Doğalgaz Kapasite Rezervasyon Talepleri Uzatıldı

DOĞALGAZ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.11.2019 - 15:40, Güncelleme: 25.11.2019 - 15:40 2011+ kez okundu.
 

Doğalgaz Kapasite Rezervasyon Talepleri Uzatıldı

Doğalgaz kapasite rezervasyon talepleri, 2020 yılına mahsus olmak üzere 15 Kasım ile 17 Aralık tarihleri arasında iletilecek.

Daha önce 15 Kasım ile 30 Kasım tarihleri arasında BOTAŞ'a sunulan doğal gaz kapasite rezervasyon talepleri, 2020 yılına  mahsus olmak üzere 15 Kasım ile 17 Aralık tarihleri arasında iletilecek.Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun(EPDK) konu ile ilgili kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.   Buna göre, daha önce 15 Kasım ile 30 Kasım tarihleri arasında BOTAŞ'a sunulan doğal gaz kapasite rezervasyon talepleri, 2020 yılına  mahsus olmak üzere 15 Kasım ile 17 Aralık tarihleri arasında sunulacak.   Daha önce 7 gün olan BOTAŞ'a sunulan başvurunun tümüyle olumlu  olarak değerlendirilmesi durumunda başvuru sahibiyle imzalanması  gereken standart taşıma sözleşmesi (STS) süresi 2020 yılına mahsus  olmak üzere 4 gün olarak belirlendi.   STS'nin imzalanarak kapasite tescil belgelerinin tedarikçi ve  ihracatçı şirkete verilmesine müteakip, BOTAŞ tarafından en geç 15 Aralık günü elektronik bülten tablosunda (EBT) yayımlanan rezerve  edilen kapasiteler ile atıl kapasiteler 26 Aralık'ta yayımlanacak.   Daha önce her ayın en geç 25. gününe kadar yapılan atıl kapasite  başvuruları 2020 Ocak ayı atıl kapasite başvurularına mahsus olmak  üzere her ayın en geç 27. gününe kadar yapılacak.
Doğalgaz kapasite rezervasyon talepleri, 2020 yılına mahsus olmak üzere 15 Kasım ile 17 Aralık tarihleri arasında iletilecek.

Daha önce 15 Kasım ile 30 Kasım tarihleri arasında BOTAŞ'a sunulan doğal gaz kapasite rezervasyon talepleri, 2020 yılına  mahsus olmak üzere 15 Kasım ile 17 Aralık tarihleri arasında iletilecek.Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun(EPDK) konu ile ilgili kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

 

Buna göre, daha önce 15 Kasım ile 30 Kasım tarihleri arasında BOTAŞ'a sunulan doğal gaz kapasite rezervasyon talepleri, 2020 yılına  mahsus olmak üzere 15 Kasım ile 17 Aralık tarihleri arasında sunulacak.

 

Daha önce 7 gün olan BOTAŞ'a sunulan başvurunun tümüyle olumlu  olarak değerlendirilmesi durumunda başvuru sahibiyle imzalanması  gereken standart taşıma sözleşmesi (STS) süresi 2020 yılına mahsus  olmak üzere 4 gün olarak belirlendi.

 

STS'nin imzalanarak kapasite tescil belgelerinin tedarikçi ve  ihracatçı şirkete verilmesine müteakip, BOTAŞ tarafından en geç 15 Aralık günü elektronik bülten tablosunda (EBT) yayımlanan rezerve  edilen kapasiteler ile atıl kapasiteler 26 Aralık'ta yayımlanacak.

 

Daha önce her ayın en geç 25. gününe kadar yapılan atıl kapasite  başvuruları 2020 Ocak ayı atıl kapasite başvurularına mahsus olmak  üzere her ayın en geç 27. gününe kadar yapılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.