IEA “Offshore Rüzgar Sektörü 1 Trilyon Dolarlık Hacme Ulaşacak”

YENİLENEBİLİR ENERJİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.10.2019 - 10:42, Güncelleme: 25.10.2019 - 11:16 2259+ kez okundu.
 

IEA “Offshore Rüzgar Sektörü 1 Trilyon Dolarlık Hacme Ulaşacak”

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), Offshore Rüzgar Görünümü 2019 raporunda Küresel offshore rüzgar sektörünün 2040'a kadar yaklaşık 1 trilyon dolar kümülatif yatırım çekebileceğini belirtti.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), offshore rüzgar enerji üretiminin  önümüzdeki yirmi yılda enerji sistemlerini karbondan arındırma ve  elektrik arzının büyüyen bir parçası haline gelerek hava kirliliğini  azaltma çabalarını artırarak etkileyici bir şekilde genişleyeceğini belirtti.   IEA Offshore Rüzgar Görünümü 2019 raporunda Küresel offshore rüzgar  kapasitesinin 2040'a kadar 15 kat artabileceğini ve yaklaşık 1 trilyon  dolar kümülatif yatırım çekebileceğini belirtti. IEA bunun düşen  maliyetler, destekleyici hükümet politikaları ve daha büyük türbinler ve  yüzer tesisler gibi önemli teknolojik gelişmelerden kaynaklanacağını ifade etti. IEA raporu, offshore rüzgar teknolojisinin politika  yapıcıların artan desteğiyle çok daha güçlü bir büyüme potansiyeline  sahip olduğuna işaret ediyor.
Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), Offshore Rüzgar Görünümü 2019 raporunda Küresel offshore rüzgar sektörünün 2040'a kadar yaklaşık 1 trilyon dolar kümülatif yatırım çekebileceğini belirtti.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), offshore rüzgar enerji üretiminin  önümüzdeki yirmi yılda enerji sistemlerini karbondan arındırma ve  elektrik arzının büyüyen bir parçası haline gelerek hava kirliliğini  azaltma çabalarını artırarak etkileyici bir şekilde genişleyeceğini belirtti.

 

IEA Offshore Rüzgar Görünümü 2019 raporunda Küresel offshore rüzgar  kapasitesinin 2040'a kadar 15 kat artabileceğini ve yaklaşık 1 trilyon  dolar kümülatif yatırım çekebileceğini belirtti. IEA bunun düşen  maliyetler, destekleyici hükümet politikaları ve daha büyük türbinler ve  yüzer tesisler gibi önemli teknolojik gelişmelerden kaynaklanacağını ifade etti. IEA raporu, offshore rüzgar teknolojisinin politika  yapıcıların artan desteğiyle çok daha güçlü bir büyüme potansiyeline  sahip olduğuna işaret ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.