“Yerli Enerji Teknolojisi Firmaları Ülkemiz İçin Çok Kıymetli”

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.11.2019 - 09:58, Güncelleme: 21.11.2019 - 09:58 2498+ kez okundu.
 

“Yerli Enerji Teknolojisi Firmaları Ülkemiz İçin Çok Kıymetli”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Mimsan'ın Malatya'daki fabrikasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, atıktan enerji  alanında faaliyet gösteren Mimsan'ın Malatya'daki fabrikasını  ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Mimsan'ın Trabzon, Samsun, Afyon  gibi şehirlerde kurulmakta olan atıktan enerji / biyokütle santralleri  için geliştirdiği teknolojilerin üretim süreçlerini inceleyen Varank, "Mimsan'ın enerji sektöründeki yerli teknolojinin  gelişimindeki rolünü önemsiyoruz. Özellikle enerji teknolojilerinde  ülkemizin Mimsan öncülüğünde geldiği seviyeden etkilendim" dedi.   Trabzon'un çöplerinin yakılacağı santral için geliştirilen  teknolojiyle özellikle yakından ilgilenen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, kendisinin de Trabzonlu olduğunu hatırlatarak  şehrinin atıktan enerji alanında Türkiye'ye öncülük yapmasından memnun  olduğunu vurguladı.   Varank Mimsan'dan yerli enerji teknolojilerini daha  da geliştirmelerini beklediklerini belirterek, firmanın ihtiyaçlarını  sordu. Mimsan Yönetim Kurulu Başkanı Enver İlhan, Varank'a, Türkiye'nin anahtar teslimi enerji santrali kurabilen lider  firması  olduklarını ve bu alandaki öncü rollerini sürdürmeye kararlı  olduklarını belirtti. Enver İlhan, Türkiye'nin gündemindeki 3 önemli  konu olan yüksek teknoloji hamlesi, enerjide yerlileşme ve sıfır atık  projelerinin ülkemizin geleceği açısından büyük stratejik öneme sahip  olduğunu belirterek, "Mimsan Grup 3 hamlenin de merkezindedir. Ar-Ge  tasarım merkezimiz ile  yüksek teknoloji hamlesinin konusuna  giriyoruz. Enerji teknolojilerinde yaptığımız çalışmalar ile enerjide  bağımsızlık hamlesini destekliyoruz. Geliştirdiğimiz atık bertaraf  teknolojileriyle de sıfır atık hamlesine katkı veriyoruz" diye  konuştu.   Mimsan Yönetim Kurulu Başkanı İlhan, Varank'a yaptığı  sunumda kamu alımlarında yerli firmaların desteklenmesinin büyük önem  taşıdığını da belirtti.   Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da kamu alımlarında  yerli teknolojilerin tercih edilmesi konusunda çok önemli adımlar  atıldığının altını çizerek bu konuya özel bir önem vermeye devam  edeceklerini vurguladı. Öte yandan Mimsan Grup yönetim kurulu başkanı Enver İlhan, Hükümet  tarafından başlatılan yüksek teknoloji hamlesinde orta- yüksek  teknoloji ürünleri listesinde bazı muğlaklıklar bulunduğunu  belirterek,  termik santral ekipmanları, kazan ve basınçlı kapların  son açıklanan programa girip girmediğinin netleşmesini talep etti ve  enerji teknolojilerinin gelişmesinde kamu desteğinin önemini ifade  etti. Varank, yardımcılarına konunun incelenmesi ve sonuçlanması  için Mimsan Grup ile iletişim içinde olunması talimatını verdi.  
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Mimsan'ın Malatya'daki fabrikasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, atıktan enerji  alanında faaliyet gösteren Mimsan'ın Malatya'daki fabrikasını  ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Mimsan'ın Trabzon, Samsun, Afyon  gibi şehirlerde kurulmakta olan atıktan enerji / biyokütle santralleri  için geliştirdiği teknolojilerin üretim süreçlerini inceleyen Varank, "Mimsan'ın enerji sektöründeki yerli teknolojinin  gelişimindeki rolünü önemsiyoruz. Özellikle enerji teknolojilerinde  ülkemizin Mimsan öncülüğünde geldiği seviyeden etkilendim" dedi.

 

Trabzon'un çöplerinin yakılacağı santral için geliştirilen  teknolojiyle özellikle yakından ilgilenen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, kendisinin de Trabzonlu olduğunu hatırlatarak  şehrinin atıktan enerji alanında Türkiye'ye öncülük yapmasından memnun  olduğunu vurguladı.

 

Varank Mimsan'dan yerli enerji teknolojilerini daha  da geliştirmelerini beklediklerini belirterek, firmanın ihtiyaçlarını  sordu. Mimsan Yönetim Kurulu Başkanı Enver İlhan, Varank'a, Türkiye'nin anahtar teslimi enerji santrali kurabilen lider  firması  olduklarını ve bu alandaki öncü rollerini sürdürmeye kararlı  olduklarını belirtti. Enver İlhan, Türkiye'nin gündemindeki 3 önemli  konu olan yüksek teknoloji hamlesi, enerjide yerlileşme ve sıfır atık  projelerinin ülkemizin geleceği açısından büyük stratejik öneme sahip  olduğunu belirterek, "Mimsan Grup 3 hamlenin de merkezindedir. Ar-Ge  tasarım merkezimiz ile  yüksek teknoloji hamlesinin konusuna  giriyoruz. Enerji teknolojilerinde yaptığımız çalışmalar ile enerjide  bağımsızlık hamlesini destekliyoruz. Geliştirdiğimiz atık bertaraf  teknolojileriyle de sıfır atık hamlesine katkı veriyoruz" diye  konuştu.

 

Mimsan Yönetim Kurulu Başkanı İlhan, Varank'a yaptığı  sunumda kamu alımlarında yerli firmaların desteklenmesinin büyük önem  taşıdığını da belirtti.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da kamu alımlarında  yerli teknolojilerin tercih edilmesi konusunda çok önemli adımlar  atıldığının altını çizerek bu konuya özel bir önem vermeye devam  edeceklerini vurguladı. Öte yandan Mimsan Grup yönetim kurulu başkanı Enver İlhan, Hükümet  tarafından başlatılan yüksek teknoloji hamlesinde orta- yüksek  teknoloji ürünleri listesinde bazı muğlaklıklar bulunduğunu  belirterek,  termik santral ekipmanları, kazan ve basınçlı kapların  son açıklanan programa girip girmediğinin netleşmesini talep etti ve  enerji teknolojilerinin gelişmesinde kamu desteğinin önemini ifade  etti. Varank, yardımcılarına konunun incelenmesi ve sonuçlanması  için Mimsan Grup ile iletişim içinde olunması talimatını verdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.