Toyota, Avrupa Operasyonlarında Yenilenebilir Enerji Kullandı

ŞİRKET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.02.2020 - 16:12, Güncelleme: 05.02.2020 - 16:12 3334+ kez okundu.
 

Toyota, Avrupa Operasyonlarında Yenilenebilir Enerji Kullandı

Toyota, 2019 yılında tüm Avrupa operasyonlarında yüzde 100 yenilenebilir enerji kullandı.

2050 Vizyonu çerçevesindeki "doğa dostu" yaklaşımı ile hareket eden Toyota, 2019  yılında tüm Avrupa operasyonlarında yüzde 100 yenilenebilir enerji  kullandı. Yenilenebilir enerji kullanımı Toyota'nın 9 üretim tesisi, 29 distribütörü, 4 ofis, 1 AR-GE merkezi ile 21 lojistik birimini  kapsadı. Üretim operasyonu için yenilenebilir enerji kullanımı  belirlenen hedeften tam bir yıl önce gerçekleşti. Toyota'nın  yenilenebilir enerji kullanımında yerel paydaşlarla işbirliği  çerçevesinde güneş panelleri, rüzgar gülleri, yel değirmenlerinden  elde edilen enerji kullanıldı.   Toyota Motor Europe Başkanı ve CEO'su Dr. Johan van Zyl, Avrupa  operasyonlarında yüzde 100 yenilenebilir elektrik enerjisi kullanmanı, Toyota'nın 2050 Çevre Hedefi için çok önemli bir adım olduğuna dikkat  çekerek, "İnsanların ve tüketicilerin Toyota'yı desteklemeye devam etmesini  istiyorsak Avrupa'da bu tarz sürdürülebilir operasyonlara sahip  olmamız çok önemli. Hibrit araçlarımızın pazardaki başarısı sayesinde, Avrupa Birliği'nin direktifi olan CO2 emisyon hedeflerini karşılamak  üzereyiz. Çevre söz konusu olduğunda 360 derece bir yaklaşımı  benimsiyoruz ve araç emisyonlarının ötesine geçmeyi hedefliyoruz."dedi.   Toyota operasyonlarındaki toplam enerjini tüketimini düşürmek için  çalışmalarına devam ederken elektrik talebindeki karbon tüketimini de  azaltmak için de çalışmalarını sürdürüyor. 2013 yılından bu zamana  kadar üretilen araçlarda harcanan enerji miktarını yüzde 18 azaltmayı Toyota, üretilen araç başına harcanan 2,3 MWh enerji ile sektör  ortalamasının yüzde 48 altında kalmayı da başardı.   Toyota ayrıca, yüzde 100 yenilenebilir elektrik elde etmek,  şirketin destek operasyonları ve üretim tesisleri de dahil olmak üzere  tüm araç yaşam döngüsünün CO2 emisyonlarını ortadan kaldırmayı  amaçlayan 2. Aşama (Yaşam Döngüsü Sıfır CO2 Emisyonları) ve 3. Aşama (Üretim Tesisi Sıfır CO2 Emisyonları) hedeflerine katkıda bulunuyor.   Toyota, Türkiye'de yenilenebilir enerji konusunda da adımlar  atmaya devam ediyor. Bu amaçla açık alanlarıyla birlikte 17.639  metrekare olan Kartal'daki Genel Müdürlük yerleşkesi ve Orhanlı'da  bulunan 16.150 metrekarelik Yedek Parça ve Eğitim Merkezi'nde  uluslararası I-REC (Go0) sertifikalı yüzde 100 yenilenebilir enerji  kullanımına geçen Toyota böylelikle, Türkiye'de sektöründe bir ilki  gerçekleştirerek temiz ve yenilenebilir enerji kullanımına başlamış  oldu.  
Toyota, 2019 yılında tüm Avrupa operasyonlarında yüzde 100 yenilenebilir enerji kullandı.

2050 Vizyonu çerçevesindeki "doğa dostu" yaklaşımı ile hareket eden Toyota, 2019  yılında tüm Avrupa operasyonlarında yüzde 100 yenilenebilir enerji  kullandı. Yenilenebilir enerji kullanımı Toyota'nın 9 üretim tesisi, 29 distribütörü, 4 ofis, 1 AR-GE merkezi ile 21 lojistik birimini  kapsadı. Üretim operasyonu için yenilenebilir enerji kullanımı  belirlenen hedeften tam bir yıl önce gerçekleşti. Toyota'nın  yenilenebilir enerji kullanımında yerel paydaşlarla işbirliği  çerçevesinde güneş panelleri, rüzgar gülleri, yel değirmenlerinden  elde edilen enerji kullanıldı.

 

Toyota Motor Europe Başkanı ve CEO'su Dr. Johan van Zyl, Avrupa  operasyonlarında yüzde 100 yenilenebilir elektrik enerjisi kullanmanı, Toyota'nın 2050 Çevre Hedefi için çok önemli bir adım olduğuna dikkat  çekerek, "İnsanların ve tüketicilerin Toyota'yı desteklemeye devam etmesini  istiyorsak Avrupa'da bu tarz sürdürülebilir operasyonlara sahip  olmamız çok önemli. Hibrit araçlarımızın pazardaki başarısı sayesinde, Avrupa Birliği'nin direktifi olan CO2 emisyon hedeflerini karşılamak  üzereyiz. Çevre söz konusu olduğunda 360 derece bir yaklaşımı  benimsiyoruz ve araç emisyonlarının ötesine geçmeyi hedefliyoruz."dedi.

 

Toyota operasyonlarındaki toplam enerjini tüketimini düşürmek için  çalışmalarına devam ederken elektrik talebindeki karbon tüketimini de  azaltmak için de çalışmalarını sürdürüyor. 2013 yılından bu zamana  kadar üretilen araçlarda harcanan enerji miktarını yüzde 18 azaltmayı Toyota, üretilen araç başına harcanan 2,3 MWh enerji ile sektör  ortalamasının yüzde 48 altında kalmayı da başardı.

 

Toyota ayrıca, yüzde 100 yenilenebilir elektrik elde etmek,  şirketin destek operasyonları ve üretim tesisleri de dahil olmak üzere  tüm araç yaşam döngüsünün CO2 emisyonlarını ortadan kaldırmayı  amaçlayan 2. Aşama (Yaşam Döngüsü Sıfır CO2 Emisyonları) ve 3. Aşama (Üretim Tesisi Sıfır CO2 Emisyonları) hedeflerine katkıda bulunuyor.

 

Toyota, Türkiye'de yenilenebilir enerji konusunda da adımlar  atmaya devam ediyor. Bu amaçla açık alanlarıyla birlikte 17.639  metrekare olan Kartal'daki Genel Müdürlük yerleşkesi ve Orhanlı'da  bulunan 16.150 metrekarelik Yedek Parça ve Eğitim Merkezi'nde  uluslararası I-REC (Go0) sertifikalı yüzde 100 yenilenebilir enerji  kullanımına geçen Toyota böylelikle, Türkiye'de sektöründe bir ilki  gerçekleştirerek temiz ve yenilenebilir enerji kullanımına başlamış  oldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.