Spot Boru Gazı İthalatına Yönelik Nisan Ayı İçin Yarışma 24 Mart'ta

DOĞALGAZ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.03.2020 - 12:18, Güncelleme: 06.03.2020 - 12:18 2526+ kez okundu.
 

Spot Boru Gazı İthalatına Yönelik Nisan Ayı İçin Yarışma 24 Mart'ta

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), spot boru gazı ithalatı kapsamında 2.çeyrek ve Nisan ayı için yarışmayı 24 Mart'ta gerçekleştirecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu(EPDK), spot boru gazı ithalatı  kapsamında ikinci çeyrek ve Nisan ayı için "Talep Toplama" çağrısında bulundu. Yarışma 24 Mart'ta gerçekleştirilecek.   EPDK'dan yapılan açıklamada, Spot Boru Gazı İthalat Miktarı ve Uygulama Yönteminin Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar kapsamında 2020 Gaz Yılı için yapılması gereken talep çağrılarına ilişkin olarak  ikinci çeyrek ve Nisan ayı ve Nisan ayı talep çağrısının Kurum  internet sitesinde ilan edilmesini müteakip yapılacak talep  toplama/yarışmanın 24 Mart 2020 tarihinde Kurum tarafından işletilen  elektronik platformda gerçekleştirilmesine karar verdi.   Yapılacak talep toplamalar 30 dakika, yarışmalar 15 dakika içinde tamamlanacak.   Söz konusu talep toplamalar bakımından açıklanan giriş noktaları  ve spot boru gazı ithalatına ayrılabilecek kapasite miktarları  şu şekilde belirlendi:   Spot Boru Gazı İthalatı Yapılabilecek Giriş Noktası Malkoçlar   Spot Boru Gazı İthalatına ayrılan  toplam kapasite miktarı (%100)  2 milyon 931 bin Sm3/gün İkinci Çeyreklik dönem için (Ç2)ayrılan kapasite miktarı (%30 + %40) 2 milyon 52 bin Sm3/gün Dördüncü Aylık dönem için (A4)ayrılan kapasite miktarı  (%30) 879 bin Sm3/gün   İkinci Çeyreklik kapasite miktarı için yapılacak talep toplamada  başvuru yapılmamış kapasite kalması durumunda bu miktar, İkinci Çeyreklik kapasiteye konu ilgili aylardan Nisan ayı için aynı gün  yapılacak talep toplamaya, Mayıs ve Haziran ayları için ise aylık  kapasite ürünü için yapılacak talep çağrılarına konu edilecek.   Talep toplama ve yarışmalara katılmak isteyen İthalat (Spot)  lisansı sahipleri, 18 Mart 2020 tarihi saat 17:00'ye kadar sunacak.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), spot boru gazı ithalatı kapsamında 2.çeyrek ve Nisan ayı için yarışmayı 24 Mart'ta gerçekleştirecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu(EPDK), spot boru gazı ithalatı  kapsamında ikinci çeyrek ve Nisan ayı için "Talep Toplama" çağrısında bulundu. Yarışma 24 Mart'ta gerçekleştirilecek.

 

EPDK'dan yapılan açıklamada, Spot Boru Gazı İthalat Miktarı ve Uygulama Yönteminin Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar kapsamında 2020 Gaz Yılı için yapılması gereken talep çağrılarına ilişkin olarak  ikinci çeyrek ve Nisan ayı ve Nisan ayı talep çağrısının Kurum  internet sitesinde ilan edilmesini müteakip yapılacak talep  toplama/yarışmanın 24 Mart 2020 tarihinde Kurum tarafından işletilen  elektronik platformda gerçekleştirilmesine karar verdi.

 

Yapılacak talep toplamalar 30 dakika, yarışmalar 15 dakika içinde tamamlanacak.

 

Söz konusu talep toplamalar bakımından açıklanan giriş noktaları  ve spot boru gazı ithalatına ayrılabilecek kapasite miktarları  şu şekilde belirlendi:

 

Spot Boru Gazı İthalatı Yapılabilecek Giriş Noktası Malkoçlar

 

Spot Boru Gazı İthalatına ayrılan  toplam kapasite miktarı (%100)  2 milyon 931 bin Sm3/gün

İkinci Çeyreklik dönem için (Ç2)ayrılan kapasite miktarı (%30 + %40) 2 milyon 52 bin Sm3/gün

Dördüncü Aylık dönem için (A4)ayrılan kapasite miktarı  (%30) 879 bin Sm3/gün

 

İkinci Çeyreklik kapasite miktarı için yapılacak talep toplamada  başvuru yapılmamış kapasite kalması durumunda bu miktar, İkinci Çeyreklik kapasiteye konu ilgili aylardan Nisan ayı için aynı gün  yapılacak talep toplamaya, Mayıs ve Haziran ayları için ise aylık  kapasite ürünü için yapılacak talep çağrılarına konu edilecek.

 

Talep toplama ve yarışmalara katılmak isteyen İthalat (Spot)  lisansı sahipleri, 18 Mart 2020 tarihi saat 17:00'ye kadar sunacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.