Sonbaharda Doğu Akdeniz'de Hidrokarbon Sondajı Başlıyor

PETROL - LPG (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 19:49, Güncelleme: 25.05.2019 - 19:49 3314+ kez okundu.
 

Sonbaharda Doğu Akdeniz'de Hidrokarbon Sondajı Başlıyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de hidrokarbon arama faaliyetlerine "Sonbaharda böyle bir sondaj başlayabilir" açıklamasında bulundu.

  “Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de hidrokarbon arama faaliyetlerine ne zaman başlayacak” sorusu üzerine Bakan Çavuşoğlu,  "Bu bölgede, Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin ekonomik alanı var. KKTC'nin de kıta sahanlığı ve karasuları var. Biz her ikisinin korunması için KKTC'nin de talebi üzerine gerekli tedbirleri her zaman aldık ve alıyoruz. Şimdi biz de platform aldık ve sondajlara başlayabiliriz. Bunun hazırlığını Enerji Bakanlığımız gayet güzel yapıyor. Sonbaharda böyle bir sondaj başlayabilir." yanıtını verdi. Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon arama faaliyetlerine ilişkin olarak KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, "Kıbrıs Rum tarafı, eğer Kıbrıs Türk halkının iradesini hiçe sayarak bölgede tek taraflı sondaj çalışmalarına devam edecekse ve bazı şirketlere lisans vererek bu çalışmaları ileriye taşıdı ve kazı aşamasına geldiyse biz de Türk tarafı olarak, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına daha önce lisans verdiğimiz çerçevede kazı çalışmalarına yakında başlayacağız." şeklinde değerlendirmede bulundu.  
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de hidrokarbon arama faaliyetlerine "Sonbaharda böyle bir sondaj başlayabilir" açıklamasında bulundu.

 

“Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de hidrokarbon arama faaliyetlerine ne zaman başlayacak” sorusu üzerine Bakan Çavuşoğlu,  "Bu bölgede, Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin ekonomik alanı var. KKTC'nin de kıta sahanlığı ve karasuları var. Biz her ikisinin korunması için KKTC'nin de talebi üzerine gerekli tedbirleri her zaman aldık ve alıyoruz. Şimdi biz de platform aldık ve sondajlara başlayabiliriz. Bunun hazırlığını Enerji Bakanlığımız gayet güzel yapıyor. Sonbaharda böyle bir sondaj başlayabilir." yanıtını verdi.

Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon arama faaliyetlerine ilişkin olarak KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, "Kıbrıs Rum tarafı, eğer Kıbrıs Türk halkının iradesini hiçe sayarak bölgede tek taraflı sondaj çalışmalarına devam edecekse ve bazı şirketlere lisans vererek bu çalışmaları ileriye taşıdı ve kazı aşamasına geldiyse biz de Türk tarafı olarak, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına daha önce lisans verdiğimiz çerçevede kazı çalışmalarına yakında başlayacağız." şeklinde değerlendirmede bulundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.