISG-Ç yönetim sistemiyle, mükemmeli  hedefleyen çalışma kültürüne tam uyum sağlayarak, kanun, yönetmelik ve  sektörel uygulamaların ötesinde yüksek standartlara ulaşmak  hedefleniyor.   
Kayserigaz, doğalgaz dağıtım sektöründe TÜRKAK akreditasyonlu İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ISO 45001 belgesini almaya hak kazanan ilk şirket oldu.

SOCAR Türkiye’nin iştiraki Kayserigaz, doğalgaz dağıtım sektöründe  iş sağlığı ve güvenliği standartlarında çıtayı yükseğe taşıdı. 2004  yılından beri OHSAS 18001 İSG Yönetim Sistemini büyük bir ehemmiyet ve  başarı ile uygulayan Kayserigaz, Türkiye Akreditasyon Kurumu’nun (TÜRKAK) İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ISO 45001 belgesini  alarak doğalgaz dağıtım sektöründe bir ilke imza attı. Böylece,  dünyada OHSAS 18001 ISG Yönetim Sistemi’nin yerini alacak olan ISO 45001 ISG Yönetim Sistemi’ne geçiş yapan Kayserigaz, yeni standardın  gerekliliklerini başarı ile yerine getirdi.

 

ISO 45001 ile iş kazalarının ve meslek hastalıklarının  önlenmesinin, güvenli ve sağlıklı çalışma ortamlarının en üst seviyede  sağlanmasının hedeflendiğini kaydeden Kayserigaz Genel Müdürü Dinçer Akbaba, “Doğalgaz dağıtım sektöründe bugüne kadar pek çok ilke imza  atan şirketimiz iş sağlığı ve güvenliği alanında da uluslararası  standartlara sahip olduğunu bu yeni belge ile bir kez daha kanıtlamış  oldu. ISO 45001 standardı hem diğer yönetim sistemlerine entegrasyon  kolaylığı sağlıyor, hem de iş güvenliği ve sağlık durumlarına karşı  proaktif yaklaşım geliştirmeye olanak verecek şekilde bir rehberlik  sunuyor. Sektöre ve paydaşlarına ilham veren marka olmayı kendine  vizyon edinen yaklaşık 550 bin aboneye kesintisiz ve kaliteli doğalgaz  dağıtım hizmeti veren şirketimiz her alanda sektöre öncülük ediyor”  dedi.

 

Haziran 2019 itibarıyla SOCAR Türkiye çatısı altında faaliyet  göstermeye başlayan Kayserigaz, bu tarihten sonra SOCAR İş Sağlığı, Güvenliği ve Çevre (ISG-Ç) Politikasını da uygulamaya başladı. SOCAR Türkiye İSG-Ç ilkelerini en yüksek seviyede hassasiyetle önemsiyor ve  tüm çalışanlar bu ilkelerle ilgili sorumlu kabul ediliyor.  SOCAR Türkiye çatısı altında uygulanan ISG-Ç yönetim sistemiyle, mükemmeli  hedefleyen çalışma kültürüne tam uyum sağlayarak, kanun, yönetmelik ve  sektörel uygulamaların ötesinde yüksek standartlara ulaşmak  hedefleniyor. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.