BNEF “Gelişmekte Olan Ülkelerde Yeni Temiz Enerji Yatırımları Düştü”

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.11.2019 - 10:09, Güncelleme: 27.11.2019 - 10:09 2555+ kez okundu.
 

BNEF “Gelişmekte Olan Ülkelerde Yeni Temiz Enerji Yatırımları Düştü”

Bloomberg Yeni Enerji Finansmanı'nın (BNEF) araştırmasına göre, gelişmekte olan ülkelerde geçen yıl temiz enerji yatırımlarının beşte birden daha fazla düştüğü bildirildi.

Gelişmekte olan ülkelerde geçen yıl temiz enerji yatırımlarının beşte birden daha fazla düştüğü bildirildi. Bloomberg Yeni Enerji Finansmanı'nın (BNEF) araştırmasına göre Çin'de temiz enerji yatırımları yavaşlarken, kömürlü elektrik üretimi yeni rekora ulaştı.   BNEF'in 104 gelişmekte olan piyasada yaptığı araştırmada ve gelişen  ülkelerde yaptığı bulgularda, yenilenebilir enerjiye dönük bir hareket  olduğunu ama karbondiaksit emisyonunu veya iklim değişikliğinin  etkilerini sınırlandırmak için çok hızlı olmadığını belirtti.   Araştırmaya göre geçen yıl rüzgar, güneş ve diğer enerji projelerine  yatırım, özel olarak Çin nedeniyle, bir önceki yıla göre 169 milyar dolardan 133 milyar dolara düştü.   Çin'in temiz enerji yatırım geçen yıl bir önceki yıla göre 122 milyar dolardan 86 milyar dolara indi. Gelişmekte olan ülkelerde geçen yıl kömürlü elektrik üretimi ise  bir önceki yıla göre 6 bin 400 terawatt/saattan 6 bin 900 terawatt/saata çıktı.
Bloomberg Yeni Enerji Finansmanı'nın (BNEF) araştırmasına göre, gelişmekte olan ülkelerde geçen yıl temiz enerji yatırımlarının beşte birden daha fazla düştüğü bildirildi.

Gelişmekte olan ülkelerde geçen yıl temiz enerji yatırımlarının beşte birden daha fazla düştüğü bildirildi. Bloomberg Yeni Enerji Finansmanı'nın (BNEF) araştırmasına göre Çin'de temiz enerji yatırımları yavaşlarken, kömürlü elektrik üretimi yeni rekora ulaştı.

 

BNEF'in 104 gelişmekte olan piyasada yaptığı araştırmada ve gelişen  ülkelerde yaptığı bulgularda, yenilenebilir enerjiye dönük bir hareket  olduğunu ama karbondiaksit emisyonunu veya iklim değişikliğinin  etkilerini sınırlandırmak için çok hızlı olmadığını belirtti.

 

Araştırmaya göre geçen yıl rüzgar, güneş ve diğer enerji projelerine  yatırım, özel olarak Çin nedeniyle, bir önceki yıla göre 169 milyar dolardan 133 milyar dolara düştü.

 

Çin'in temiz enerji yatırım geçen yıl bir önceki yıla göre 122 milyar dolardan 86 milyar dolara indi. Gelişmekte olan ülkelerde geçen yıl kömürlü elektrik üretimi ise  bir önceki yıla göre 6 bin 400 terawatt/saattan 6 bin 900 terawatt/saata çıktı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.