Çin’in Enerji Kaynaklarının Yüzde 41,5’ini Yenilenebilir Enerji Oluşturuyor

YENİLENEBİLİR ENERJİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.02.2020 - 15:06, Güncelleme: 12.02.2020 - 15:06 3403+ kez okundu.
 

Çin’in Enerji Kaynaklarının Yüzde 41,5’ini Yenilenebilir Enerji Oluşturuyor

Ulusal Enerji İdaresi Direktörü Li Ye, Çin’in fosil olmayan enerji güç kapasitesinin 2019 sonuna kadar 800 gigawatt’a (GW) ulaştığını söyledi.

Çin Halk Cumhuriyeti’nde yenilenebilir enerji yasası Ocak 2006’da  yürürlüğe girdiğinden beri, yenilenebilir enerji kullanımı ve ilgili  teknolojilerin artması ile Çin sektörde dünyanın en büyüğü haline  geldi. 2018’de Çin'de üretilen elektriğin yüzde 26,7’si (1,867,000  gigawatt saat), yenilenebilir kaynaklardan elde edildi. Ulusal Enerji İdaresi Direktörü Li Ye, Çin’in fosil olmayan enerji güç kapasitesinin 2019 sonuna kadar 800 gigawatt’a (GW) ulaştığını ve bunun genel enerji kaynaklarının yüzde 41,5’ini oluşturduğunu söyledi.   China Daily’de yer alan habere göre, merkezi yetkililer 12. ve 13. Beş Yıllık Plan (2011-20) dönemlerinde yenilenebilir enerji  teknolojilerinin araştırılması ve geliştirilmesi için 3 milyar yuandan (434,66 milyon dolar) fazla yatırım teşviki gerçekleştirdi. Önümüzdeki 14. Beş Yıllık Plan (2021-25) döneminde, Çin genelinde rüzgâr ve güneş  enerjisi şebekesini artırarak yeşil enerji payının daha da artırılması  öngörülüyor.   Bloomberg Yenilenebilir Enerji Finansmanı Çin Araştırma Koordinatörü Kou Nannan, pazar odaklı rekabetin artmasının Çin’in yeni  enerji sektörünün gelişimini daha da artıracağını söyledi.   Çin Enerji Araştırmaları Merkezi’nden Li Junfeng, pazar odaklı  rekabete bir destek olan sübvansiyonların yenilenebilir enerjilerin  şebeke paritesine ulaşma yeteneğini hızlandıracağına değindi.   Dünyada 2000 yılından beri elektrik enerji kapasitesinde rüzgâr  enerjisi 547 GW, güneş enerjisi 487 GW artarken nükleerde ancak 41 GW’lık artış oldu. Nükleeri gözden düşüren diğer gerekçeler ise inşaat  ve üretim süreçlerinin maliyetleri oldu. Daha temiz bir dünya için  yenilebilir enerji kaynaklarını ön plana çıkaran Çin, diğer ülkeler  içinde model oluşturuyor.
Ulusal Enerji İdaresi Direktörü Li Ye, Çin’in fosil olmayan enerji güç kapasitesinin 2019 sonuna kadar 800 gigawatt’a (GW) ulaştığını söyledi.

Çin Halk Cumhuriyeti’nde yenilenebilir enerji yasası Ocak 2006’da  yürürlüğe girdiğinden beri, yenilenebilir enerji kullanımı ve ilgili  teknolojilerin artması ile Çin sektörde dünyanın en büyüğü haline  geldi. 2018’de Çin'de üretilen elektriğin yüzde 26,7’si (1,867,000  gigawatt saat), yenilenebilir kaynaklardan elde edildi. Ulusal Enerji İdaresi Direktörü Li Ye, Çin’in fosil olmayan enerji güç kapasitesinin 2019 sonuna kadar 800 gigawatt’a (GW) ulaştığını ve bunun genel enerji kaynaklarının yüzde 41,5’ini oluşturduğunu söyledi.

 

China Daily’de yer alan habere göre, merkezi yetkililer 12. ve 13. Beş Yıllık Plan (2011-20) dönemlerinde yenilenebilir enerji  teknolojilerinin araştırılması ve geliştirilmesi için 3 milyar yuandan (434,66 milyon dolar) fazla yatırım teşviki gerçekleştirdi. Önümüzdeki 14. Beş Yıllık Plan (2021-25) döneminde, Çin genelinde rüzgâr ve güneş  enerjisi şebekesini artırarak yeşil enerji payının daha da artırılması  öngörülüyor.

 

Bloomberg Yenilenebilir Enerji Finansmanı Çin Araştırma Koordinatörü Kou Nannan, pazar odaklı rekabetin artmasının Çin’in yeni  enerji sektörünün gelişimini daha da artıracağını söyledi.

 

Çin Enerji Araştırmaları Merkezi’nden Li Junfeng, pazar odaklı  rekabete bir destek olan sübvansiyonların yenilenebilir enerjilerin  şebeke paritesine ulaşma yeteneğini hızlandıracağına değindi.

 

Dünyada 2000 yılından beri elektrik enerji kapasitesinde rüzgâr  enerjisi 547 GW, güneş enerjisi 487 GW artarken nükleerde ancak 41 GW’lık artış oldu. Nükleeri gözden düşüren diğer gerekçeler ise inşaat  ve üretim süreçlerinin maliyetleri oldu. Daha temiz bir dünya için  yenilebilir enerji kaynaklarını ön plana çıkaran Çin, diğer ülkeler  içinde model oluşturuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.